Όταν έβρεχε πολιτική, κρατούσε ομπρέλα ΙΙΙ

Must Read

Έχουμε πρωθυπουργό που πρόσφατα διαπίστωσε ότι «υπάρχουν άνθρωποι εξαρτημένοι από τον μισθό τους»

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η ανισότητα των Ελλήνων απέναντι στον νόμο και οι αρνητικές διακρίσεις σε βάρος της πλειονότητας των πολιτών είναι πάγιο χαρακτηριστικό της διετίας Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρθηκε καν να κρατήσει τα προσχήματα. Οι δραστηριότητες, τα ήθη, τα έθιμα της πλειοψηφίας (εκκλησιασμός, εορταστικές συνάξεις που συνδέονται με θρησκευτικές γιορτές κ.ά.) μάλλον του θυμίζουν τη δέσμευσή του να πολεμήσει τον «νατιβισμό», γι’ αυτό και τα εμπόδισε όσο κανείς άλλος.

Από την άλλη, εκτέλεσε στο ακέραιο τα καθήκοντα του νεοταξίτη οπλίτη, που λαμβάνει μέρος σε εθνοαποδομητική επιχείρηση. Επέτρεψε όλες τις μαζικές εκδηλώσεις που έρχονται σε αντίθεση με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τις κοινωνικές αντιλήψεις της πλειονότητας (αυτομαστιγώματα ισλαμιστών, γκέι πράιντ, πορείες υπέρ του Κουφοντίνα κ.ά.). Η πρόφαση της πανδημίας ίσχυσε στην περίπτωση των πολλών, αλλά όχι στις συνάξεις των μειοψηφιών. Σε αυτό βοήθησε πολύ και το κομμάτι της εξουσίας, που φέρει το ιερό όνομα «Δικαιοσύνη» (δίχως να έχει απομείνει κάτι από την ουσία αυτού του ονόματος). Στην Ελλάδα αυτό που αποκαλείται Δικαιοσύνη χρησιμοποιείται απλώς για να επικυρώνει τις αποφάσεις των ισχυρών – σαν τον διαιτητή των αγώνων πυγμαχίας, που σηκώνει το χέρι του ισχυρότερου και του ταχύτερου, όχι του δικαιότερου.

Δεν πέρασαν απαρατήρητες οι παρεμβάσεις της «Δικαιοσύνης», που θεώρησε ως «διασπορά ψευδών ειδήσεων» τις απόψεις επιστημόνων οι οποίοι διαφωνούσαν με τη γνώμη που βόλευε την κυβέρνηση.

Αυτό, φυσικά, δεν αποτελεί άσκηση πολιτικής από την πλευρά των πρωθυπουργού, αλλά επίδειξη δύναμης και ώθηση της κοινωνίας σ’ ένα χαμηλότερο ηθικό και πνευματικό σημείο, και υποβιβασμό του συλλογικού βίου σε προηγούμενο εξελικτικό σημείο. Από τη δημοκρατία περάσαμε στη φεουδαρχία και στον φατριασμό!

Και τώρα ο κ. Μητσοτάκης, διαπιστώνοντας ότι η μαζικότητα του εμβολιαστικού προγράμματος δεν είναι εκείνη που θα επιθυμούσε, θυμήθηκε αυτό που είχε πει στις 6 Νοεμβρίου 2020: «Γνωρίζω πως υπάρχουν άνθρωποι εξαρτημένοι από τον μισθό τους». Γι’ αυτό κόβει τον μισθό στους ανεμβολίαστους, ώστε να τους υποχρεώσει να εμβολιαστούν…

Διαβάστε ακόμη: Όταν έβρεχε πολιτική, κρατούσε ομπρέλα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης ο 50χρονος που σκότωσε τον βιαστή της κόρης του

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του 50χρονου από την Αργαλαστή ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο παραδόθηκε στην Αστυνομία αφού πυροβόλησε...

More Articles Like This