Συνταγματάρχης Λιάπκιν

Must Read

Σαν συνέχεια του χθεσινού. Διαβάζω στον «Συνταγματάρχη Λιάπκιν» του Μ. Καραγάτση, όπου ο Λιάπκιν καταδιώκεται από τύψεις, επειδή σκότωσε τη γυναίκα του και μέσα στο κυνηγητό και στη θολούρα του, ακούει μια φωνή:

«Γιατί, αφού τη σκότωσες, δεν πήγες στη δικαιοσύνη των ανθρώπων, σαν άνθρωπος που σκότωσε άνθρωπο; Γιατί έκρυψες το φονικό;».

Ο Λιάπκιν απαντά: «Η δικαιοσύνη των ανθρώπων; Χα χα! Με κάνατε να γελάω. Τα λιοντάρια, οι οχιές, οι τίγρεις, οι σκορπιοί έχουν δικαιοσύνη. Μα οι άνθρωποι… Χα χα! Με κάνετε να γελάω».

Τώρα τι να του πεις, κοτζάμ Καραγάτση; Οτι δεν ξέρει τι του γίνεται; Είναι βέβαιο ότι, για να τα γράψει όλα αυτά, κάτι θα ήξερε. Όλο και κάποια παραθυράκια θα βρίσκαν και στην εποχή του, όλο και κάποιοι αρμόδιοι θα έκλειναν τα μάτια σε κάποιες ατασθαλίες μεγαλοσχημόνων.

Δεν μπορεί να ξύπνησε μια μέρα και ν’ άρχισε να τα χώνει στη «δικαιοσύνη των ανθρώπων», γιατί έτσι του κάπνισε! Όχι, κάτι ήξερε…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This