Τσάντα, ρόδα, κοπάνα και… ποδηλατάδα!

Must Read

Δεν βγάζεις άκρη με δαύτους. Έχουν κάνει το δούλεμα… επιστήμη. Το περασμένο καλοκαίρι καιγόταν ολόκληρη η Ελλάδα και ο πρωθυπουργός μάς έλεγε ότι ευθύνεται η κλιματική αλλαγή. Τώρα πνίγεται η Ελλάδα στα καμένα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει πως «με τον Θεό δεν μπορείς να τα βάλεις»!

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Το επόμενο που θα ακούσουμε είναι: «Τι θέλετε επιτέλους από εμάς; Μια απλή κυβέρνηση είμαστε. Πάρτε τηλέφωνο τον Θεό και, αν σας απαντήσει, κάντε του τα παράπονά σας». Το θράσος τους αποτελεί μνημείο στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Έχουν βαφτίσει την ανικανότητά τους (σε όλα τα επίπεδα) «φυσικά φαινόμενα» τα οποία δεν καταπολεμούνται.

Η αναισθησία όμως δεν είναι «φυσικό» αλλά ανθρώπινο «φαινόμενο». Κι αν θεωρείτε ότι είναι σκληρός ο χαρακτηρισμός βρείτε μου εσείς κάποιον άλλον που ταιριάζει στην περίπτωση του πρωθυπουργού, ο οποίος απολαμβάνει το μπανάκι του ενώ κάποια χιλιόμετρα πιο πέρα οι συμπατριώτες του παλεύουν να τα βγάλουν πέρα στις σκηνές χτυπημένοι από τους σεισμούς. Στην αμέσως επόμενη περίπτωση, με τον ίδιο άνθρωπο να κάνει αμέριμνος ποδήλατο τις ώρες που οι πυρόπληκτοι έχουν μετατραπεί σε πλημμυροπαθείς (όπως αναμενόταν από τον Αύγουστο).

Θα μου πει κάποιος: «Και τι να κάνει, δηλαδή, ο πρωθυπουργός; Να κάθεται ολημερίς να κλαίει την κακιά μας τη μοίρα; Ανθρωπος είναι κι αυτός, δεν πρέπει λίγο να ξεσκάσει;»

Προφανώς, άνθρωπος είναι. Αλλά αν ήθελε να ξεσκάει με μπανάκια και ποδήλατο ας ιδιώτευε. Το αξίωμά του, για όσους τυχόν το έχουν λησμονήσει, αφορά τη φροντίδα της πατρίδας και των κατοίκων της. Οι οποίοι επίσης είναι άνθρωποι, αλλά έχει γίνει η ζωή τους «ποδήλατο» με τις μητσοτάκειες λογικές «τι φταίμε κι εμείς, τα παράπονά σας στον Υψιστο».

Για να καταλάβετε επίσης πόσο δούλεμα «πέφτει» στον Ελληνα πολίτη από τα ΜΜΕ (Μητσοτάκεια Μέσα Ενημέρωσης) φτάνει να σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί αν στη θέση του Κυριάκου ήταν ο Αλέξης! Μπορείτε να φανταστείτε την καμένη Εύβοια να πνίγεται και τον Τσίπρα να κάνει… ποδήλατο;

Θα του είχαν περάσει την αλυσίδα κολάρο όλα τα κανάλια. Εκτακτο στο έκτακτο δελτίο θα βλέπαμε για «τον ασυνείδητο πρωθυπουργό που έχει παρατήσει τον κόσμο στην καταστροφή του κι εκείνος λιάζεται κάνοντας διακοπούλες». Επειδή όμως επρόκειτο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν απλώς… Σαββατοκύριακο. Στο οποίο… ειδησεογραφικά «τονίστηκε» ότι ο πρωθυπουργός μας «συμπάσχει» με τους πληγέντες από σεισμούς, φωτιές, πλημμύρες και όλα τα υπόλοιπα «φυσικά φαινόμενα». Γι’ αυτά πρέπει να απευθυνθείτε στον Θεό και να ζητήσετε τα ρέστα. Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένας απλός… Μωυσής της πολιτικής μας ζωής είναι, τι να πρωτοκάνει;

Ακόμη κι ένα βρέφος αν ρωτούσες τον Αύγουστο, μόλις είχαμε τελειώσει με τον εφιάλτη των πυρκαγιών, θα σου έλεγε ότι το κράτος οφείλει… χθες να βάλει μπροστά αντιπλημμυρικά έργα, γιατί οι βροχές του φθινοπώρου θα προκαλέσουν σίγουρα νέες καταστροφές.
Τώρα που αυτές δυστυχώς ήρθαν, επιβεβαιώνοντας το αυτονόητο, ήταν… τεράστιος ο όγκος νερού που έπεσε και δεν φέρει ευθύνη η κρατική μηχανή. Δεν βγάζεις άκρη ποτέ με δαύτους. Το παραμύθι έχει γίνει δεύτερη φύση. Και όσο… αγνοείται η αντικειμενική δημοσιογραφική ενημέρωση (με εξαίρεση κάτι… περίεργους σαν τη «δημοκρατία» που χαλάνε την πιάτσα!) τόσο θα ακούμε ατάκες σαν κι εκείνες του κ. Οικονόμου να μας εξοργίζουν. Και θα… απολαμβάνουμε εικόνες σαν την ηλιοθεραπεία και την ποδηλατάδα ενός πρωθυπουργού, ο οποίος «συμπάσχει» στην προσπάθεια του υπουργού Τουρισμού να κλείσει με καλά αποτελέσματα και ο Οκτώβριος!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ως απάντηση στην πίεση για αποστολή Patriot στην Ουκρανία, η Ισπανία θα στείλει μόνο πυραύλους

Μετά το δημοσίευμα τον Financial Times για πίεση τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ελλάδα για την αποστολή Patriot...

More Articles Like This