Ερώτηση προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

Must Read

Είναι εύλογο διάστημα μια τριετία αν περιμένεις απάντηση από τη συνδικαλιστική ένωσή σου για αίτημα στήριξης που της έχεις υποβάλει;

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η «δημοκρατία» δημοσίευσε χθες άρθρο για τη δικαίωσή της, αλλά και του υπογράφοντος σε υπόθεση αγωγής που υπέβαλε ο Κώστας Σημίτης εναντίον μας (για σατιρικό κείμενό μου, το οποίο θεώρησε ότι προσέβαλε την προσωπικότητά του), ζητώντας αποζημίωση 300.000 ευρώ, υπογραφή δήλωσης συγγνώμης και κοινοποίησή της τόσο προς τον ίδιο όσο και προς την ΕΣΗΕΑ, τοιχοκόλληση (!!!) της (καταδικαστικής όπως πίστευε) απόφασης σε όλα (!!!) τα δικαστικά καταστήματα των Αθηνών (αστικά, ποινικά και διοικητικά), με δημοσίευση της απόφασης αυτής στις εφημερίδες «Τα Νέα», «Το Βήμα», «Η Καθημερινή» και «Έθνος», με απειλή μάλιστα σε περίπτωση άρνησής μας χρηματικής ποινής 50.000 ευρώ και προσωπικής κράτησης ενός έτους για καθέναν από τους υπευθύνους της εφημερίδας.

Έπειτα από την κοινοποίηση της αγωγής του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και τον προσδιορισμό της εκδίκασης στο Πρωτοδικείο ήταν να ζητήσω την αρωγή της ΕΣΗΕΑ. Εστειλα, λοιπόν, στις 11 Οκτωβρίου 2018, e-mail στη γραμματεία της Ενωσης Συντακτών, με κοινοποίηση στο προεδρείο και το Δ.Σ. Μεταξύ άλλων ανέφερα και τα εξής:

«Ζητώ από την Ένωση την αρωγή της. Θα ήθελα η ΕΣΗΕΑ να τοποθετηθεί δημόσια επί του ζητήματος, υπερασπιζόμενη το δικαίωμα στη σάτιρα, στην πολιτική κριτική και την ελευθερία της γνώμης – δικαιώματα από καιρό κατοχυρωμένα με πολυαίμακτους αγώνες του ελληνικού λαού, αλλά και όλων των εθνών του κόσμου. Αιτούμαι επίσης κάθε άλλη βοήθεια θα ήθελε να προσφέρει η Ενωσή μας. Με εκτίμηση, Παναγιώτης Λιάκος, συντάκτης της εφημερίδος “δημοκρατία”, τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ».

Όσο είδατε απάντηση και πρωτοβουλίες από το προεδρείο και το Δ.Σ., άλλο τόσο είδα κι εγώ. Η αξιότιμη κυρία πρόεδρος και το σεβαστό Δ.Σ. μπορούν μήπως να απαντήσουν, έστω και τώρα, ποιος θεωρούν ότι βρισκόταν στη σωστή πλευρά σε αυτή την υπόθεση; Η «δημοκρατία» και ο υπογράφων είχαν δίκιο ή ο Κώστας Σημίτης; Το Εφετείο αποφάνθηκε υπέρ της εφημερίδας και εμού, απορρίπτοντας την αγωγή Σημίτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθη απότακτος αστυνομικός – Eνεπλάκη σε απόπειρα εκβίασης

Παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 7η τακτική ανακρίτρια

More Articles Like This