Αθήνα – γιαπί – Μπακογιαννί

Must Read

Αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία δεν είναι σκαλωσιά, παρόλο που φαίνεται σαν κάτι τέτοιο. Είναι έργο… τέχνης!

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η πρωτεύουσα της πατρίδας και μία από τις βασικές κοιτίδες του παγκόσμιου πολιτισμού πήγε έναν… μεγάλο περίπατο μέχρι τη χωματερή της μικροπολιτικής, της οικογενειοκρατίας και του παλαιοκομματισμού. Το χάλι στο οποίο βρίσκεται δύσκολα περιγράφεται. Η αρθρογράφος της «δημοκρατίας» Ελένη Παπαδοπούλου ζει σε περίβλεπτο γκέτο στο κέντρο της πόλης και στο κείμενο που ακολουθεί, το οποίο δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο facebook, μας εξηγεί ένα «έργο τέχνης» το οποίο φαντάζει σαν σκαλωσιά.

«Ποιος είναι ο σύγχρονος Αθηναίος; Εδώ έχουμε την απάντηση από τον Αλβανό καλλιτέχνη Άντριου Πάτσι, ο οποίος έφτιαξε μία εικαστική σκαλωσιά πάνω στην πλατεία Βικτωρίας με την άδεια του δήμου που φημίζεται για το γούστο του, καλεσμένος από το Victoria Project και χρηματοδοτούμενος από το ίδρυμα Νιάρχος. Με τη στήριξη του Γκαίτε (γερμανική πρεσβεία δηλαδή). Βάλθηκαν όλοι να μας ξεκάνουν.

Το έργο αυτό δεν είναι κάτι στο πόδι, όπως νομίζετε, αλλά είναι “αποτέλεσμα μιας πολύμηνης έρευνας και συνεργασίας με παλιούς και νέους κατοίκους σχετικά με τη γειτονιά της Βικτώριας μετά από πρόσκληση των οργανισμών Counterpoints Arts και Victoria Square Project, με την επιμέλεια του Almir Koldzic, διευθυντή του Counterpoints Arts, και της Νιόβης Ζαραμπούκα-Χατζημάνου, διευθύντριας του Victoria Square Project”.

Δεν γνωρίζω τον Koldzic και τη Χατζημάνου και αγνοώ με ποιους συνομίλησαν. Ξέρω με ποιους συνομίλησα εγώ και αυτοί που συνομίλησα, που είναι άνθρωποι που μένουν και εργάζονται δεκαετίες στην περιοχή και […] είναι έξαλλοι. Ο δήμος έδωσε άδεια, πολύ κακώς. Η περιοχή είναι έξαλλη. Να ξηλώσουν τη σκαλωσιά και να την πάρει ο εικαστικός στο σπίτι του. Μπορεί να τη χρειαστεί για εργασίες. Ο βιασμός του δημόσιου χώρου από κάθε είδους “καλλιτέχνες” πρέπει να τελειώσει.

Να μαζέψουν το χάλι ΤΩΡΑ. Η πλατεία Βικτωρίας δεν είναι η αλάνα κανενός μυστήριου πρότζεκτ και κανενός ιδρύματος.

Αρκετά, κ. Κώστα Μπακογιάννη. Χωρίς τις άδειες της δημαρχίας αυτά τα αίσχη δεν θα βιάζανε την καθημερινότητά μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποκάλυψη διάσημου σταρ του ΝΒΑ – Πάσχει από παράλυση Bell

Ο σούπερ άσος του ΝΒΑ, Τζοέλ Εμπίντ οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη επί των Νικς (125-114) έχοντας 50 πόντους...

More Articles Like This