21/1/2022

Το συντηρητικό μανιφέστο του Βλ. Πούτιν ΙΙ

Δημοσιευση:

«Σε ορισμένες δυτικές χώρες, η συζήτηση για τα δικαιώματα των ανδρών και των γυναικών έχει μετατραπεί σε κάτι εντελώς εξωπραγματικό. Προσέξτε να μην καταλήξετε εκεί όπου κάποτε σχεδίαζαν να πάνε οι μπολσεβίκοι»

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Σήμερα δημοσιεύεται το δεύτερο μέρος από την κριτική που άσκησε στην ιδεολογία του δικαιωματισμού και την αντιπαραδοσιακή, νεοταξική κουλτούρα ο πρόεδρος της Ρωσίας, στην ομιλία του στις 21 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Διεθνούς Ομίλου Διαλόγου Valdai. Σε αυτή την ομιλία διατύπωσε το μανιφέστο του λογικού, μετριοπαθούς συντηρητισμού και παραλλήλισε τη μεθοδολογία και τις σύγχρονες νεοταξικές αξίες με αυτές που ήδη δοκίμασαν -με τραγικά αποτελέσματα- οι μπολσεβίκοι στη Ρωσία.

*** *** ***

«Σε ορισμένες δυτικές χώρες, η συζήτηση για τα δικαιώματα των ανδρών και των γυναικών έχει μετατραπεί σε κάτι εντελώς εξωπραγματικό. Κοιτάξτε, προσέξτε να μην καταλήξετε εκεί όπου κάποτε σχεδίαζαν να πάνε οι μπολσεβίκοι – όχι μόνο κοινωνικοποιώντας… κοτόπουλα, αλλά και κοινωνικοποιώντας γυναίκες. Ενα ακόμη βήμα πιο πέρα και εκεί θα φτάσετε…

»Οι ζηλωτές αυτών των νέων προσεγγίσεων φτάνουν στο σημείο ακόμη και να θέλουν να καταργήσουν εντελώς αυτές τις έννοιες. Οποιος τολμήσει να αναφέρει ότι άντρες και γυναίκες υπάρχουν στην πραγματικότητα, κάτι που είναι βιολογικό γεγονός, κινδυνεύει να εξοστρακιστεί. Υπάρχει το “γονέας νούμερο ένα” και το “γονέας νούμερο δύο”, το “γονέας που γεννά” αντί για το “μητέρα” και το “ανθρώπινο γάλα” που αντικαθιστά το “μητρικό γάλα”, επειδή μπορεί αυτοί οι όροι να αναστατώσουν τους ανθρώπους που δεν είναι σίγουροι για το φύλο τους. Επαναλαμβάνω, αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Στη δεκαετία του 1920, οι λεγόμενοι Σοβιετικοί “παραγωγοί κουλτούρας” επινόησαν επίσης κάποιο νέου τύπου λεξιλόγιο, πιστεύοντας ότι έτσι δημιουργούσαν μια νέα συνείδηση και με αυτόν τον τρόπο άλλαζαν τις αξίες. Και, όπως έχω ήδη πει, προκάλεσαν τέτοιο χάος που ακόμα προκαλεί ανατριχίλα.

»Ας αναφέρουμε, επίσης, μερικά πραγματικά τερατώδη πράγματα, όταν τα παιδιά διδάσκονται από μικρή ηλικία ότι ένα αγόρι μπορεί εύκολα να γίνει κορίτσι και το αντίστροφο. Δηλαδή, οι δάσκαλοι ουσιαστικά τούς επιβάλλουν μια επιλογή που υποτίθεται ότι έχουμε όλοι. Το κάνουν ενώ αποκλείουν τους γονείς από τη διαδικασία και αναγκάζουν το παιδί να πάρει αποφάσεις που μπορούν να ανατρέψουν ολόκληρη τη ζωή του. Δεν μπαίνουν καν στον κόπο να συμβουλευτούν παιδοψυχολόγους – είναι ένα παιδί σε αυτή την ηλικία ικανό να πάρει μια τέτοια απόφαση; Λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους, αυτό φτάνει να προσεγγίζει τα όρια του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, και αυτό γίνεται στο όνομα και με την παντιέρα της προόδου.

»Λοιπόν, αν σε κάποιον αρέσει αυτό, ας το κάνει. Έχω ήδη αναφέρει ότι, στη διαμόρφωση των προσεγγίσεών μας, θα καθοδηγούμαστε από έναν υγιή συντηρητισμό. Αυτό ειπώθηκε πριν από μερικά χρόνια, όταν τα πάθη στη διεθνή σκηνή δεν ήταν ακόμα τόσο έντονα όσο είναι τώρα, αν και, φυσικά, μπορούμε να πούμε ότι ακόμη και τότε πύκνωναν τα σύννεφα. Τώρα, όταν ο κόσμος διέρχεται μια δομική αναταραχή, η σημασία του συνετού συντηρητισμού στη χάραξη πολιτικής έχει πολλαπλασιαστεί – ακριβώς λόγω των αυξανόμενων κινδύνων και της εύθραυστης κατάστασης της πραγματικότητας γύρω μας.

»Αυτή η συντηρητική προσέγγιση δεν αφορά μια μορφή αδαούς παραδοσιολατρίας, τον φόβο της αλλαγής ή κάποιο περιοριστικό παιχνίδι, πολλώ δε μάλλον την απόσυρση στο καβούκι μας. Πρόκειται κυρίως για την εμπιστοσύνη σε μια παράδοση δοκιμασμένη στον χρόνο, τη διατήρηση και την αύξηση του πληθυσμού, τη ρεαλιστική αξιολόγηση του εαυτού και των άλλων, την ακριβή αξιολόγηση των προτεραιοτήτων, τη συσχέτιση αναγκαιότητας και δυνατότητας, τη συνετή διατύπωση στόχων και την απόλυτη απόρριψη του εξτρεμισμού ως μεθόδου.

»Και, ειλικρινά, στην επικείμενη περίοδο της παγκόσμιας αναδιάταξης δυνάμεων, η οποία μπορεί να διαρκέσει αρκετά, με τον τελικό σχεδιασμό της να είναι αβέβαιος, ο μετριοπαθής συντηρητισμός είναι η πιο λογική συμπεριφορά, σύμφωνα με την άποψή μου. Αναπόφευκτα θα αλλάξει κάποια στιγμή, αλλά μέχρι στιγμής το να μη βλάπτουμε -η βασική αξία στην ιατρική- φαίνεται ότι είναι η λογικότερη επιλογή. “Noli nocere”, όπως λένε».

Ολόκληρη η ιστορικής σημασίας ομιλία του Ρώσου προέδρου Βλ. Πούτιν υπάρχει στην αγγλική γλώσσα εδώ: https://valdaiclub.com/events/posts/articles/vladimir-putin-meets-with-members-of-the-valdai-discussion-club-transcript-of-the-18th-plenary-session/.

Δείτε επίσης:

Το συντηρητικό μανιφέστο του Βλ. Πούτιν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πορτοσάλτε και η σημαία

Εκείνο που θαυμάζω στον Άρη Πορτοσάλτε είναι η οξύνοιά του και η κριτική του...

Πότε υπουργοί και αξιωματούχοι μας θα επισκέπτονται ξένες χώρες, όχι για να αγοράζουν αμυντικό εξοπλισμό αλλά για να προωθούν δικά μας συστήματα;

Στην πρόσφατη επίσκεψη του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Ισραήλ και σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν,...

Για να είναι ιστορική ημέρα η 19η Ιανουαρίου 2022!

Η Τουρκία επεξεργάστηκε ένα δόγμα για να διεκδικήσει και να σφετεριστεί τις θαλάσσιες ζώνες...

Μια «Δεξιά» δίπλα στα τυριά

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ψώνισε ιδεολογία σε επίσκεψή του στο σούπερ μάρκετ. Οι μυρωδιές τού...

Stop, αυτό δεν θα γίνει εδώ

Η μόδα του wokisme αναφέρεται στην αφύπνιση της κοινωνίας ενάντια στις διακρίσεις που έχουν...

Ψωμί, παιδεία, μπαχαλαρία

Μπορεί να καταμαρτυρήσει κανείς τα μύρια όσα στην κυρία Κεραμέως. Δεν μπορεί, όμως, να...

Τα καλύτερα αεροπλάνα για τους καλύτερους

Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να τίθενται εκτός μικροκομματικής αντιπαράθεσης.Από τον ΦΑΗΛΟ Μ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ*Η...

Η χώρα της «Καθημερινής»

Ο κόσμος τον οποίο «χτίζουν» οι πολυεθνικές και οι μηχανισμοί παραγωγής κυρίαρχης ιδεολογίας δεν...

Ευπώλητα βιβλία, Γκόλφω και… Μπακάκης

Τώρα τις γιορτές, εκτός των άλλων, γνωστά βιβλιοπωλεία, καθώς και αρκετοί εκδοτικοί οίκοι, μας...

Ελλαδέζικη Τζαμαχιρία

Εξαφανιζόμεθα ως έθνος και χορηγοί της εξολόθρευσής μας είμαστε εμείς οι ίδιοι, μέσω της...

Οι σερβιτόροι της εξουσίας

Στη μικρή κλίμακα βλέπεις τις παθογένειες της δημοκρατίας μας. Και διαπιστώνεις ποια είναι η...

Το αβγό του φιδιού

Είναι πρόδηλο ότι η θεσμική ελίτ του ριζωμένου ελλαδικού κατεστημένου εντέλλεται από τα υπερεθνικά...

Προϊούσα χυδαιότητα!

Μάταια προσπαθούν εμβληματικοί εκπρόσωποι της Αριστεράς να διαχωρίσουν τη θέση τους για το απαράδεκτο...

Μετά τον αγωγό EastMed χάνουμε και τον Χαφτάρ;

Ο απολογισμός της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για το 2021 είναι θετικός, λόγω της Συμφωνίας...

ΚΥΤ Φυλακίου και Δημοσχάκης, Μανωλάκος κ.λπ.

Το κράτος του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει να αδιαφορεί για τις μακροπρόθεσμες ζημιές που προκαλεί...

EastMed: Το ουτοπικό γεωπολιτικό powerplay του Κυριάκου Μητσοτάκη

Υπάρχει μια ύπουλη πλάνη που κυνηγάει την Ελλάδα: Η γεωπολιτική. Ο αγωγός EastMed (East...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της Γεωργίας: Στη ΓΑΔΘ ο Μάνος Παπαδόπουλος – Κατασχέθηκαν τα κινητά των εμπλεκόμενων

Είναι ο άνθρωπος που προσκάλεσε την 24χρονη στο πάρτι - Οι έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων.

Σουίτα βιασμού: Οι αδελφοί Λεβέντη της Coca-Cola και τα άλλα τρία «μπουμπούκια»

«Σεισμός» σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με την υπόθεση-σοκ! Ιδιαιτέρα μεγαλοβιομηχάνου το θύμα

Γιώργος Κατσαούνης: Ο αγρότης του Survivor κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικη

Χειροπέδες στον Κατσαούνη λίγο πριν μπει στο «Survivor»

Γαμπρός στο φέρετρο ο Τζώρτζης Μονογυιός

Με το κοστούμι που φορούσε στον γάμο του οδηγήθηκε...

Στο… σφυρί τα γραφεία του Αλέξη Κούγια

Λίγα 24ωρα μετά τη σοβαρή καταδίκη του Αλέξη Κούγια...

«Πάγωσαν» οι τηλεθεατές με την εμφάνιση του Γιάννη Καλλιάνου στον Νίκο Ευαγγελάτο

Στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ και μετεωρολόγου Γιάννη...

Γκιώνης αδειάζει Τούνη για το «ροζ» video: Πληρώθηκε αδρά για να κλείσει το στόμα της

Όχι μόνο «αδειάζει» την Ιωάννα Τούνη για την ανάρτησή...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ