Ασιατική ΑφροΕλλάς

Must Read

Επιτέλους, μάθαμε ποιος νίκησε στη Μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ. Οι Αφρικανοί!

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Το φωτορεπορτάζ της στήλης αποτυπώνει σε ελάχιστα στιγμιότυπα την αληθινή εικόνα του επικρατούντος πολιτισμικού μοντέλου στη μεταπολιτευτική… Ελλαδία. Χθες ήταν ημέρα κλασικού Μαραθωνίου Δρόμου για την πρωτεύουσα, στην οποία άρχει η μητσοτακική φατρία του Κώστα Μπακογιάννη. Στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας πρώτευσε Ελλην αθλητής, o Κώστας Γκελαούζος, ο οποίος κατέρριψε το ελληνικό ρεκόρ της αυθεντικής διαδρομής (2:17.56 του Νίκου Πολιά από το 2004), τερματίζοντας με χρόνο 2:16:49!

Λίγες εκατοντάδες μέτρα πριν από τον τερματισμό της διαδρομής στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο είχαν στηθεί δύο επιτροπές υποδοχής των αθλητών με ταμπούρλα (και η πρώτη είχε και χορεύτριες). Η μία (αυτή με τα ταμπούρλα και τις χορεύτριες) ήταν στημένη κοντά στο Πολεμικό Μουσείο και η άλλη εγγύς της ΛΑΕΔ. Οι ρυθμοί που έπαιζαν τα ταμπούρλα, σε εκκωφαντική ένταση, ήταν αφρικανικοί -κάτι που στα μυαλά των αρμοδίων σίγουρα ταιριάζει με μια κλασική διαδρομή Μαραθωνίου Δρόμου. Αρμοστή ηχητική κατάντια ενός κάποτε απαστράπτοντος πολιτισμού, που χτίστηκε πάνω σε στρατιωτικές νίκες όπως αυτή του Μαραθώνα.

Και μόλις βάδιζες λίγο παρακάτω, δίπλα ακριβώς από το Κοινοβούλιο, ο αραμπάς του Ασιάτη επενδυτή (μάλλον δεν είναι ηλεκτροκίνητος) να περιμένει ν’ ανάψει το φανάρι. Στη φωτό δεσπόζει μαζί με τον αραμπά ο Μπακογιάννειος φοίνιξ, ο οποίος δεν αναγεννάται εκ της τέφρας του, αλλά έχει γείρει και είναι θέμα χρόνου να πέσει στο κεφάλι περαστικού. Αυτή είναι η Αθήνα, αυτή και η Ελλαδία του 2021.

Quelle décadence!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η Ευρώπη επιδοτεί τον εξισλαμισμό της» – Διαβάστε στην «κυριακάτικη δημοκρατία»

Αποκαλυπτική είναι και πάλι η «κυριακάτικη δημοκρατία»Την Κυριακή 19 Μαΐου με την «δημοκρατία»: Χάρτης του Πόντου – Τ’ εμέτερον...

More Articles Like This