H Ελλάδα που δεν μπορεί να ξεμπλέξει!

Must Read

Σε ανύποπτο χρόνο, πριν από περίπου δύο μήνες, είχα γράψει σε τούτη τη γωνιά κομμάτι με τίτλο «Λοβέρδος σημαίνει σίγουρη “δεκανικοποίηση”…»

  • Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΡΓΗ

Η Φώφη Γεννηματά ζούσε, σε κανενός το μυαλό δεν πήγαινε το μεγάλο κακό που θα ακολουθούσε, και η πολιτική συζήτηση είχε ανάψει με την υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου και τη… δέσμευσή του πως, αν εκλεγεί, θα βάλει τέλος στην ονομασία ΚΙΝ.ΑΛ. και θα επιστρέψει στα «πάτρια εδάφη» του ΠΑΣΟΚ. Λες και αυτό είναι το… μέγα θέμα που καίει τη χώρα και τους πολίτες της. Σήμερα η πολιτική σκηνή έχει στρέψει τα μάτια στη μάχη κορυφής ενός κόμματος το οποίο στις προηγούμενες εκλογές έφτασε το 8,10%. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει επιστρέψει στο προσκήνιο, αλλά τα γκάλοπ δίνουν τον Ανδρέα Λοβέρδο να προηγείται στην «πρόθεση ψήφου». Και ξέρετε πόσο επηρεάζουν τα γκάλοπ σε αυτή τη χώρα…

Είναι φανερό πως ένα ολόκληρο σύστημα -πολιτικομιντιακό- δίνει «μάχη» για να εκλεγεί ο Λοβέρδος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Είναι εκείνο που περισσότερο από 20 χρόνια ονομάζεται «σύστημα Σημίτη»!

Αυτό που βαδίζει χέρι χέρι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «στηρίζοντας» τη Νέα Δημοκρατία ΤΟΥ σε πρόσωπα, ιδέες, «αρχές», συμπεριφορές. Είναι το ίδιο «σύστημα» που έχει κάνει την ενημέρωση στην Ελλάδα τεράστιο ανέκδοτο στα μάτια των πολιτών. Είναι το ίδιο «σύστημα» που επιλέγει την πριμοδότηση συγκεκριμένων ανθρώπων, οι οποίοι μπορούν να «υπηρετήσουν» αυτές τις «αρχές». Και ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει αποδείξει ότι αποτελεί «σημαιοφόρο» των «αρχών Σημίτη».

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ. τόσο θα εντείνεται η μιντιακή «πριμοδότησή» του. Και ταυτόχρονα θα κυκλοφορούν σε… πανελλαδική εμβέλεια ανέκδοτα του στιλ «να δοθούν στη δημοσιότητα οι λίστες με τα ονόματα εκείνων που θα ψηφίσουν, για να δούμε αν θα είναι περισσότεροι οι… ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας από αυτούς του ΚΙΝ.ΑΛ.»!

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τη δυνατότητα να επιλέξει… χθες νέο αρχηγό στο ΚΙΝ.ΑΛ., θα είχε ήδη απονείμει τον τίτλο στον «αγαπημένο Ανδρέα Λοβέρδο». Μαζί του θα εξασφαλίσει τη δυνατότητα διακυβέρνησης για άλλα τέσσερα χρόνια, καθώς τέτοιο σίγουρο «δεκανίκι» δεν βρίσκεται κάθε μέρα.

Το θέμα όμως είναι ακόμη μεγαλύτερο και αφορά την πολυετή αιχμαλωσία της χώρας από το «σύστημα Σημίτη». Γιατί μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός, ο «ηγέτης» της φούσκας του Χρηματιστηρίου και των «πειραγμένων στοιχείων εισόδου στην ΟΝΕ» να μη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, αλλά εξακολουθεί να παραμένει ΠΑΝΤΟΤΕ πίσω από αυτή.

Εξακολουθεί να μοιράζει τράπουλα, να κατευθύνει, να προωθεί, να πριμοδοτεί, να κάνει παιχνίδι. Το «σύστημα Σημίτη» είναι αυτό που οδήγησε στην οικονομική και αξιακή καταρράκωση της χώρας. Εκείνο που την οδήγησε στον όλεθρο των Μνημονίων, αλλά ταυτόχρονα και στην υποβάθμιση της πολιτικής ηθικής.

Είναι το «σύστημα» που έφερε συγκεκριμένα μέσα και πρόσωπα όχι στον έλεγχο, αλλά στην ταυτόχρονη άσκηση εξουσίας. Με ό,τι αυτό έφερε ως συνέπεια σήμερα που υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός Ελλήνων ο οποίος γελάει στο άκουσμα της φράσης «κυβερνάει ο Μητσοτάκης».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι, αναμφισβήτητα, ο «ιδανικός» για αυτό που θα επιθυμούσε το «σύστημα» για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ.

Το τραγικό είναι πως η χώρα μας δεν καταφέρνει ούτε σήμερα να ξεμπλέξει από αυτή τη θηλιά, η οποία, όσο περνάνε τα χρόνια, σφίγγει ακόμη πιο πολύ στον λαιμό και επιτρέπει όλο και λιγότερες «ανάσες»…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This