Γλείψτε κι άλλο την αριστερίλα

Στο γνωστό σουρεαλιστικό πανηγύρι που οργανώνει κάθε χρόνο η Aριστερά για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973, με έντονη συμμετοχή του ΚΚΕ, του κόμματος που αποκαλούσε τους τότε αγωνιζόμενους φοιτητές «προβοκάτορες», είχε άλλο ένα κωμικοτραγικό ευτράπελο.

  • Από τον ΦΑΗΛΟ Μ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ*

Όχι, δεν ήταν η «αιματοβαμμένη σημαία», που άλλοτε είναι τεράστια κι άλλοτε τόση δα, σαν να μπήκε στο πλύσιμο, και με κάτι λεκέδες, προφανώς από το αίμα της Ηλένιας, που τελικά ζει στην Αυστραλία και τώρα τη λένε Head & Shoulders. Στο μπλοκ του ΚΚΕ στην πορεία, που σχιζοφρενικά κάθε χρόνο κατευθύνεται προς την Πρεσβεία του βασικότερου Συμμάχου μας, τις ΗΠΑ, με τις οποίες υπογράψαμε πρόσθετα μεγάλη αμυντική συμφωνία, συμμετείχαν και κάτι ματσουλαραίοι με στολές στρατιωτών με τα γνωστά πανό του κόκκινου φασισμού. Κνίτες δηλαδή. Οι απόγονοι αυτών που αρχικά έβριζαν τους καταληψίες και, μόλις μυρίστηκαν πολιτικό ψωμί, έσπευσαν και τους καπέλωσαν. Ανάμεσα στους ένστολους κνίτες και ένας «Καταδρομέας» που υπηρετεί στο ΚΕΕΔ. Τα εισαγωγικά τα βάζω, διότι χωρίς ενσυνείδητη πειθαρχία δεν είσαι Καταδρομέας.

Στον Στρατιωτικό Κανονισμό, στο άρθρο 25, αναφέρεται: «Απαγορεύσεις και περιορισμοί: 1. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανήκουν στο Έθνος. Κάθε στρατιωτικός μπορεί να έχει τις πεποιθήσεις και τις προσωπικές του αντιλήψεις, οφείλει όμως στα πλαίσια της υπηρεσίας του να τηρεί αυστηρή ουδετερότητα. Κάθε πολιτική δραστηριότητα απαγορεύεται αυστηρά. 2. Οι κληρωτοί, που είχαν ενταχθεί σε πολιτικές οργανώσεις πριν τη στράτευσή τους, αναστέλλουν την πολιτική και συνδικαλιστική τους δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της θητείας τους. 3. Οι στρατιωτικοί έχουν δικαίωμα να εκφράζουν γραπτά τις απόψεις τους και να δημοσιεύουν κείμενα καθαρά επιστημονικού, πολιτιστικού ή λογοτεχνικού περιεχομένου. Δεν μπορούν όμως να κάνουν το ίδιο για ζητήματα πολιτικού ή κομματικού περιεχομένου, ούτε να κάνουν δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημερώσεως χωρίς άδεια του υπουργού Εθνικής Αμυνας».

Στο άρθρο 74 αναφέρεται: «Επαύξηση, Μείωση, Αρση, Διακοπή ή Απαλλαγή εκτίσεως ποινών… 4. Κάθε διοικητής προϊστάμενος αυτού που επέβαλε μία ποινή, όταν κρίνει από το αιτιολογικό της ότι είναι δυσανάλογα αυστηρή, διατάζει να υποβληθούν σ’ αυτόν περισσότερα στοιχεία. Αν από αυτά κρίνει δίκαια τη μείωση ή την άρση της ποινής, υποδεικνύει σ’ αυτόν που την επέβαλε τους λόγους, οι οποίοι συνηγορούν για μείωση ή άρση, για να μειώσει ή να άρει την ποινή, αυτός ο ίδιος που την επέβαλε. Αν ο τελευταίος δεν πείθεται, τότε ο προϊστάμενος διοικητής ελαττώνει ή αίρει την ποινή και τιμωρεί αυτόν που την επέβαλε εάν κρίνει ότι λόγοι προσωπικοί τον επηρέασαν στην εκτίμησή του».

Ο διοικητής του ΚΕΕΔ ορθά τιμώρησε τον τσαχπίνη κνίτη που περιέφερε τον Πράσινο Μπερέ ανάμεσα στους μηδενιστές με 20 μέρες φυλακή. Το γνωστό δίκτυο ρουφιάνων κομμουνιστών «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» κινητοποιήθηκε, μαζί με όλο το σύστημα του αριστερόστροφου, του κόκκινου, του καλού φασισμού, αυτού που υπερασπίζεται τη συνεργασία ΧίτλερΣτάλιν, τον διαμελισμό της Πολωνίας, τη σφαγή στο Κατίν, την κατάληψη και το αιματοκύλισμα των Βαλτικών χωρών από τις ορδές των φονιάδων του Στάλιν.

Και, ω του θαύματος, έπειτα από πολιτική παρέμβαση άνωθεν, σβήστηκε η ποινή και πανηγύρισαν οι Απόστολοι του Μαρασμού. Μιλάμε για εξευτελισμό της στρατιωτικής πειθαρχίας, για άλλη μια φορά η αριστερίλα βάρεσε το ντέφι και η Ν.Δ. χόρεψε καρσιλαμά σαν την αρκούδα του γύφτου.

Τι να πιάσω και τι να αφήσω; Τη θέση του διοικητή; Τις συνέπειες στο φρόνημα και στην πειθαρχία στη Μονάδα και όχι μόνο, σε ολόκληρες τις Ενοπλες Δυνάμεις; Απλά εξέφρασα τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Νίκο Παναγιωτόπουλο και την κυβέρνηση. Πειθαρχία πάντως για τα πανηγύρια. Αντί να φύγει κλοτσηδόν ο λεγάμενος από τις Ειδικές Δυνάμεις -ακόμη κι αν είναι απολυόμενος, δεν έχει θέση σε αυτές ούτε για μία μέρα- τον χάιδεψαν. Αδιανόητα πράγματα για όποιον έχει φορέσει τον Πράσινο Μπερέ, για οποιονδήποτε με στοιχειώδη αίσθηση στρατιωτικής πειθαρχίας.

Πάντως, αν επισκεφθεί το ΚΕΕΔ ο ΥΠΕΘΑ ή οποιοδήποτε μέλος της κυβέρνησης, ο κνίτης «Καταδρομέας» έχει δικαίωμα να του τσιμπήσει το μάγουλο και να του δώσει χαϊδευτικό μπατσάκι στον σβέρκο.

Και για να είμαι δίκαιος, επειδή δεν πιστεύω πως αυτό ήταν πρωτοβουλία του ΥΠΕΘΑ, δεν νομίζω να είναι συνοδοιπόρος των μηδενιστών. πιθανολογώ πως η εντολή άτακτης υποχώρησης ήρθε από ψηλότερα. Όμως σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν τρία όπλα: η άρνηση, η ευθιξία και η παραίτηση.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο σκληρός πυρήνας της εθνικής μας κυριαρχίας αλλά και ο σκληρός πυρήνας του κράτους, το οποίο η Αριστερά ονειρεύεται να καταστρέψει και δεν κουράζεται να το διακηρύσσει με κάθε τρόπο. Μην ξεχνάτε πως κάποτε, σε μια κατεστραμμένη από την τριπλή Κατοχή και την κομμουνιστική χωριστική ανταρσία χώρα, οι Ενοπλες Δυνάμεις, αυτές και μόνον αυτές, έκοψαν τον δρόμο στους στασιαστές προδότες, τους συνέτριψαν με θυσίες και ποταμούς αίματος, έσωσαν την ελευθερία μας, την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας και τη δημοκρατία.

Τα μνημόσυνα αυτών των Στρατιωτών, που τους χρωστάμε την ελευθερία μας, θεωρούνται «γιορτές μίσους», οι τάφοι τους χορταριάζουν και η πολιτική ηγεσία στέκεται περιδεής και με σκυφτό κεφάλι μπροστά στους επιγόνους των κόκκινων φασιστών, οι οποίοι σε δικές τους γιορτές, ανεγκέφαλα, υπόσχονται ρεβάνς και καθυβρίζουν όλο τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο. Όλοι είναι «ακροδεξιοί», «φασίστες», εκτός από τον Κουτσούμπα και τη σταλινική παλαιολιθική παρέα του, που μυρίζει πτωμαΐνη Κρεμλίνου.

Εάν δεν καθαιρέσουμε το σάπιο ξόανο της μηδενιστικής Αριστεράς και τα ιδεολογικά κουρέλια του κόκκινου φασισμού, εάν δεν χτυπήσουμε την ανομία που ξερνά κάθε τόσο στον δημόσιο βίο, η Ελλάδα δεν βελτιώνεται, η Δημοκρατία πάντα θα υποφέρει. Εμείς οραματιζόμαστε την «ακραία» πολιτική διοίκησης με πλήρη ισονομία, όπου οι Νόμοι και οι Στρατιωτικοί Κανονισμοί θα τηρούνται απαρέγκλιτα για όλους, παντού και πάντα, με διαφύλαξη της πειθαρχίας και της νομιμότητας ως κόρη οφθαλμού, χωρίς παραχωρήσεις και ενοχές ενώπιον εχθρών της δημοκρατίας, είτε φοράνε κόκκινα είτε φοράνε μαύρα.

* Δικηγόρος, πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, εταίρου του συνασπισμού ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, www.neadexia.eu

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cosmote, Nova είναι για «Μπόλεκ και Λόλεκ»;

Αν και με «τρώει» το χέρι μου να γράψω για τα σκέιτμπορντ και τα...

Καταφύγια Νο 2

Τον Σεπτέμβριο του 2012 το ΓΕΕΘΑ συντάσσει ένα ενημερωτικό σημείωμα -άγνωστο αν τελικώς απεστάλη,...

Θα τα «δώσουμε» μια μέρα ξαφνικά

Επειδή έχει καταργηθεί στην πατρίδα μας η σκέψη και υποφέρουμε από αμνησία, καλό είναι...

Η σωστή πλευρά του κουβά!

Αν μαζέψουμε άρθρα, αναλύσεις, σενάρια και εκτιμήσεις για τον ρωσοουκρανικό πόλεμο που δημοσιεύτηκαν στην...

Στο Λονδίνο η Ελλάδα υπέστη ανείπωτης έκτασης ξεπεσμό

Τα όσα συνέβησαν αρχικά  στο Λονδίνο, αλλά και όσα ακολούθησαν στη συνέχεια, ανάμεσα στο...

Η νομιμοποίηση της διεκδίκησης των Γλυπτών

Με αφορμή τα Γλυπτά του Παρθενώνα, η αμετροεπής συμπεριφορά του ινδικής καταγωγής Βρετανού πρωθυπουργού...

Καταφύγια – 1

Τελευταία και με αφορμή τις «αναταράξεις» στην ευρύτερη περιοχή μας (Ουκρανία, Γάζα), γίνεται πολύς...

Οι μεγάλες ανατροπές της επιστολικής ψήφου

Εισαγωγικό σχόλιο πριν υπεισέλθω στο κυρίως θέμα: πανηγυρίσαμε -και δικαίως- που ο βασιλεύς Κάρολος...

Κιμ Γιονγκ Cool-ης

Πολλά έχει κάνει για την πατρίδα (και περίπου τρεις ντουζίνες ακίνητα, τα οποία υποθέτουμε...

Εξυπηρετώντας τις ανάγκες της Τουρκίας

Ο Ερντογάν, όταν είδε τα αμερικανικής κατασκευής F-16 να βομβαρδίζουν το τουρκικό Κοινοβούλιο και...

Ορθά πορεύεται ο Φλωρίδης

Σε ανύποπτο χρόνο έχω αναφερθεί στην ουσιαστική ατιμωρησία των πλημμελημάτων, στην ονομαστική μόνο αξία...

Χαμένη στην μετάφραση η Ελλάς

Έκπληκτος από τα θέματα που κυριαρχούν στην πολιτική ατζέντα της πατρίδας μας έμεινε ένας...

Ωσαννά…

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη -και ο ίδιος προσωπικά- εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά τεσσεράμισι...

«Μαχαιρώνουμε λευκούς»

Πριν από λίγες εβδομάδες σε ένα μικρό γαλλικό χωριό 500 κατοίκων μία ομάδα αγνώστων...

Με τον Ταγίπ… και όπου βγει!

Η ιστορία με τα δημοσιεύματα που είδαμε σε διάφορα έντυπα και ιστοσελίδες, τα οποία...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Youtuber μάς κάνει ρεζίλι διεθνώς για την Ομόνοια: «Ο χειρότερος ναρκοδρόμος που έχω περπατήσει»

Έχοντας περάσει πολλά χρόνια στη φυλακή, έχοντας περπατήσει στις...

Δεύτερο στεφάνι για τον Γιώργο Τζαβέλλα

O Γιώργος Τζαβέλλας και η Βίκυ Κάβουρα είναι ζευγάρι...

Συνελήφθη ο σύντροφος της 43χρονης Γεωργίας που βρέθηκε δολοφονημένη στη Σαλαμίνα

«Τσάκωσαν» στο Κερατσίνι τον 71χρονο - Είχε μαζί του το όπλο με το οποίο φέρεται ότι πυροβόλησε την 43χρονη μητέρα

Οργή στην Νέα Αριστερά για τη συντομογραφία που γεννά «εφιάλτες»

Οργή επικράτησε στη Νέα Αριστερά όταν το κόμμα αναφέρθηκε...

H Brigitte Nielsen περπάτησε στην πασαρέλα του Balenciaga κάνοντας 8άρια

O οίκος Balenciaga, παρόλο που για αρκετό κόσμο εκεί...

Όλγα Κιουρτσάκη-Φώτης Λιόσης: Ποζάρουν με ασορτί ροζ πουλόβερ και την κόρη τους

Η κόρη της Άντζελας Δημητρίου, Όλγα Κιουρτσάκη, θα περάσει...

Εκτέλεσε την 43χρονη Γεωργία με ύπουλο τρόπο – Ανθρωποκυνηγητό για τον σύντροφό της στη Σαλαμίνα

Η 43χρονη μητέρα ενός παιδιού προσπάθησε να προστατευθεί όμως ο δράστης την εντόπισε και την εκτέλεσε πίσω από την πόρτα του σπιτιού της

NEWSROOM