Η δύναμη της αλήθειας

Must Read

Η «δημοκρατία» μεγαλώνει, βελτιώνεται, καταξιώνεται, δυναμώνει. Για να είναι παρούσα σε πολλές δημοσιογραφικές μάχες

  • Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΙΖΟΥΛΗ

Η «δημοκρατία» σήμερα συμπληρώνει 11 χρόνια ζωής. Εντεκα χρόνια που την κατέστησαν μια διακριτή, μαχητική και ελεύθερη δημοσιογραφική φωνή, σημείο αναφοράς και ταύτισης για πολίτες όλων των κομματικών τάσεων.

Σε ένα περιβάλλον σύγχυσης και παραπληροφόρησης, η «δημοκρατία» παρέμεινε σταθερή στις αρχές της, αρνούμενη να συμβιβαστεί σε πολιτικές και οικονομικές πιέσεις, πιστή στο συμβόλαιο με τους αναγνώστες της.

Ειδικά στην παρούσα περίοδο της πανδημίας, η «δημοκρατία» έπραξε το αυτονόητο (που όμως είναι ζητούμενο στην εποχή μας), αναλύοντας όλα τα δεδομένα με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, παρουσιάζοντας όλες τις απόψεις, χωρίς αποκλεισμούς και προπαγανδιστικές μεθοδεύσεις. Έδωσε τον λόγο σε έγκριτους επιστήμονες που δεν εμφανίζονταν σε κανένα άλλο μέσο ενημέρωσης, επειδή δεν υπηρετούσαν το κυβερνητικό αφήγημα, άσκησε δριμεία, αλλά δίκαιη κριτική σε σειρά λανθασμένων αποφάσεων, ανέδειξε τα τεράστια υγειονομικά προβλήματα, αποκάλυψε σειρά σκανδάλων με απευθείας αναθέσεις που είχαν πρόσχημα τον κορονοϊό, ξεσκέπασε τις ανομίες και τα εγκληματικά λάθη του ΕΟΔΥ, και, τέλος, έφερε στο φως τα απόρρητα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που απέδειξαν ότι οι Ελληνες επιστήμονες έπαιρναν απευθείας εντολές από τους υπουργούς και λειτουργούσαν ως φερέφωνά τους.

Με αιχμηρά πρωτοσέλιδα, που πολλές φορές έγιναν αντικείμενο μεγάλης αναπαραγωγής (και φόβου για τους έχοντες την εξουσία), η «δημοκρατία» καθιερώθηκε όχι μόνο ως η πιο αποκαλυπτική εφημερίδα της περιόδου της πανδημίας αλλά και ως η φωνή της λογικής στον παράλογο καιρό μας.

Αυτή η συνεπής και μαχητική δημοσιογραφική στάση ήρθε ως συνέχεια της δυναμικής και ξεχωριστής παρουσίας της «δημοκρατίας» όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αρχικά στη σκοτεινή περίοδο των πρώτων Μνημονίων, στη συνέχεια με την καταστροφική και εθνικά επιζήμια «περήφανη διαπραγμάτευση» του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα, στα δυόμισι χρόνια του καθεστώτος Μητσοτάκη. Κάθε περίοδος είχε άλλα ζητούμενα, διαφορετικές δημοσιογραφικές προκλήσεις και καινούργιους πρωταγωνιστές. Καμία όμως δεν ήταν ομαλή. Η «δημοκρατία» γεννήθηκε και πορεύεται διαρκώς εν μέσω κρίσεων.

Σε όλες αυτές τις προκλήσεις, όμως, είχε θέση και την εξέφραζε με καθαρότητα και σαφήνεια. Δεν κρύφτηκε, δεν ωραιοποίησε καταστάσεις, δεν ταυτίστηκε με πρόσωπα ή κόμματα, δεν δίστασε να ανοίξει μέτωπα ούτε να εκφραστεί σκληρά, όποτε χρειαζόταν. Γι’ αυτόν τον λόγο στοχοποιήθηκε και επιδιώχθηκε η εξόντωσή της! Είναι ίσως η μοναδική σύγχρονη εφημερίδα που από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα της τοποθετείται για όλα τα θέματα χωρίς να προσπαθεί να γίνει αρεστή ή να πάει με το ρεύμα της εποχής.

Και έτσι θα συνεχίσει. Με καθαρές απόψεις και δύναμη την αλήθεια. Με συγκεκριμένες θέσεις, αποκαλύψεις, στοιχεία, ελευθερία ακόμα και στην αντίθετη άποψη. Με προσήλωση στα εθνικά συμφέροντα και μόνο ζητούμενο το καλό της πατρίδας. Με την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Να γίνει επιτέλους η Ελλάδα μια χώρα ευημερίας, εντιμότητας και δικαιοσύνης, που πάνω απ’ όλα θα είναι ανεξάρτητη και εθνικά υπερήφανη!

Η «δημοκρατία» μεγαλώνει, βελτιώνεται, καταξιώνεται, δυναμώνει. Για να είναι παρούσα σε πολλές δημοσιογραφικές μάχες ακόμα, με τη δική σας στήριξη και βοήθεια. Χρόνια μας πολλά!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δίκη Folli Follie: Δεν υπήρξε αλλοίωση στοιχείων αλλά «ωραιοποίηση της εικόνας της εταιρείας» υποστήριξε ο Δ. Κουτσολιούτσος

Υπήρξαν πρόσωπα που συνέβαλαν στην κατάρρευση της εταιρείας υποστήριξε ο  Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ιδρυτής της Folli Follie, για την οποία...

More Articles Like This