Γιώργος Κύρτσος: Εκπτωτικός Μπρζεζίνσκι

Ποιος κόβει το νήμα της χρυσής διαδικτυακής γαλότσας του 2021, λίγο πριν εκπνεύσει η χρονιά; Ο Γιώργος Κύρτσος!

Must Read

Ο Γιώργος Κύρτσος είναι πάλαι ποτέ δημοσιογράφος. Κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν ο πηχυαίος τίτλος «ο απατεώνας και το τσόκαρο», που -σύμφωνα με δική του αφήγηση- εκείνος εμπνεύστηκε και ο οποίος αναφερόταν στον Ανδρέα Παπανδρέου και στη Δήμητρα Λιάνη.

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Τώρα, αυτός ο λαμπρός εργάτης του Τύπου ιδροκοπάει στις Βρυξέλλες. Βγάζει πικρό μεροκάματα ως ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Πριν απ’ αυτό ήταν επικεφαλής ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ και πιο πριν σαμαρικός κι ακόμα πιο πριν (1991-1992) άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο Κύρτσος έκανε μια ανάρτηση στο twitter (εικόνα 1), η οποία προκάλεσε αίσθηση. Έστησε ένα σκηνικό γεωπολιτικής περισκέψεως, το οποίο εύκολα θα έπειθε για τη σοβαρότητά του μαθητή του νηπιαγωγείου, και έγραψε: «Στο γραφείο μου, στο σπίτι στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να εκτιμήσω τις παγκόσμιες τάσεις που θα μας επηρεάσουν το 2022».

Ο Ελλην Μπρζεζίνσκι Γιώργος Κύρτσος έχει ομόλογο, ομοειδές, ομοταγές, όμοιο, σχεδόν φτυστό ταλέντο στον αυτοδιασυρμό με μια γιατρίνα που, ενώ θυμίζει τη μάγισσα Φρικαντέλα, καμώνεται την ωραία στα κανάλια. Δηλαδή, νομίζει ότι θα δούμε την υδρόγειο, τον Ατλαντα της Le «Monde» και τον διεθνή πολιτικό «καζαμία» του «Economist» και θα ψαρώσουμε, θα πούμε «χαλάλι, μπρε, τα εικοσαχίλιαρα που εισπράττει στα μισθά του αυτό το παλουκάρι. Είναι σοφός τζάνουμ και τη γεωπολιτική την παίζει στα δάχτυλα και του ενός και του άλλου χεριού»! Είπαμε χαλάλι για τον μισθό του, αλλά για άλλον λόγο, επειδή γελάσαμε με την πρωτόγονη και κραυγαλέα απόπειρα αυτοπροβολής.

Μία από τις πιο εύστοχες χλευαστικές απαντήσεις στην ανάρτηση Κύρτσου ανήκει στον γνωστό Simple Man, ο οποίος πόσταρε μια φωτογραφία παιχνιδιού Monopoly και έγραψε: «Στον χώρο σπουδής και αξιολόγησης επενδυτικού ρίσκου στο σπίτι στη Βραυρώνα ,προσπαθώντας να εκτιμήσω τις πληθωριστικές πιέσεις που θα δεχτεί ο τομέας των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης το 2022».

Μακάρι, να βρεθεί και το επόμενο από τη Ν.Δ. κόμμα να φιλοξενήσει στα ψηφοδέλτιά του τον Γιώργο Κύρτσο κι εκείνος να εκλεγεί και να κάνει πολλές παρόμοιες αναρτήσεις. Το γέλιο λείπει από τη ζωή μας.

*Ο Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι (1928-2017) διατέλεσε σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και τον διαφήμιζαν ως μέγα γεωπολιτικό αναλυτή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επικαιροποίηση ΕΜΥ: Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προχώρησε τα μεσάνυχτα σε επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, σύμφωνα με τα...

More Articles Like This