Η Νέα Τάξη φοράει Ράδιο Αρβύλα

Must Read

Η αναπαραγωγή της κυρίαρχης ιδεολογίας γίνεται ιδανικά όταν φαντάζει σαν ψυχαγωγία και φοράει «αυθόρμητη» μεταμφίεση

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Από άνθρωπο που γνωρίζει καλά τα της ορθόδοξης δογματικής και θεολογίας είχα ακούσει μια συγκλονιστική φράση: «Οι λευκές τρίχες στα μαλλιά των ανθρώπων και στην ανδρική γενειάδα και στο μουστάκι είναι τα πρώτα άνθη του θανάτου που ο Κύριος φυτεύει στο σώμα μας». Το έλεγε καθώς έδειχνε τις δικές του λευκές τρίχες και χαμογελώντας.

Τα μαλλιά και οι όποιες τρίχες γενειάδας φαίνονται στα πρόσωπα των συντελεστών της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» έχουν στολιστεί εδώ και καιρό με τα πρώτα άνθη του θανάτου, αλλά το αγγελτήριο της ηθικής εκδημίας ενός εκ των συντελεστών της έγινε προχθές, με την αποκάλυψη των έκνομων και ανήθικων πράξεών του, τις οποίες παραδέχθηκε.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί το εξής παράδοξο: Τμήμα της κοινωνίας αιφνιδιάστηκε από την εξέλιξη σε μεγάλο βαθμό – λες και οι μεσήλικες επαγγελματίες διασκεδαστές της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» περιμένουν την αγιοκατάταξή τους.

Είναι εντυπωσιακή η αποτελεσματικότητα της επικούρου παιδαγωγού της ανθρωπότητας, της επανάληψης (μια και η βασική παιδαγωγός, η τακτική καθηγήτρια είναι η ανάγκη και βοηθός της η επανάληψη). Οι «αρβύλες» έχουν ηθικολογήσει και… νουθετήσει τα πλήθη τόσο πολλές φορές από τηλεοράσεως, ώστε τα πλήθη, αν όχι όλα, πάντως τα περισσότερα, πίστεψαν ότι οι ηθικολόγοι είναι και ηθικοί, αναλόγως με τους λόγους τους! Ξέχασαν τα πεπεισμένα πλήθη το βασικό αντικείμενο αυτής της εκπομπής: την αναπαραγωγή όλων των στερεοτύπων της κυρίαρχης ιδεολογίας και το λανσάρισμά τους με έναν κάπως ανάλαφρο τρόπο. Ο μαχητικός διεθνιστικός λόγος, η ορμητική εναντίωση στον «αναχρονισμό» (η οποία στην εκπομπή ταυτιζόταν με την παράδοση) και η ταύτιση με την «πρόοδο» (την οποία θρόνιαζαν στο ίδιο πνευματικό ανάκλιντρο με την παγκοσμιοποίηση) ήταν το βασικό μενού της εκπομπής.

Ο πολύς κόσμος δεν ενδιαφερόταν αρχικά για το βασικό μενού, αλλά στεκόταν κάτω από τον τηλεοπτικό άμβωνα της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» για τη γαρνιτούρα – τα βιντεάκια με τις γκάφες, τα ευτράπελα, τα λίγα αστεία και τα πολλά γελοία που συμβαίνουν στην ελληνόφωνη τηλεόραση. Κι ύστερα ενέσκηψαν τα εκδικητικά πορνοβίντεο…

Διαβάστε επίσης: Η Νέα Τάξη φοράει Ράδιο Αρβύλα ΙΙ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Eλένη Μενεγάκη-Άγγελος Λάτσιος: Μια selfie γεμάτη κέφια

H Ελένη Μενεγάκη, έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά, τρία με τον πρώτο της σύζυγο, Γιάννη Λάτσιο, ένα αγόρι και δυο...

More Articles Like This