Το θράσος του γενοκτόνου

Must Read

Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης
Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι Έλληνας αξιωματικός εν αποστρατεία, πρώην πράκτορας της ΕΥΠ και μετέπειτα συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής

Ουπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Κυπριακή Δημοκρατία ότι έδωσε άδεια προκειμένου να λειτουργήσει γραφείο του Κόμματος της Δημοκρατικής Ενότητας (PYD) που εκπροσωπεί τους Κούρδους της βόρειας Συρίας.

  • Σάββας Καλεντερίδης

Επειδή οι Κούρδοι της Συρίας είναι σύμμαχοι με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ στον αγώνα εναντίον της ισλαμιστικής τρομοκρατίας του ISIS, του οποίου βασικότερος υποστηρικτής είναι η Τουρκία του Ερντογάν, και επειδή διεκδικούν αναγνώριση της αυτονομίας τους αποτελούν μείζονα απειλή για την Τουρκία. Κι αυτό γιατί, αν αναγνωριστεί ένα δεύτερο αυτόνομο κουρδικό κράτος στην περιοχή, και μάλιστα όμορο με αυτό που λειτουργεί από το 1992 και έχει αναγνωριστεί με το Σύνταγμα του Ιράκ, του 2005, τότε είναι σίγουρο ότι θα έλθει η σειρά της Τουρκίας να αναγνωρίσει το τρίτο αυτόνομο κουρδικό κράτος στο έδαφός της.

Για τον λόγο αυτόν η Τουρκία έχει χαρακτηρίσει τους Κούρδους της Συρίας και το Κόμμα της Δημοκρατικής Ενότητας (PYD) που τους εκπροσωπεί «τρομοκράτες».

Σημειώνεται ότι το Κόμμα της Δημοκρατικής Ενότητας (PYD) διατηρεί εδώ και χρόνια επισήμως τα εξής Γραφεία Εκπροσώπησης (με βάση στοιχεία του 2018):

PYD Europe Representative/Officer, PYD Oslo/Norway Representative, PYD Berlin/Germany Representative, PYD Bremen/Germany Representative, PYD The Hague/Benelux Representative, PYD London/UK Representative, PYD Brussels/Belgium Representative, PYD Paris/France Representative, PYD Stockholm/Sweden Representative, PYD Moscow/Russia Representative, PYD Copenhagen/Denmark Representative, YPJ Prague/Czech Republic Representative, PYD KRG Representative, SDC/SDF Washington/US Representative.

Παρ’ όλα αυτά, παρότι όλος ο κόσμος δέχεται το Κόμμα της Δημοκρατικής Ενότητας (PYD) ως νόμιμο εκπρόσωπο των Κούρδων της Συρίας και επιτρέπει στους εκπροσώπους του να ανοίξουν Γραφεία Εκπροσώπησης, η Τουρκία προσπαθεί να επιβάλει σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα να γίνει συνένοχος στο έγκλημα που διαπράττει η Τουρκία εναντίον του κουρδικού λαού.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του εγκλήματος που διαπράττει η Τουρκία εναντίον των Κούρδων αρκεί να αναφέρουμε ένα παράδειγμα: Το Αφρίν.

Το Αφρίν πριν από την εισβολή του τουρκικού στρατού, που ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου 2018 και ολοκληρώθηκε στις 24 Μαρτίου του ίδιου έτους, ήταν ένα αυτοδιοικούμενο καντόνι, υπαγόμενο στην Αυτόνομη Διοίκηση της Ροζάβα, με τους κατοίκους του να είναι Κούρδοι σε ποσοστό 95%. Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, το ποσοστό των Κούρδων στο Αφρίν έχει πέσει στο 15%, ενώ τα σπίτια και τις περιουσίες των νόμιμων κατοίκων τα έχουν καταλάβει ισλαμιστές τρομοκράτες, συνεργάτες του τουρκικού κράτους.

Είναι ο ορισμός της γενοκτονίας, με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, που έδωσαν την άδεια για την εισβολή, να είναι απλοί θεατές αυτού του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, όπως επίσης θεατές είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Αγγλία και όλος ο λεγόμενος πολιτισμένος κόσμος!
Οπως έκαναν τα στραβά μάτια όλοι αυτοί στη Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, έτσι κάνουν τα στραβά μάτια και τώρα στη γενοκτονία των Κούρδων, στο Αφρίν, στο Γκίρε Σπι, στη Σερεκάνιγιε και όπου αλλού.

Ο υπουργός Εξωτερικών αυτής της χώρας, λοιπόν, που βαρύνεται με γενοκτονίες και διαπράττει γενοκτονία εναντίον των Κούρδων, τους οποίους εκπροσωπεί το Κόμμα της Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), έχει το θράσος να κατηγορεί την Κυπριακή Δημοκρατία, το 37% του εδάφους της οποίας κατέχει μέχρι σήμερα ο τουρκικός στρατός, για υποστήριξη της «τρομοκρατίας», επειδή επέτρεψε τη λειτουργία Γραφείου Εκπροσώπησης στο PYD.

Είπε, λοιπόν, ο εκπρόσωπος και συνένοχος στο έγκλημα της γενοκτόνου χώρας του: «Αυτό (ΣτΜ: το PYD) είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Επιτρέπουν να ανοίξουν ένα γραφείο εκεί… αν δεχθεί η Τουρκία ή οι Τουρκοκύπριοι επίθεση, το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ. Μην παίζουν με τη φωτιά».

Ο συνένοχος στο έγκλημα της γενοκτονίας Τσαβούσογλου επιτέθηκε και στην Ελλάδα, την οποία κατηγόρησε ότι στηρίζει οργανώσεις τις οποίες η Αγκυρα θεωρεί «τρομοκρατικές», όπως το ΡΚΚ, το DHKP-C και η FETO, όπως αποκαλεί τα μέλη της θρησκευτικής σέχτας του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Και επειδή το θράσος των γενοκτόνων περισσεύει, ο Τσαβούσογλου δεν παρέλειψε να απειλήσει ευθέως την Κύπρο και την Ελλάδα, λέγοντας ότι «μπορεί να πληρώσουν πολύ βαρύ τίμημα».

Καταρχάς να αποδώσουμε τα εύσημα στην κυβέρνηση της Λευκωσίας για το θάρρος που είχε να δώσει την άδεια στο Γραφείο Εκπροσώπησης του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας των Κούρδων της Συρίας.

όσον αφορά την Ελλάδα, θεωρούμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προβληματιστεί γιατί δεν υπάρχει Γραφείο Εκπροσώπησης του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας των Κούρδων της Συρίας στη χώρα μας, αλλά και γιατί η Τουρκία δεν απειλεί τη Γερμανία, για παράδειγμα, για τη λειτουργία του Γραφείου Εκπροσώπησης στο Βερολίνο, αλλά απειλεί την Κύπρο.

Να δώσουμε εμείς μια ερμηνεία: Η Τουρκία τα κάνει όλα αυτά, γιατί θέλει να δείξει διεθνώς ότι έχει υπό πίεση την Ελλάδα και την Κύπρο, και ότι είναι σε θέση να καθορίζει τις αποφάσεις τους για θέματα που την αφορούν.

Αν όμως η Κύπρος και η Ελλάδα ήμασταν σημαιοφόροι διεθνώς των εγκλημάτων που έχει διαπράξει η Τουρκία εις βάρος της ανθρωπότητας, εγκλήματα που συνεχίζει μέχρι σήμερα, τότε η γενοκτόνος Τουρκία δεν θα τολμούσε να απειλήσει την Ελλάδα ούτε την Κύπρο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε θαρραλέα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Μίλησε για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου σε διεθνές συνέδριο που έγινε στην Αθήνα, μίλησε για τα εγκλήματα της Τουρκίας στους Ελληνες της Ιμβρου και της Τενέδου. Μήπως ήλθε η ώρα να μιλήσει και για τα εγκλήματα του τουρκικού κράτους εναντίον των Κούρδων του Αφρίν, του Γκίρε Σπι, της Σερεκάνιγιε και όπου αλλού;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This