«Μητσοτάκη θες; Θα πληρώνεις και θα κλαις!»

Must Read

Η ελληνική κοινωνία ΥΠΟΦΕΡΕΙ. Σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά και ηθικά. Δεν είναι μια πεσιμιστική άποψη, αλλά μια συνολική διαπίστωση, όταν προσεγγίζεις αντικειμενικά τα γεγονότα.

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η χώρα με το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι η χώρα που ματώνεις για να βάλεις βενζίνη, ματώνεις διπλά για να ψωνίσεις από το σούπερ μάρκετ και, πλέον, ματώνει και η καρδιά σου καθημερινά παρακολουθώντας με κομμένη την ανάσα αλλεπάλληλες γυναικοκτονίες, βιασμούς και ξυλοδαρμούς. Μια κοινωνία η ηθική της οποίας κείτεται στο πάτωμα και η οικονομική της δυνατότητα δέχεται τόσες μπουνιές όσες ένας πυγμάχος έτοιμος να σωριαστεί.

Κι όμως. Για τον πρωθυπουργό της «Μπανανίας» μας είναι απλά… Τρίτη! Βλέπει μονίμως «ανάπτυξη», αρνείται να μειώσει τους φόρους ειδικής κατανάλωσης, με τη δικαιολογία του «δημοσιονομικού εκτροχιασμού», δεν έχει ψελλίσει ούτε λέξη για τη φρίκη που έζησε η 24χρονη Γεωργία, παρακολουθεί ατάραχος τους στενούς συνεργάτες του να ισοπεδώνονται στα μάτια του κόσμου εξαιτίας των επιλογών τους και το μόνο που πραγματικά τον απασχολεί είναι να υφαίνεται διαρκώς ένα «μιντιακό σεντόνι αποθέωσής του».

Δείτε και θυμηθείτε: η… εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων πριν από τις εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ., που μιλούσε για «βέβαιη πρωτιά του Ανδρέα Λοβέρδου», τώρα έχει γίνει «αυτοδυναμία ο Μητσοτάκης, ενώ ο Τσίπρας φουντάρει για τρίτος πίσω από τον Ανδρουλάκη». Όλο αυτό το πρωτοφανές για την Ιστορία της χώρας «μιντιακό σκρινάρισμα» του σημερινού πρωθυπουργού συνεχίζει να «εμπαίζει» τους Ελληνες και δεν εξετάζει σε βάθος τα τεράστια προβλήματα που έχουν διαλύσει τα νοικοκυριά.

Οι κραυγές των πολιτών κάθε φορά που παίρνουν στα χέρια τους τον λογαριασμό του ρεύματος μοιάζουν με χριστιανούς που μπήκαν στο κλουβί με τα λιοντάρια. Καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας περιπτώσεις λογαριασμών απλών πολιτών ή εταιριών, όπου ο υπερδιπλασιασμός της «λυπητερής» σοκάρει.

Την ίδια ώρα η αισχροκέρδεια γονατίζει την αγορά και την κατανάλωση, αλλά ο Άδωνις σφυρίζει κλέφτικα. Οι… στατιστικές μιλούν για αυξήσεις 10%, όμως η πραγματική σύγκριση, που γίνεται από τους καταναλωτές στην καθημερινότητα, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ζούμε «ληστρικές επιδρομές» που φτάνουν έως και το 30%!

Κι όλα αυτά την ώρα που το έλλειμμα ηθικής στη χώρα είναι ένα «μαύρο ποτάμι λυμάτων» που φέρνει τη δυσωδία μέσα σε κάθε σπίτι. Αναυδοι οι Ελληνες παρακολουθούν τη μία μετά την άλλη υπόθεση να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, υποδηλώνοντας την ύπαρξη ενός μεγάλου κομματιού «αρρώστιας» που χτυπάει σαν κακοήθεια το σώμα της και τσακίζει τις αντοχές της.

Η σημερινή κυβέρνηση, η οποία υποτίθεται ότι «φλερτάρει με την αυτοδυναμία» (είμαι σίγουρος ότι λίγο πριν από τις εκλογές θα υπάρξει γκάλοπ που θα δίνει «Μητσοτάκης 101%»!), έχει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθύνες για όλο αυτό το κατάντημα. Σε ό,τι αφορά την οικονομική τυραννία του Ελληνα, ο σημερινός πρωθυπουργός και η κυβερνητική παρέα του έχουν οδηγήσει σε έναν τρομερό στραγγαλισμό τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, αλλά γνωρίζουν την… αποθέωση γιατί από τον Μάιο ο κατώτερος μισθός θα πάει 702 ευρώ μεικτά!

Ειλικρινά τέτοια πρόθεση για βουτιά στον «κατήφορο» δεν θυμάμαι άλλη φορά στη σύγχρονη Ιστορία της ενημέρωσης στη χώρα μας.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Δημοκρατία έχουμε. Αν εκείνοι που ψήφισαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι σήμερα ευχαριστημένοι με την επιλογή τους, δεν έχουν παρά να πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ, στο βενζινάδικο και στη ΔΕΗ τραγουδώντας και απολαμβάνοντας αυτά που τους… προσφέρει η επιλογή τους!

Και μετά να πάνε προς την κάλπη φωνάζοντας στον καθρέφτη τους: «Μητσοτάκη θες; Θα πληρώνεις και θα κλαις»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ακινητοποιημένη αμαξοστοιχία στον Ορχομενό λόγω πυρκαγιάς

Αμαξοστοιχία στο δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη παραμένει ακινητοποιημένη το απόγευμα της Παρασκευής στο ύψος του Ορχομενού λόγω πυρκαγιάς που...

More Articles Like This