Με πρόσληψη συμβούλων απευθείας, ή με διαγωνισμό από το Υπουργείο Ανάπτυξης θα «σωθεί» η ΕΑΒ

Must Read

Κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Ανάπτυξης το σχέδιο Νόμου “Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη” και αναμένεται να συζητηθεί στην ολομέλεια την Τετάρτη, με πιθανότερη ημερομηνία ψήφισης την Πέμπτη.

  • Του Μπάμπη Παπασπύρου*

Παράλληλα κατατέθηκαν και πέντε τροπολογίες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελευταία τροπολογία 1205/120 21.1.2022

Ιδία συμμετοχή φορέων επενδυτικών σχεδίων με μορφή ατομικών επιχειρήσεων

* Δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με εξωτερικούς χρηματοοικονομικούς, νομικούς, επιστημονικούς ή τεχνικούς συμβούλους για την υλοποίηση της ανάπτυξης της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε.»

* Παράταση προθεσμίας τεχνικής ανασυγκρότησης των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων * Θεώρηση αδειών τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων

*Ρυθμίσεις Θεμάτων Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

* Δωρεές Ελλήνων εγκατεστημένων στην αλλοδαπή

Ας δούμε το επίμαχο άρθρο που αφορά στην ΕΑΒ

Άρθρο 2
Δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με εξωτερικούς χρηματοοικονομικούς, νομικούς, επιστημονικούς ή τεχνικούς συμβούλους για την υλοποίηση της ανάπτυξης της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε.»
1. Κατ’ εφαρμογή του π.δ. 92/2020 (Α’217), με το οποίο ανατίθεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η αρμοδιότητα συντονισμού των ενεργειών για την ανάπτυξη της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε.» (Ε.Α.Β. Α.Ε.) και των σχετικών επενδυτικών συμφωνιών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δύναται, για την υποστήριξη της αναπτυξιακής στρατηγικής της Ε.Α.Β., να συνάπτει, είτε απευθείας, είτε κατόπιν δημοσίευσης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αξιολόγησης των υποβληθεισών προσφορών, συμβάσεις παροχής υπηρεσιών ή έργου με χρηματοοικονομικούς, νομικούς, επιστημονικούς ή τεχνικούς συμβούλους, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον ν. 4412/2016 (Α’ 147).
2. Ο ανάδοχος της σύμβασης της παρ. 1 δικαιούται να έχει άμεση πρόσβαση, προς τον σκοπό χρήσεως και λήψεως αντιγράφων των αναγκαίων οικονομικών, λογιστικών, νομικών και λοιπών στοιχείων της επιχείρησης, όπως αυτά υποδεικνύονται από εξουσιοδοτημένο για τον σκοπό αυτό όργανο της εταιρείας.

Υ.Γ

Απλά για την ιστορία σας θυμίζουμε ότι:

  • Η ΕΑΒ είναι ανώνυμη εταιρεία (Α.Ε), στα χαρτιά βέβαια..
  • Η ΕΑΒ υπάγεται στο ΥΠΟΙΚ, με το ΥΠΑΝ αρμόδιο για την ανάπτυξή της…
  • κύριος πελάτης είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις

Οι σύμβουλοι σύμφωνα με την πιο πάνω τροπολογία, θα έχουν σαν έργο την υποστήριξη της αναπτυξιακής στρατηγικής της Ε.Α.Β…

Και γιατί αυτούς τους διαγωνισμούς συμβούλων να μην τους κάνει η ίδια η ΕΑΒ και θα πρέπει να τους επωμισθεί το ΥΠΑΝ;

Γιατί λίγες ημέρες πριν, αποφασίσθηκε από τον μεγαλομέτοχο (ΥΠΟΙΚ) σε Γενική συνέλευση η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών χρήσεων, με αποτέλεσμα το μετοχικό κεφάλαιο από από 1.2 δισ. ευρώ να συρρικνωθεί στα 240 εκατ. ευρώ;

Μήπως όλα αυτά μας δείχνουν ότι στρώνεται το χαλί να “πάρει” κάποιος την ΕΑΒ “κοψοχρονιάς”, με κουτσουρεμένο μετοχικό κεφάλαιο και καθαρή;

*Ταξίαρχος εν αποστρατεία Πολεμικής Αεροπορίας & πρώην Αντιπρόεδρος Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στον ανακριτή ο 19χρονος που τραυμάτισε μαθητή και διευθυντή σε γυμνάσιο της Κυψέλης

«Δεν θυμάμαι πόσες φορές με χτύπησε με το σφυρί» λέει το 17χρονο θύμα της επίθεσης

More Articles Like This