Οι αριθμοί διαψεύδουν Μητσοτάκη

Must Read

Ας δούμε τα στατιστικά της κυβέρνησης, και στην καλοκαιρία και στην κακοκαιρία, για να βγάλουμε τα δέοντα συμπεράσματα

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Δεν χρειαζόταν η… χιονόμπαλα που φάγαμε κατακέφαλα τα εικοσιτετράωρα που πέρασαν για να καταλάβουμε την ανημπόρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να κάνει οτιδήποτε. Υπάρχουν οι αριθμοί κι οι αριθμοί λένε την αλήθεια… Ας αναφέρουμε μερικούς εξ αυτών.

Πώς τα πήγε η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας; Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί περισσότεροι από 22.850 θάνατοι. Στις 16 Δεκεμβρίου του 2021 στα «Νέα» διαβάσαμε άρθρο με τίτλο: «Κορονοϊός – Διπλάσια του ευρωπαϊκού μέσου όρου η θνητότητα στην Ελλάδα». Εκεί αναφερόταν ότι τα τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) έδειχναν πως «το ποσοστό των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους από Covid-19 είναι διπλάσιο στην Ελλάδα σε σχέση με τον μέσο όρο 30 ευρωπαϊκών χωρών».

Πώς πήγε η κυβέρνηση στις πυρκαγιές; Εκανε αρνητικό ρεκόρ! Στο meteo.gr, σε άρθρο που υπογράφουν οι Θ. Μ. Γιάνναρος, Κ. Λαγουβάρδος, Γ. Κύρος (https://www.meteo.gr/article_view.cfm?entryID=2075), διαβάσαμε ότι μόνο μέσα στο 2021 «κάηκαν τόσα στρέμματα όσα κατά την πιο πρόσφατη οκταετία». Επίσης, στο άρθρο αναφέρεται πως «το 2021 χαρτογραφήθηκαν στη χώρα μας 84 συμβάντα δασικών πυρκαγιών, τα οποία κατέκαψαν συνολική έκταση που ξεπερνά το 1.300.000 στρέμματα. Η συγκεκριμένη επίδοση είναι η χείριστη της περιόδου 2008 – 2021, με τη συνολική καμένη έκταση του 2021 να προσεγγίζει το άθροισμα των καμένων εκτάσεων της πιο πρόσφατης οκταετίας (2013 – 2020)».

Πώς πήγε η κυβέρνηση στην οικονομία; Μόνο για το έτος 2020, όπως έγραφε ο Κώστας Κόλμερ στην «Εστία», «ο εξωτερικός δανεισμός της Ελλάδας ξεπέρασε τα 51 δισ. ευρώ το δεκάμηνο, ποσόν πρωτοφανές για οικονομία που μετράει μόλις 185 δισ. ευρώ εθνικό προϊόν. Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε φέτος κατά 45 δισ. ευρώ και υπερέβη το 200% του ΑΕΠ – το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα για την άμυνα της χώρας, το δημόσιο χρέος θα επιβαρυνθεί σημαντικά, έστω και αν αυτό αποπληρώνεται με δόσεις».

Πώς τα πήγε η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση του χιονιά «Ελπίς»; Την απάντηση την είδαν και την ένιωσαν για τα καλά όλοι οι Ελληνες – και τα περισσότερα δεδομένα έχουν στη διάθεσή τους οι χιλιάδες που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό.

Με τις υγείες μας…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιερώνυμος: «Δεν κάνουμε ό,τι μας πει ο Βελόπουλος»

Με φόντο τις ιερές αποδοκιμασίες του Κυριάκου Βελόπουλου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φτάνοντας στο Δήλεσι Βοιωτίας παραχώρηση δηλώσεις στους δημοσιογράφους....

More Articles Like This