Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023

Πολιτική… στρεβλότητα

Δημοσίευση:

Η σεξουαλική καταπίεση αποτελεί προϋπόθεση της καπιταλιστικής κοινωνίας.

  • Από τον Γιάννη Χ. Κουριαννίδη

Γι’ αυτό και απαραίτητη προϋπόθεση της κοινωνικής επανάστασης είναι η σεξουαλική απελευθέρωση. Η σεξουαλική, όμως, επανάσταση προαπαιτεί την καταστροφή της οικογένειας, της πατρότητας και της παραδοσιακής ανατροφής των παιδιών».

Αυτά γράφει, μεταξύ άλλων, στο έργο του «Μελέτες για την αυταρχική προσωπικότητα» ο Τεοντόρ Αντόρνο, από τους επιφανείς εκπροσώπους της λεγόμενης Σχολής της Φρανκφούρτης. Η Σχολή της Φρανκφούρτης δεν αποτελεί πανεπιστημιακή σχολή, αλλά μία σχολή σκέψης (think tank) που δημιουργήθηκε στο μεσοδιάστημα των δύο παγκόσμιων πολέμων στη γερμανική αυτή πόλη και αναπτύχθηκε μετέπειτα της επικράτησης των εθνικοσοσιαλιστών, κυρίως στις ΗΠΑ. Αποδείχθηκε ότι η επίδραση και η επιρροή της στις δυτικές κυρίως κοινωνίες ήταν και παραμένει τεράστια, κυρίως λόγω του καινοφανούς όρου, της «πολιτικής ορθότητας», τον οποίο καθιέρωσε.

Παρά την εκ πρώτης όψεως διαφαινόμενη καλή πρόθεση για την αντιμετώπιση κάποιων διακρίσεων σε βάρος ασθενέστερων πληθυσμιακών ομάδων (λ.χ., άτομα με αναπηρίες), η «πολιτική ορθότητα» δεν άργησε να εκφυλιστεί και να καταστεί κάτι σαν την αστυνομία σκέψης, που περιγράφει ο Τζ. Οργουελ στο γνωστό έργο του «1984».

Στις μέρες μας πια ό,τι αντιβαίνει στις επιδιώξεις της «πολιτικής ορθότητας» φτάνει να διώκεται ακόμη και ποινικά, ενώ στην καλύτερη περίπτωση όποιος εκφέρει μια διαφορετική άποψη φιμώνεται και περιθωριοποιείται.

Πέραν των αυτονόητων περιορισμών που θα πρέπει να υπάρχουν σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, κυρίως ενάντια σε πρακτικές και παροτρύνσεις για τέλεση εγκληματικών πράξεων, ουσιαστικά έχει δαιμονοποιηθεί η διατύπωση ιδεών αντίθετων προς ένα σύστημα αξιών που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλουν ακόμη και ενάντια στη φύση του ανθρώπου, ενάντια ακόμη και στις κοινωνικές αξίες που διαμορφώθηκαν με την εξελικτική πορεία της ανθρωπότητας.

Το παραπάνω απόσπασμα από το έργο του Αντόρνο μπορεί να εκτιμηθεί από κάποιους ως μία άποψη ακραία, αλλά το πιθανότερο είναι να αναθεωρήσουν την άποψή τους αυτή αν αναλογιστούν όσα συμβαίνουν γύρω τους. Δεν είναι μόνο η διάχυτη εκπόρνευση των συνειδήσεων διά της προωθούμενης αντίληψης ότι «όλα έχουν την τιμή τους», αλλά και η συνεχής και πολύπλευρη προβολή «επιλογών ζωής» ανάμεσα από πρότυπα που δεν διασφαλίζουν καν τη συνέχειά της!

Η «καταστροφή της οικογένειας, της πατρότητας και της παραδοσιακής ανατροφής των παιδιών» μπορεί να μην έχει επικρατήσει ακόμη, τουλάχιστον σε κοινωνίες που διατηρούν ισχυρά ακόμη ριζωμένο ένα σύστημα παραδοσιακών αξιών με τις οποίες πορεύτηκαν ιστορικά, όπως, λ.χ., η ελληνική κοινωνία, αλλά, δυστυχώς, κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Ίσως γι’ αυτό και θα πρέπει να αναθεωρηθούν κάποιες προσεγγίσεις του τύπου «δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του». Σαφώς και θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει, από το σημείο τουλάχιστον που αποζητούν πλέον ομόφυλα ζευγάρια αναγνώριση στο «δικαίωμά» τους να υιοθετούν παιδιά. Τόσο η συμβίωσή τους όσο και αυτό που ζητούν είναι κάτι ενάντια στην ανθρώπινη φύση. Η διαφορά είναι στο ότι το πρώτο μπορεί να γίνει σεβαστό, αφού είναι προσωπική τους επιλογή που δεν επηρεάζει άλλους ανθρώπους (προφανώς και θα πρέπει να διέπεται και από ένα σύμφωνο συμβίωσης, που θα κανονίζει, λ.χ., θέματα κληρονομικότητας κ.ά.), αλλά το δεύτερο έχει να κάνει με την ίδια την πορεία της ανθρωπότητας, με την κατά φύσιν εξέλιξή της, με τη φυσιολογική αναπαραγωγή του ανθρώπινου γένους.

Προφανώς και δεν πρέπει να καταστραφούν η οικογένεια, η πατρότητα και η παραδοσιακή ανατροφή των παιδιών για χάρη μιας κατηγορίας ανθρώπων με συγκεκριμένη σεξουαλική ιδιαιτερότητα. Θα πρέπει συνεπώς να γίνει αντιληπτό από τα ομόφυλα ζευγάρια πως, είτε λόγω μιας ορμονικής διαταραχής είτε, πολύ περισσότερο, λόγω μιας προσωπικής επιλογής τους, αποκλείονται από τη δυνατότητα υιοθεσιών και δημιουργίας οικογένειας, κάτι που είτε η φύση είτε οι προσωπικές επιλογές τους το έχουν ήδη αποκλείσει οργανικά.

Οι γραφικές προσεγγίσεις στο πρόβλημα, με εκφράσεις του τύπου «άνθρωποι με κουσούρια» κ.ά., όχι μόνο δεν επιτρέπουν μια σοβαρή και τεκμηριωμένη προσέγγιση στο θέμα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την πλευρά των ενδιαφερομένων, αλλά δίνουν και το δικαίωμα στους εκφραστές της «πολιτικής ορθότητας» να τις χρησιμοποιούν για την εξ αντιθέτου «τεκμηρίωση» και δικαίωση των απόψεών τους.

*Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης «Θεσσαλονίκη πόλη ελληνική»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκλογές χωρίς Δεξιά

Η χώρα πηγαίνει προς εκλογές χωρίς ουσιαστικά δεξιά παράταξη. Το δεξιό κυβερνητικό σχήμα διά...

Οι «156» συνυπέγραψαν το «ανήθικο πλεονέκτημα»!

Κάθε κόμμα έχει τα δικά του που το «κυνηγούν». Ο Γεραπετρίτης το είπε στον...

Τα παρασκήνια των κωδίκων και τα ψεύδη των κομμάτων

Θα χαλάσουμε τις καρδιές μας σήμερα. Αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Δεν αντέχω τα ψέματα....

Οι κριτικοί του καναπέ

Ο Φιλήμων ήταν ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νέας κωμωδίας (γιατί και οι...

Πολιτική: Υπόθεση ποινικού δικαίου

Χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε τον Αρειο Πάγο και κατέθεσε...

Κροκοδείλια δάκρυα από την αριστερά για τους πιλότους

Κανείς δεν πονάει περισσότερο από τους γονείς των χαμένων αεροπόρων μας. Η συντριπτική πλειονότητα...

Του Μέγα, του Λέων, του επικεφαλούς

Λένε ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Δίκιο έχουν. Δεν λένε, όμως, ότι...

Ψηφίζοντας για Ίμια και Οτσαλάν

Χθες ήταν η 27η επέτειος από την ημέρα που διαπράχθηκε η μεγάλη προδοσία των...

Γενεές μηδενικής μνήμης

Φοβάμαι ότι, κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς και επίπονης προεκλογικής εκστρατείας, θα έρθουν...

Ουκρανία: Οι όμορφες κυρίες… προοδεύουν

Οι ιδιοφυείς, εκτός από την ικανότητα προσαρμογής, βλέπουν τη μεγάλη εικόνα στα γεγονότα και...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σείστηκε το Νευροκόπι από τις κραυγές της μάνας του αδικοχαμένου Ικάρου – Γαμπρός κηδεύτηκε ο Σμηναγός Τσιτλακίδης

Στην τελευταία κατοικία του ο Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης - Εικόνες από αρχαία τραγωδία στην κηδεία του

Σοκ! «Δεν προήλθε από ασφυξία ο θάνατος της Ίριδας!» – Τι κατέθεσε η Αγγελική Τσιόλα

Αλλάζει το τοπίο η νέα συμπληρωματική κατάθεση που κλήθηκε...

Βγήκε στο Κολωνάκι με ρόμπα και γούνινες παντόφλες

Έχει τον τρόπο να κάνει «φασαρία» και να γίνεται...

Κατέρρευσε πάνω από τον τάφο του σμηναγού Τσιτλακίδη η αρραβωνιαστικιά του, Μαρία

Δεν άφησε από την αγκαλιά της την φωτογραφία του αρραβώνα τους

Φρούριο το Κολωνάκι για το δείπνο της Σακελλαροπούλου

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 30 Ιανουαρίου, ανήμερα των...

Έγκλημα! «Αμέλεια» της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου μάς κόστισε 5.179.865 ευρώ

Μια σκανδαλώδη ενέργεια, ταυτόσημη με παράβαση καθήκοντος και απιστία...

Μάγκας ο Νίκος Μάνεσης

Πριν από λίγες ημέρες η εφημερίδα Δημοκρατία και το...

Δύσκολες ώρες για την Πάολα – Εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Ανησυχία στους θαυμαστές της Πάολα έχει προκαλέσει η είδηση...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ