Η κομμουνιστική συσπείρωση της ΝΔ

Must Read

Μια από τις σταθερές των δημοσκοπήσεων, από την δεκαετία του ’80 και εντεύθεν, είναι η συσπείρωση, της κεντροδεξιάς παράταξης. Βρέξει-χιονίσει, είτε το κόμμα βρίσκεται στην αντιπολίτευση, είτε είναι στην κυβέρνηση, το κόμμα για πολλά χρόνια, καταγράφει στις μετρήσεις, συσπείρωση των οπαδών του, της τάξεως του 70 έως 80%, σε σύγκριση με την προηγούμενη εκλογική του επίδοση.

  • Του Μανώλη Κοττάκη

Ήτοι αυτό σημαίνει, συντριπτική επαναβεβαίωση, της εμπιστοσύνης των πολιτών, προς την παράταξη τους. Το φαινόμενο, είχε την εξήγησή του. Οι πολίτες που αγαπούν τις συντηρητικές αξίες στηρίζουν το κόμμα, που είναι ο κατεξοχήν εκφραστής, των συντηρητικών αξιών, της ελληνικής κοινωνίας.

Η λέξη συντήρησις, και το ρήμα συντηρώ, έχουν θετική έννοια, στην συνείδηση εκατομμυρίων πολιτών, που συσπειρώνονται σε αυτή την παράταξη. Συντηρώ, ίσον διασώζω. Ξέρω από που έρχομαι. Ένας ακόμη λόγος στον οποίο, οφειλόταν, η υψηλή συσπείρωσις, ανωτέρα της κομμουνιστικής, της ΝΔ, είναι η αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε μεταξύ των μελών της παράταξης, στα πέτρινα χρόνια, όταν το ΠΑΣΟΚ, κατεδίωκε, καθετί δεξιό, με φανατισμό.

Με την ενότητα και την συσπείρωση, παρέδωσαν αυτοί οι άνθρωποι, ενωμένη την παράταξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού πρώτα την διέσωσαν από την διάλυση, κατά την διάρκεια των μνημονίων.

Δυστυχώς οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν, ότι τα υψηλά ποσοστά συσπείρωσις της ΝΔ, αποτελούν παρελθόν. Η ΝΔ, έχει σήμερα συσπείρωση, όση και ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με την εταιρεία pulse, η συσπειρωσή της κινείται στο 68%. Σύμφωνα με την εταιρεία prorata στο 67%. Σύμφωνα με την palmos analysis, στην Βόρειο Ελλάδα κινείται στο 61%. Η ΝΔ, εμφανίζεται λοιπόν σήμερα, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, να χάνει προς… παντού. Προς τα δεξιά, προς τα αριστερά, προς το κέντρο.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φιλοσοφία, για να καταλάβει κανείς, σε τι οφείλεται η έξοδος του Μεσολογγίου. Οι μεγάλες διαρροές. Ούτε συνιστά παρηγοριά, η όντως μεγάλη διαφορά, της ΝΔ, από τον ΣΥΡΙΖΑ, την στιγμή που τα ποσοστά της, έλκονται προς τα κάτω, και όχι προς τα πάνω. Το tutti fruity πληρώνεται.

Δυστυχώς στην πολιτική, δεν μπορείς να τους έχεις όλους ικανοποιημένους και πρέπει σε κάθε περίπτωση, να διατηρείς ατόφιο τον εκλογικό σου κορμό, ο όποιος αποτελείται από ανθρώπους που είναι σταθεροί στις επιλογές τους, εδώ και δεκαετίες και όχι περιστασιακοί ψηφοφόροι. Αν δεν το κάνεις, τότε πάντα θα ελλοχεύει ο κίνδυνος, και της επιλογής διαφορετικού κόμματος αλλά και της αποχής η οποία ταιριάζει περισσότερο σε έναν συντηρητικό πολίτη, καθώς δεν θεωρεί, ότι προδίδει το κόμμα του. Δεν χτυπούν καμπανάκια λοιπόν για την ηγεσία της ΝΔ, χτυπούν καμπαναριά!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζεται ο αναβρασμός στην Κολομβία: Ο στρατός σκότωσε 15 αντάρτες

Ανήκαν σε ομάδα αποκλεισμένη από τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

More Articles Like This