«Χωσίες» Αθηνών και περιχώρων…

Must Read

Ώρες ώρες νομίζω ότι μας κάνουν πλάκα.

  • Από τον Μανώλη Κοττάκη

Ότι αστειεύονται εσκεμμένα μαζί μας. Αλλά η υποκρισία έχει και τα όριά της. Διαβάζω τα τελευταία εικοσιτετράωρα εφημερίδες μιντιαρχών που έχουν στην ιδιοκτησία τους ποδοσφαιρικές ομάδες. Ακούω τα ραδιόφωνά τους, βλέπω τις τηλεοράσεις τους, και ποιο είναι το «αποκλειστικό» που μεταδίδουν σε εθνικό δίκτυο;

Πρώτον, ότι η Αστυνομία έχει στη λίστα της τα ονόματα 300 σκληρών χούλιγκαν, τα οποία -ως φαίνεται- γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό. Και ως φαίνεται δεν κάνει τίποτε.

Δεύτερον, ότι νεαροί χούλιγκαν έχουν σχέση με σκληρούς ποινικούς.

Τρίτον, ότι οι ανήλικοι έχουν σχέση με πολιτικά άκρα. Αλήθεια, δεν τα ξέρουμε αυτά εδώ και πολλά πολλά χρόνια;

Είναι άγνωστο ότι σε συγκεκριμένες θύρες -και στον Βορρά και στον Νότο- άπλωναν τα πλοκάμια τους συγκεκριμένοι σχηματισμοί, καμιά φορά εν γνώσει και των ιδιοκτησιών; Επρεπε να πέσει μαχαιρωμένος ο 19χρονος Αλκης κοντά στο γήπεδο Χαριλάου, προκειμένου να ανακαλύψουμε ότι η Ελλάς είναι μια περίεργη χώρα «μπάμπουσκα», με άπειρες σκοτεινές διαδρομές και υπόγεια τούνελ, στα οποία συναντώνται, μακριά από το φως της ημέρας, ευυπόληπτοι με λευκά κολάρα, ποινικοί, αναρχικοί, ακραίοι, αναθέτοντας αποστολές ο ένας στον άλλον για υποθέσεις που δεν διανοούμαστε να φανταστούμε; Και ότι οι πιτσιρικάδες, τα φανατικά εκτελεστικά όργανά τους, είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά;

Έπρεπε να δει το χαμόγελο του Αλκη η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διατάξει να εκδικαστούν εντός 30 ημερών υποθέσεις οπαδικής βίας, που βάλτωναν χρόνια ολόκληρα σε δικαστικά συρτάρια; Ως πού, λοιπόν, μπορεί να φτάσει η υποκρισία σε αυτήν τη χώρα;

Γνωριζόμαστε καλά στην Ελλάδα, το πόπολο τρέφεται με υπουργικές διαρροές για «αρχηγούς και υπηκόους». Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται πόσο ανατριχιαστικές είναι οι ισορροπίες στη Θεσσαλονίκη, η κοινωνική ανατίναξη της οποίας κρέμεται από μία κλωστή.

Η δολοφονία του Αλκη φαίνεται με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή ότι αποτελεί αυτόνομο γεγονός, επακόλουθο παλαιότερων επεισοδίων, και όχι μέρος ενός ευρύτερου οργανωμένου σχεδίου. Η διαχείρισή της, ωστόσο, μας γεννά σοβαρότατους προβληματισμούς.

Διότι έχει βάλει σε πειρασμό διάφορους, χωσίες, Αθηνών και περιχώρων, να αναμειχθούν στα εσωτερικά της πόλης, κατά τρόπο ανεπίτρεπτο, με σκοπό να τη διχάσουν και όχι να την ενώσουν.

Δεν θέλω να υπεισέλθω σε νομικές λεπτομέρειες που καταδεικνύουν πόσο μεθοδικά διαχέεται το δηλητήριο μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και του Αρεως προκειμένου να ανατιναχθεί η Θεσσαλονίκη προς όφελος τρίτων.

Προσέξτε πολύ τι μεταδίδουν αυτές τις μέρες συγκεκριμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί, τι προσπαθούν να υπαινιχθούν με πλάγιο τρόπο στους οπαδούς και των δύο ομάδων, κυρίως του Αρεως, δείτε τι διαρροές προσωπικών δεδομένων γίνονται μέσα από δημόσιες Αρχές, τι υπαινιγμοί διατυπώνονται για την αντικειμενικότητα των ενόρκων, εάν η δίκη για τη δολοφονία του Αλκη γίνει στη Θεσσαλονίκη, και θα κατανοήσετε. Η ψυχή και το χαμόγελο του Αλκη δεν προσφέρονται για τέτοιου είδους παιχνίδια και για τέτοιου είδους διχασμούς. Όποιοι τα διανοηθούν θα τα βρουν ενδεχομένως στην αυλή τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέο περιστατικό με ανήλικους στην Πέλλα: 15χρονος έβρισε και απείλησε χωρίς λόγο συνομήλική του!

Προβληματισμό προκαλεί το νέο περιστατικό μεταξύ ανηλίκων που έρχεται πάλι από την Πέλλα.Μόλις πριν από λίγα 24ωρα οργή προκάλεσε...

More Articles Like This