Για τα γενέθλια του «Ριζοσπάστη»

Must Read

Είθισται οι φανατικότεροι διαφημιστές του κομμουνισμού να είναι όσοι δεν τον έχουν ζήσει και… υποστεί τις «χάρες» του

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Σαν σήμερα το 1908 κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο του «Ριζοσπάστη». Για να μην περάσουν απαρατήρητα τα γενέθλια του εντύπου που αυτοπροσδιορίζεται όχι ως εφημερίδα αλλά ως «Οργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ», ας υπενθυμίσουμε κάποιο απόσπασμα από άρθρο του ιερέα – σκηνοθέτη Πέτρου Μινώπετρου (φωτό δεξιά), το οποίο αναφερόταν στον ηρωικό λογοτέχνη Αλεξάντερ Σολζενίτσιν (φωτό αριστερά). Ο πατήρ Πέτρος Μινώπετρος έζησε χρόνια στην κομμουνιστική Ρουμανία και ο Αλεξάντερ Σολζενίτσιν (1918-2008) μαρτύρησε υπέρ της ελευθερίας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην ΕΣΣΔ. Και οι δύο προαναφερθέντες απέκτησαν πολύτιμη εμπειρία για τον κομμουνιστικό εφιάλτη και γι’ αυτό η άποψή τους έχει πολύ βαρύνουσα σημασία:

«Το Σχέδιο λοιπόν είναι ένα: πρέπει να εξοντωθεί οτιδήποτε προϋπάρχει. Όλος ο προηγούμενος Πολιτισμός. Ο Σολζενίτσιν, όπως και ο Μπερντιάεφ και ο Σεστόφ, ονομάζει τον Κομμουνισμό “Νεοβάρβαρο Αθεϊσμό”, που ο σκοπός του είναι η εξαφάνιση του Ατόμου, του Προσώπου και της Κοινωνίας και η κατασκευή μέσα από το Γκουλάγκ του Νέου Ανθρώπου.

Γιατί μέσα από το Γκουλάγκ τι γίνεται; Δεν είναι μόνο το Στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας και το ιδανικό οικονομικό μοντέλο παραγωγής. Είναι η αναμόρφωση και η επανεκπαίδευση του Ανθρώπου. Στη Ρουμανία υπήρχε το λεγόμενο “πείραμα του Πιτέστι”. Το Πιτέστι είναι μία πόλη εκτός του Βουκουρεστίου. Το Μπολσεβικικό μοντέλο του Μακαρένκο, το οποίο εφαρμόστηκε στη Ρουμανία, είναι το Πείραμα του Πιτέστι.

Συνέλαβαν όλη την Ελίτ της Ρουμανίας, τους διανοούμενους, μαθηματικούς, φυσικούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, καλλιτέχνες, συγγραφείς, ιερείς και τους έβαζαν να βασανίζει ο ένας τον άλλο: ο πατέρας τον γιο, ο φίλος τον φίλο, η μάνα το παιδί, το παιδί τη μάνα, με σκοπό να ξεριζώσουν ό,τι υπήρχε παλαιό μέσα τους και κυρίως την ανθρώπινη αξιοπρέπειά τους. Μετά τα καθημερινά 24ωρα βασανιστήρια, ακολουθούσαν οι βασανισθέντες ένα μάθημα που ήταν η Κατήχηση στη Μαρξιστική Λενινιστική Ιδεολογία. Ο Σολζενίτσιν χαρακτήρισε το Πείραμα του Πιτέστι ως την πιο φρικιαστική και αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας του σύγχρονου κόσμου».

• Ολόκληρο το κείμενο του π. Πέτρου Μινώπετρου μπορείτε να το διαβάσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.newsbreak.gr/politismos/155862/kommoynismos-o-diavolos-stin-istoria-video/

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Κόκκινος» συναγερμός στην Ελλάδα για «ντου» τρομοκρατών

Alert στις Αρχές με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή για να αποφευχθούν επιθέσεις από ομάδες φίλα προσκείμενες στο Ιράν ή σε άλλες χώρες του μουσουλμανικού τόξου

More Articles Like This