Εορτάζοντας τον έρωτα

Must Read

Αφού μας «γλεντάει» όποτε θέλει, μπορούμε κι εμείς να του αφιερώσουμε μια ημέρα που θα τον γιορτάζουμε εκούσια

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Είναι το απόλυτο κλισέ του Φεβρουαρίου: «Πόσο ηλίθια η γιορτή των ερωτευμένων… Την έχουν ανακαλύψει και καθιερώσει οι ζαχαροπλάστες, οι κοσμηματοπώλες και οι ανθοπώλες για να τα κονομάνε. Εγώ δεν πέφτω στην παγίδα της μόδας. Γιορτάζω τον έρωτα καθημερινά και δεν θα μου πουν οι άλλοι πότε και πώς να εκδηλώνομαι στο ταίρι μου». Κούφια λόγια, ακάλυπτες επιταγές «ανεξαρτησίας πνεύματος».

Πρώτα απ’ όλα, δεν υπάρχει ηλίθια ή ακατάλληλη αφορμή για να δείξεις στο ταίρι σου ότι νιώθεις έλξη, θαυμασμό, αγάπη και έρωτα. Αν ο Αγιος Βαλεντίνος δεν σου κάνει, θα ήθελες κάποιον άλλον άγιο ως πρόσωπο αναφοράς στον έρωτα, μια θεότητα παραδοσιακής λατρείας, κάποια φάση της Σελήνης; Τι ακριβώς θα άρμοζε στην επετειακή εκδήλωση αυτής της σπάνιας, πολύτιμης (και ενίοτε καταστροφικής) κατάστασης, όπου ο άνθρωπος εξουσιάζεται από τον Ερωτα;

Κι αυτό με την καταπολέμηση της μόδας έχει πολύ γούστο. Μερικοί, όχι και τόσο πολλοί, το λένε και το κάνουν. Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν άνθρωποι που εναρμονίζουν τα λόγια με τις σκέψεις και τα έργα τους. Όμως, σε γενικές γραμμές, είθισται να εκφράζουν αυτή τη φαινομενικά αντισυστημική, «αντιβαλεντινική» άποψη άτομα που παρακολουθούν μετά μανίας ριάλιτι στην τηλεόραση, ψωνίζουν ιδεολογία και πολιτική άποψη από τα δελτία ειδήσεων και ακολουθούν διάφορους «επηρεαστές» και «επηρεάστριες» («influencers» εις την αγγλική) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μάθουν πώς πρέπει να τρώνε, να κοιμούνται, να γυμνάζονται, να ντύνονται και να παραθερίζουν.

Επιπλέον, πολλοί εξ εκείνων που δηλώνουν πολέμιοι της γιορτής του έρωτος, η οποία συμπίπτει με την ημέρα εορτασμού της μνήμης του Αγίου Βαλεντίνου, είναι τόσο προσηλωμένοι, χωρίς να το καταλαβαίνουν, στον… συρμό, ώστε η καθομιλουμένη τους αποτελεί ένα άθροισμα από νεοταξικούς νεολογισμούς και ορθοπολιτικές μπαλαφάρες.

Γι’ αυτό όποιος και όποια επιθυμεί ας γιορτάζει συνειδητά αυτή την ημέρα και ας δείχνει με όποιον τρόπο νομίζει τον έρωτά του/της – αρκεί βέβαια να το κάνει με τρόπο που να μην παραβιάζονται οι γραπτοί νόμοι του κράτους και οι άγραφοι της κοινωνίας. Χρόνια πολλά, ερωτευμένοι!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οργή Καλλιάνου κατά Άδωνι και κατά πάντων: «Να πει δημόσια όσα μου είπε» – «Θα γίνω ο εφιάλτης τους»

Δεν φαίνεται να κάνει πίσω στα όσα είπε ότι δηλαδή θα φτάσει την υπόθεση αναζήτησης ευθυνών για τον θάνατο...

More Articles Like This