O Λ. Οίκος εξέθεσε την ελληνική Δικαιοσύνη!

Must Read

Σας λέει μήπως κάτι το όνομα Μπακαρί Χέντερσον; Προφανώς όχι!

  • Από τον Μανώλη Κοττάκη

Και θα εξακολουθούσε να μη σας λέει, αν δεν το ανέφερε η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Κάμαλα Χάρις στην πρόσφατη συνάντησή της με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μόναχο. Πρόκειται για νεαρό Αφροαμερικανό, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από μερικά χρόνια στον Λαγανά της Ζακύνθου. Οι δράστες συνελήφθησαν, καταδικάστηκαν, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Κυκλοφορούν άνετοι και ωραίοι, σαν να μη συμβαίνει τίποτε, ενώ βεβαίως η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον ακροατηρίου σε β’ βαθμό εκκρεμεί. Η κατάσταση αυτή είναι πολύ ξένη για την κουλτούρα και τους κώδικες αξιών που επικρατούν για αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι γονείς τoυ Μπακαρί αδυνατούν να καταλάβουν πώς είναι δυνατόν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι οι δολοφόνοι του παιδιού τους σε μια κατά τα άλλα φιλελεύθερη δυτική δημοκρατία.

Γι’ αυτό έκαναν διάβημα στην κυρία Χάρις, με αποτέλεσμα να αναλάβει να θέσει η ίδια το ζήτημα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο οποίος, βεβαίως, δεν είχε τι να της απαντήσει. Η χώρα έγινε ρεζίλι. Αυτό που θεωρείται αδιανόητο, όμως, σε μια χώρα όπως η Αμερική, να κυκλοφορούν έξω εγκληματίες του ποινικού και του οικονομικού δικαίου, στην Ελλάδα είναι από χρόνια κανόνας. Εάν εξαιρέσει κανείς τις δίκες για τις οποίες υπήρξε πολιτική παρέμβαση (Χρυσή Αυγή) και αυτές στις οποίες εκφράστηκε η απαίτηση για την ικανοποίηση του κοινού περί δικαίου αισθήματος (δίκη Τοπαλούδη, προφυλάκιση Λιγνάδη και Φιλιππίδη, δολοφονία Καρολάιν), όλοι οι άλλοι είναι έξω! Όχι μέσα – έξω!

Είδατε εσείς να είναι μέσα κανένας από τους ιδιοκτήτες της εταιρίας που κατέκλεψαν τα λεφτά του κόσμου στο Χρηματιστήριο Αθηνών; Και οι δύο έξω είναι. Είδατε εσείς να προσήχθη, έστω για εξηγήσεις, κανένα από τα λεβεντόπαιδα για τα οποία κατατέθηκε έγγραφη καταγγελία για ομαδικό βιασμό στη Θεσσαλονίκη; Όχι! Είδατε κανέναν γιατρό από όσους ενεπλάκησαν στην υπόθεση Novartis έστω να περάσει το κατώφλι του Κορυδαλλού; Η αμερικανική Δικαιοσύνη και η εταιρία σε έγγραφό τους μας είπαν ότι δωροδοκούσαν Ελληνες αξιωματούχους.

Η Ελλάδα, όμως, λέει «κανένα θέμα», όλοι έξω. Είδατε επίσης κανέναν από τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της Siemens να μπει στον Κορυδαλλό; Ακόμα και ο υπουργός που καταδικάστηκε για τη χορηγία των 300.000 μάρκων κυκλοφορεί ελεύθερος. Οι υπάλληλοι του ΟΤΕ που είχαν ανάμειξη «βαπτίστηκαν» με τον νέο Ποινικό Κώδικα «ιδιώτες», απέφυγαν έτσι την υπαγωγή τους στη διάταξη του παλιού Ποινικού Κώδικα για την κατάχρηση περί την υπηρεσία και έπεσαν «στα μαλακά»!

Είδατε επίσης, με εξαίρεση τον Τσοχατζόπουλο, κανέναν από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που κατηγορήθηκαν και δεν καταδικάστηκαν για μίζες από γερμανικές εταιρίες να βρίσκεται σήμερα στη φυλακή, προς παραδειγματισμό των άπιστων νεοτέρων, που, αργά ή γρήγορα, θα καταλήξουν να αναδειχθούν σε νέους Τσοχατζόπουλους; Όχι φυσικά! Ενας από αυτούς, προκειμένου να δικαιολογήσει τη μίζα που βρέθηκε στους λογαριασμούς του στην Ελβετία, έφτασε στο σημείο να ομολογήσει ανερυθρίαστα ότι είναι νόθο παιδί επιχειρηματία και ότι τα χρήματα που βρέθηκαν είναι ενισχύσεις του πατρός του προς τον ίδιο, καταβληθείσες από τύψεις! Ντροπή καμιά. Είδατε επίσης κανέναν από όσους δικάστηκαν για τους δύο τόνους ηρωίνης, οι οποίοι εντοπίστηκαν στο πλοίο «Νοor 1», να βρίσκεται σήμερα στη φυλακή;

Μετά τη δίκη και με την αναγνώριση ελαφρυντικών, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι! Θα γέμιζαν την ελληνική αγορά με δύο τόνους ηρωίνης, θα τη διοχέτευαν στην ελληνική νεολαία, αλλά κανένας ένοχος! Όλοι έξω. Είδατε μήπως κάποιον από όσους δολοφόνησαν τον Βούλγαρο οπαδό του Αρη προ διετίας να είναι στη φυλακή; Όχι! Μπορεί να εξηγήσει επίσης κανείς στη νεαρά, που σήμερα είναι ολόκληρη κοπέλα, πώς είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ελεύθερος ο ντράμερ που την κακοποιούσε στην παιδική της ηλικία; Διότι η ίδια τον βλέπει να δικάζεται, να καταδικάζεται και να κυκλοφορεί ελεύθερος, και απορεί!

Και, βεβαίως, για να μην ξεχνιόμαστε, κάποιος κάποτε θα πρέπει να δώσει μια εξήγηση για την ποινική μεταχείριση του δικαστικού λειτουργού, ο οποίος, ενώ φερόταν ότι διατηρούσε γραμμάρια κοκαΐνης στην οικία του, δεν υπέστη την παραμικρή αμυχή. Το έχουμε ξαναγράψει: Το αίσθημα που επικρατεί σε μεγάλα τμήματα της κοινής γνώμης στην πατρίδα μας, σχετικά με τον τρόπο που απονέμεται η δικαιοσύνη, είναι η αδικία! Συγκλονιστικό. Αλλά, για να καταστεί αυτό κοινή συνείδηση και κοινή πεποίθηση, έπρεπε να έρθει μια καταγγελία από το εξωτερικό -όχι από τον Γεώργιο Κύρτσο-, από την ίδια την αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία εκθέτει την Ελλάδα ως κράτος δικαίου. Ως φιλελεύθερη δυτική δημοκρατία. Και, δυστυχώς για εμάς, δεν υπάρχει κομματικό όργανο για να συγκληθεί, προκειμένου να διαγράψει την Κάμαλα.

Ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να μεταφέρει το αίτημα και η ελληνική Δικαιοσύνη είναι υποχρεωμένη να ξεπλύνει την ντροπή. Διαφορετικά, η Ελλάδα θα είναι πρώτο θέμα στην επόμενη έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Με μια διαφορά, όμως: Το ίδιο μοντέλο πρέπει να εφαρμοστεί και για τους Ελληνες πολίτες, οι οποίοι ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους στα δικαστήρια και πολλές φορές αισθάνονται ότι δεν το βρίσκουν. Ο,τι θα ισχύσει για τον άτυχο νεαρό Αμερικανό πρέπει να ισχύσει και για τους Ελληνες πολίτες. Δυστυχώς, με αφορμή και αυτή την υπόθεση, γίνεται αντιληπτό το εξής: Στην πατρίδα μας, η αλήθεια αναγνωρίζεται, η αλήθεια έχει τύχη μόνον όταν εισάγεται από το εξωτερικό! Κατά προτίμηση, από ισχυρά κέντρα. Και, μάλιστα, για τυχαίες περιπτώσεις! Τι φοβερό!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρόμος στην Κόρινθο – Φίδι έκανε βόλτες έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

Τρόμαξαν οι περαστικοί το μεσημέρι της Παρασκευής στην Κόρινθο, όταν είδαν ένα φίδι να... βολτάρει σε κεντρική πλατεία της...

More Articles Like This