Τι παράγει ο Πορτοσάλτε;

Must Read

Πάνω που αρχίσαμε να ανησυχούμε για την ακρίβεια και το ενεργειακό πρόβλημα, είδαμε Σκάι κι ησυχάσαμε

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ελύθη το πρόβλημα, προτού καν δημιουργηθεί! Το ενεργειακό, διότι περί αυτού γίνεται λόγος, ξεδιπλώθηκε κι απλώθηκε σαν τραχανάς στο τηλεοπτικό ξέφωτο του Σκάι, που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και τοιουτοτρόπως πήρε μια αύρα από αλμύρα αλλά και από αγνό, γνήσιο Αρη Πορτοσάλτε, ο οποίος είπε: «Βενζίνη, όμως, δεν πάει να τη βάλει ο άνθρωπος των 500 ευρώ. Η βενζίνη, για την οποία διαμαρτυρόμαστε, στα 2 ευρώ τη βάζουν οι παραγωγικές μονάδες της κοινωνίας… Καύσιμα δεν βάζει ο άνθρωπος των 500 ευρώ. Δυστυχώς δεν μπορεί να βάλει ο συνταξιούχος των 500 ευρώ. Δεν μπορεί. Παίρνει λεωφορείο, δεν μπορεί να μετακινηθεί σαν κι εμάς με το αυτοκίνητο ο άνθρωπος των 500 ευρώ».

Η λογική του συμπαθούς τηλεπαρουσιαστού και ραδιοφωνικού παραγωγού είναι κομψή και δυσπρόσιτη ωσάν τα εντελβάις που φύονται στους απόκρημνους βράχους των αυστριακών ορέων και των βαυαρικών Αλπεων. Ο φτωχός δεν έχει πρόβλημα να φουλάρει το αυτοκίνητό του, διότι είναι φτωχός και παίρνει λεωφορείο. Οι παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας (ο Πορτοσάλτε και κάποιοι γνωστοί του, που είναι από χωριό και δεν τους ξέρουμε) δύνανται να οδηγούν δικό τους αυτοκίνητο, οπότε βάζουν μπόλικη βενζίνη και ουδείς μένει αμετακίνητος. Μόνο οι πεποιθήσεις του Πορτοσάλτε μένουν αμετακίνητες…

Αν πάρουμε τη λογική του συμπαθεστάτου (σαν πασχαλίτσα πάνω σε μαργαρίτα σε ολάνθιστο κάμπο) Πορτοσάλτε και την τεντώσουμε μέχρι να σκεπάσει ολάκερη την Ελλάδα, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε και το εξής: Οι αυξήσεις στο κρέας, στα ψάρια και τα οπωροκηπευτικά δεν αγγίζουν τους ανθρώπους των 500 ευρώ. Αυτοί δεν τρώνε σαλάτες, τσιπούρες και μπριζόλες. Βολεύονται με εκπτωτικά και σχεδόν ληγμένα πλατάρια και εντόσθια κοτόπουλου, που κοστίζουν κάνα ευρώπουλο το κιλό. Κρέας (ριμπάι και πάνω τούρλα), ψάρια (σφυρίδα πεντάκιλη και βάλε) και σταμναγκάθια τρώνε οι πορτοσαλτικές ομάδες της κοινωνίας και τα χωνεύουν και δύσκολα, διότι είναι ευαίσθητες, και να σπεύσομεν ημείς οι ιθαγενείς βαστάζοι της μεγαλειότητός τους να τες σερβίρομεν ένα αναψυκτικόν.

Αλήθεια, τι παράγει ο Πορτοσάλτε;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπουργός του Μητσοτάκη συνέταξε την συμφωνία των Πρεσπών!

Μην έχετε απορίες γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια η συμφωνία των Πρεσπών την οποία...

More Articles Like This