Ο Δημάκης πήγε για Erasmus

Ο Βασίλης Δημάκης, κατάδικος για κακουργήματα, έπειτα από απεργία πείνας και εκστρατεία συμπαράστασης από τον γνωστό τοις πάσι εσμό των αριστερών μηδενιστών ψευτοανθρωπιστών, την πήρε την άδεια να βγει με ηλεκτρονικό βραχιόλι.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης*

Και φυσικά έκοψε ρόδα μυρωμένα. Έγινε μπουχός, Λούης, θα πήγε μάλλον για… Erasmus. Μείνανε και οι σπουδές του ανθρώπου στη μέση και πάγωσε η πολιτική επιστήμη. Ο μόνος τον οποίο δεν μέμφομαι φυσικά είναι ο ίδιος ο Δημάκης. Κάθε πλάσμα στο κλουβί θέλει να την κοπανήσει με κάθε τρόπο. Φυσική ροπή του ανθρώπου, η διεκδίκηση της ελευθερίας. Αν σας τα έφερνε στραβά η ζωή και μπαγλαρωθέντες βρισκόσασταν στο γκιζντάνι να μουρμουράτε στον προαυλισμό το θρυλικό «στις Φυλακές του Ωρωπού», ήτοι «Τρίτη, Πέμπτη μακαρόνια, φάτε μάγκες βγάλτε χρόνια», και να ακούτε με γεύση φαρμάκι στο στόμα να σας εύχονται «Καλή κοινωνία», θα βλέπαμε πώς θα κοιτούσατε τις διπλομανταλωμένες πόρτες. Ο κρατούμενος, άμα δει τις πόρτες ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα, θα ακολουθήσει την ανάγκη και μην τον είδατε. Στατιστικώς βεβαίως οι δραπέτες καταλήγουν πάλι πίσω από τα κάγκελα και σε χειρότερες συνθήκες από πριν, αλλά η φυσική ροπή στην ελευθερία είναι κατανοητή, εξ ου και ο νόμος την τιμωρεί, αλλά ως πλημμέλημα.

Πού είναι όμως όλοι αυτοί οι ρεζίληδες πολιτικοί, ιντελιγκέντσηδες, τραγουδιαραίοι, «προοδευτικοί» δημοσιογράφοι του απευθυσμένου; Κάποιοι, καμένο εγκέφαλο έχουν, πιστεύανε πιθανώς το παραμύθι περί δίψας για μάθηση. Νομίζετε όμως πως κάποιοι από τους αλληλέγγυους δεν ξέρανε και δεν εύχονταν τον αληθή σκοπό της αιτηθείσας άδειας; Είχανε καημό για την ακαδημαϊκή εξέλιξη του κρατουμένου; Υπάρχει ένας νόμος τον οποίο ακολουθεί πιστά η αριστερά. Αυτός που λέει πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, πως πρέπει οι «αγωνιστές» να εκμεταλλεύονται κάθε παράθυρο των νόμων του αστικού κράτους για να το ξεγελάσουν και να υπηρετήσουν τους σκοπούς της «επανάστασης» ή απλά να πέσουν μαλακά, να περάσουν καλύτερα ή, όπως εδώ, να αποδράσουν. Εύχομαι ο εν λόγω κρατούμενος, όσο θα είναι φυγάς, να μη βλάψει κανέναν, να μην επιβαρύνει και με άλλα χρόνια ποινής τη ζωή του, ώστε προστεθείσης μόνο της πλημμεληματικής ποινής της απόδρασης να βγει κάποια στιγμή έξω και, τώρα που θα έχει γευτεί τον γλυκό αέρα της ελευθερίας, να αποφασίσει να την απολαύσει κάποια στιγμή ζώντας μια φιλόνομη και τίμια ζωή, που δεν αξίζει να χαραμίζεται σε κελιά. Γιατί όλοι έχουν επιλογή.

Όσο όμως ο Δημάκης θα παίρνει βαθιές ανάσες ελευθερίας κρυπτόμενος και θα τον αναζητεί η Αστυνομία, πρέπει να ασχοληθούμε με τους ρεζίληδες, με τον Λόχο Προπαγάνδας των μηδενιστών και το θεσμικό πλαίσιο, αλλά κυρίως την τάση της Πολιτείας και ειδικώς της Δικαιοσύνης, να υποκύπτει σε εκβιασμούς, που πάντα έχουν έναν ψευδή μανδύα απευθυνόμενο στο θυμικό της κοινής γνώμης, ώστε να προκληθεί συμπάθεια υπέρ του εκάστοτε «συντρόφου» ή «συντρόφισσας». Για να μην επαναληφθεί αυτή η κωμωδία, πρέπει να τελειώσουμε με τις άδειες σε τρομοκράτες, ληστές, βιαστές, φονιάδες, παιδεραστές, ναρκέμπορους, οποιουσδήποτε καθ’ έξιν βίαιους εγκληματίες. Αλλο κάποιος που σε βρασμό ψυχικής ορμής τέλεσε άπαξ ένα έγκλημα ή επίσης άπαξ υπερέβη τα όρια της άμυνας και άλλο κάποιος υπότροπος, καθ’ έξιν εγκληματίας, που βιοπορίζεται από το έγκλημα ή το έχει επιλέξει ως μέθοδο πολιτικής δράσης ή έχει μόνιμη ψυχική ροπή σε αυτό για να ικανοποιήσει τα βίτσια του.

Το δικαίωμα των πολιτών να μη δολοφονηθούν, να μη ληστευτούν, να μην ανατιναχθεί η περιουσία τους, να μη βιαστούν οι ίδιοι και όσοι αγαπούν, το δικαίωμα των παιδιών να μην καταστραφούν το σώμα και οι ψυχές τους από βιαστές και παιδεραστές είναι σημαντικότερο από το δικαίωμα του κακοποιού να σπουδάσει, να κόβει βόλτες, στις οποίες πιθανόν να συναντήσει τα εμβρόντητα θύματά του ή την οικογένειά τους. Μπορεί άλλωστε να θεσπιστεί μόνιμος τρόπος σπουδών εξ αποστάσεως και να τελειώσει το παραμύθι. Με τη σημερινή τεχνολογία είναι πανεύκολο. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης οφείλει να βγάλει από τα γεγονότα τα αναγκαία συμπεράσματα, να καταργήσει τις άδειες για συγκεκριμένες κατηγορίες εγκληματιών και να κλείσει για πάντα την πόρτα του εκβιασμού προς τη Δικαιοσύνη και την πολιτική ηγεσία. Η επιείκεια δεν είναι για όλους και δεν μπορεί να γίνεται όπλο εναντίον της κοινωνίας. Θυμίζω δε πως οι πιο αδύναμοι είναι τα θύματα των κακοποιών, είτε αυτοί φέρουν ιδεολογικό μανδύα είτε όχι.

Και φυσικά πρέπει για πολλοστή φορά να υπογραμμίσω την άμεση ανάγκη συντριβής της λεηλασίας που υφίσταται η περιουσία των πολιτών και του Δημοσίου από την ατιμωρησία των πλημμελημάτων. Αναφέρομαι στην εντεινόμενη και ασύδοτη δράση των ψευτοευπαθών επιδοματιών, είτε αφορά την κλοπή μετάλλων, από υλικά ιδιωτών, γεωτρήσεις, σωληνώσεις νοσοκομείων, και χαλκό μετασχηματιστών, ως προτομές και αγάλματα ηρώων είτε τη λεηλασία σπιτιών και επιχειρήσεων από περιφερόμενους πλιατσικολόγους, που με έναν λοστό παραβιάζουν πόρτες και παράθυρα και αφαιρούν χρήματα, τιμαλφή, ό,τι χωρά στις τσέπες τους, συχνά οι κόποι μιας ζωής τίμιων ανθρώπων. Και όταν συλληφθούν, αφήνονται σε μια δυο μέρες ελεύθεροι για να συνεχίσουν τη λεηλασία. Η ευθύνη γι’ αυτό ανήκει στο κράτος, που ως απαθής Βούδας δεν πράττει τα αυτονόητα ώστε να συντρίψει το έγκλημα και να προστατεύσει τους πολίτες. Πρόκειται για μαζική παράβαση καθήκοντος, αφού πάντες οι αρμόδιοι καταπατούν τον όρκο τους και το Σύνταγμα, προτάσσοντας το ανύπαρκτο «δικαίωμα» κάποιων να ζουν ως παράσιτα και ατιμώρητοι σε βάρος των νόμιμων πολιτών.

Μαζί με τις άδειες σε βίαιους εγκληματίες θα πρέπει να τελειώσει ο ρατσισμός σε βάρος της πλειονότητας με την κατάργηση των προνομίων ανομίας και την επιβολή απόλυτης ισονομίας, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, τιμωρώντας αυστηρά και οριζόντια το έγκλημα, με ένα αναμορφωμένο ποινικό σύστημα μηδενικής ανοχής ενάντια στους δράστες και των πλημμελημάτων, αφού αυτά, ειδικά οι κλοπές, οι βανδαλισμοί, υποβαθμίζουν έντονα το αστικό τοπίο, δίνοντας στη ζωή των πολιτών ποιότητα δυστοπίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μαχαιρώνουμε λευκούς»

Πριν από λίγες εβδομάδες σε ένα μικρό γαλλικό χωριό 500 κατοίκων μία ομάδα αγνώστων...

Με τον Ταγίπ… και όπου βγει!

Η ιστορία με τα δημοσιεύματα που είδαμε σε διάφορα έντυπα και ιστοσελίδες, τα οποία...

H αντιφατική φυσιογνωμία που ζημίωσε δολίως τον Ελληνισμό

Συνέβη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ελσίνκι το 1975, κατά τη διάρκεια της παράθεσης...

Δημοκράτες με βασιλικούς μισθούς

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελενα Ακρίτα έκανε μια πράξη άξια επαίνου. Προεκλογικά είχε υποσχεθεί...

Ποτέ με τους ξένους

Κάθε προσβολή στην ηγεσία της χώρας είναι προσβολή στη χώρα, δεν αφορά μόνο το...

Οι πρωτοκλασάτοι όταν βγαίνουν απ’ το μαντρί…

Ξέρουμε, βέβαια, ότι οι πολιτικοί είναι «πολιτικοί». Τουτέστιν, άλλα λένε τη μια στιγμή και...

Τι ξέρει ο κύριος Σαμαράς

Σε μια παλαιά, κλασική τακτική του ΠΑΣΟΚ προσέφυγαν ορισμένα κορυφαία στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου...

Βουλευτικοί ώμοι αρσιβαρίστα

Ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης κι η υπέρκομψη συμβία του με τα 39 ακίνητα και...

Κάθε πότε θυμώνει ο Κυριάκος;

Στη διάρκεια της θητείας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεχθεί απρέπειες και προσβολές πολύ...

ΕΣΡ…

Διάβασα πριν από λίγος μέρες στη «δημοκρατία»  ότι, σε συνάντηση που είχε με τον...

Η αντίδραση ενός ηγέτη

Η προσβολή εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας είναι προσβολή εναντίον της πατρίδας και του...

Δεν δείχνει έτσι την ενόχλησή του ένας Βρετανός πρωθυπουργός

Θα ακύρωνε ποτέ ένας «γκάγκαρος» Βρετανός πρωθυπουργός προγραμματισμένη συνέντευξή του με ξένο ηγέτη φίλης...

Ελγίνειος φερετζές αφελληνισμού

Παρακολουθείς στην τηλεόραση* την παραδοσιακή οπερέτα όπου τις ελληνόφωνος/η πολιτικός, σε μια έκρηξη πατριδολατρείας,...

Αντί να κοκκινίζουν τη… συγχαίρουν!

Η συγκλονιστική περίπτωση της 85χρονης αγρότισσας που δώρισε ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ του Μεσολογγίου...

Οι «γραφικοί»

Για να δούμε. Μαρί Λεπέν στη Γαλλία, Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, Τζόρτζια Μελόνι και...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκληρή ταξιδιωτική οδηγία των Βρετανών για την Ελλάδα!

Είναι η δεύτερη μέσα σε δύο εβδομάδες - Να είναι τυχαίο το χρονικό σημείο άραγε;

Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους του Γέρακα: «Χαώδης και επικίνδυνη κατάσταση»

Ματωμένοι γάμοι, κλοπές, ζημιές και κλίμα τρομοκρατίας στο «κρατίδιο» των Ρομά

Στα μαχαίρια γνωστό ζευγάρι επιχειρηματιών για την περιουσία έπειτα από 10 χρόνια γάμου

Επεισοδιακός -και καθόλου «βελούδινος»- είναι ο χωρισμός γνωστού ζευγαριού...

Η Ελένη Κρίτα αποκάλυψε πόσα χρήματα πήραν οι πρωταγωνιστές του «Παρά Πέντε»

Η ηθοποιός Ελένη Κρίτα έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό...

Λαχτάρα για τη Μαρινέλλα στο νοσοκομείο

Μια περιπέτεια υγείας ανάγκασε την βασίλισσα του ελληνικού τραγουδιού,...

Δημοσκόπηση για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο

Η πρωτοφανής κατάσταση κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο...

Σκύλος βιάστηκε με αιχμηρό αντικείμενο και πέθανε – Το φρικώδες περιστατικό στην Αράχωβα

Μια φρικώδης πράξη, ένα αποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε στην Αράχωβα...

NEWSROOM