Τράβα μου μια τροπολογία

Must Read

Φωτογραφικές διατάξεις σε νομοσχέδιο που στοχεύει σε φίμωση του Τύπου δείχνουν το απωθητικό ανφάς (και προφίλ) της εξουσίας

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Κάθε κυβέρνηση τύπου Μητσοτάκη θα επεδίωκε να «στεγνώσει» το μελάνι των εφημερίδων που στρέφονται κατά του πολυχρονεμένου ηγέτου, τολμώντας να γράψουν -αν είναι δυνατόν- την αλήθεια.

Η κυβέρνηση ενθουσίασε τους οπαδούς του συγκεκριμένου ήθους και ύφους της εξουσίας, δίχως δημοκρατικά ταμπού, με μια τροπολογία βγαλμένη κατευθείαν από τη βαβυλωνιακή αρχαιότητα – και μάλιστα πριν από το 1754 π.Χ., που χρονολογούνται η σύνταξη και η δημοσίευση του Κώδικα του Χαμουραμπί.

Μεταξύ άλλων προβλέπει μόνο για τις εφημερίδες (να, καλή ώρα όπως η «δημοκρατία») και όχι για τηλεοράσεις και ραδιοφωνικούς σταθμούς ότι ο εκδότης «εντύπου» οφείλει να καταβάλει αποζημιώσεις από αγωγές και μηνύσεις από την προσωπική του περιουσία. Ας μην έκανε κριτική στον Κυριάκο μας, που βολτάρει με το ποδήλατο εν μέσω καραντίνας, για να συνεχίσει να έχει το εξοχικό στο Λιόπεσι ο μοχθηρός εκδότης με τις αιχμηρές γραφίδες. Τώρα που επιμένει να τα γράφει, θα του κατασχεθούν και το εξοχικό στο Λιόπεσι και η ψαρόβαρκα «Βάγγος ’55», με την οποία πάει για ψάρεμα.

Όμως, για να λέμε και τα καλά της υπόθεσης, η τροπολογία είναι μεν καραμπαμπάμ ολοκληρωτική και τέζα αντιδημοκρατική, αλλά έχει και μια αύρα εκσυγχρονισμού. Αν ο διευθυντής της εφημερίδας δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, τότε η εφημερίδα (δηλαδή, ο εκδότης) θα φάει πρόστιμο από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης! Το χαρτί μετετράπη από τον νομοθέτη σε τηλεοπτική και ραδιοφωνική συχνότητα, δηλαδή! Αν δεν το πιστεύετε, διαβάστε την ακριβή διατύπωση: «3Α. α) Σε κάθε εφημερίδα που εκδίδεται και διανέμεται στην Ελλάδα ορίζονται διευθυντής και διευθυντής σύνταξης, οι οποίοι αμφότεροι είναι μέλη επαγγελματικού σωματείου δημοσιογράφων. Σε περίπτωση κυκλοφορίας φύλλου κατά παράβαση του προηγούμενου εδαφίου επιβάλλεται εντός δέκα (10) ημερών από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, κάθε φορά, διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ».

Η πλάκα είναι ότι βάζει φιτιλιές και στο ΕΣΡ αυτή η διάταξη. Μόλις χθες ανακοινώθηκαν πρόστιμα του ΕΣΡ σε τηλεοπτικούς σταθμούς για παραβάσεις που έγιναν το 2018 και το 2019. Τώρα, η κυβέρνηση αξιώνει από τους δουλευταράδες του ΕΣΡ να επιβάλουν πρόστιμα εντός δεκαημέρου!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεσηκωμός στα αμερικανικά κολέγια: Αυξάνονται και πληθύνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις για την Παλαιστίνη

Οι φοιτητικές αντιπολεμικές διαμαρτυρίες εξαπλώθηκαν και εντάθηκαν στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ τα τελευταία 24ωρα, καθώς οι διαδηλωτές ζήτησαν από...

More Articles Like This