Μακροβούτια σε ηλιέλαιο

Must Read

Τελικά όλοι για τους σουπερμαρκετάδες δουλεύουν. Σε κάθε παγκόσμιο πανικό είναι (σχεδόν) οι μόνοι κερδισμένοι

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Λίγες ημέρες πριν από την επιβολή άτυπου «πλαφόν» στις μαζικές αγορές ηλιελαίου και αλεύρων, συνέβη το εξής αληθινότατο περιστατικό: Φαινομενικά κουλαριστός, άνετος, περίπου αδιάφορος μεσήλιξ βγαίνει από το σούπερ μάρκετ. Βγάζει καρότσι φορτωμένο – καλή ώρα σαν του Παπαδημούλη όταν έκανε μαζικές αγορές λόγω κορονοϊού. Βλέπεις τη μονοθεματική επιλογή του και απορείς. Μόνο αλεύρι; Φούρναρης είναι; Αφήνει το καρότσι. Πάει πάλι μέσα. Βγάζει κι άλλο καρότσι. Τίγκα στα σογιέλαια, ηλιέλαια, καλαμποκέλαια. Ελαιόλαδο ούτε μπουκάλι. Πάλι απορείς… Φαστφουντάς είναι και δουλεύει τίγκα τηγανητή πατάτα; Και ύστερα κι άλλο καρότσι. Χαρτιά υγείας για να βολέψουν κοπάδι με ιπποπόταμους που τους έπιασε κόψιμο.

Είναι προφανές ότι ο τύπος, που αγόρασε συνολικά έξι καρότσια με προϊόντα (κονσέρβες, ζυμαρικά, διάφορες σκόνες με πουρέδες κ.λπ.), είχε κάνει ακριβώς τα ίδια και με τον κορονοϊό. Και είχε ξανακάνει βίρα μάινα τα ίδια όταν ο Βαρουφάκης έλεγε τα… φίδια περί «δημιουργικής ασάφειας» και στο φινάλε κλείσανε με… σαφήνεια οι τράπεζες. Ανά μερικά φεγγάρια προκύπτει κάποιος παγκόσμιος πανικός (με τον ιό του 2000 και τους Δίδυμους Πύργους ο τύπος πρέπει να είχε χτίσει πυρηνικό καταφύγιο) και ο «αδιάφορος» μεσήλιξ, η αγχωμένη κυρία, ο πανικόβλητος πρεσβύτης και η κυρία του σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ προετοιμαζόμενοι άπαντες για μια κοινωνία τύπου «Μαντ Μαξ» (δείτε την ταινία, έχει πλάκα). Και στο φινάλε τούς μένουν κονσέρβες κορν μπίφ μέχρι την κατάρρευση του ηλιακού συστήματος και αλεύρι για να ταΐσουν όλους τους δημότες Πεκίνου.

Λες κι αν αρχίσουν και «ανθίζουν» τα πυρηνικά μανιτάρια, θα σε σώσει μια κονσέρβα επιπλέον με τόνο ή μισό κιλό γάλα σε σκόνη. Αν είναι να κάνεις έξυπνες προμήθειες για τέτοια ενδεχόμενα, μόνο είδη οπλοπωλείων θα σου χρειαστούν.

Κι έπειτα, πού είναι η πίστη στον Θεό; Ο Κύριος επιμένει και μας σώζει, παρά τις αυτοκαταστροφικές επιλογές μας – κυρίως σε ό,τι αφορά την πολιτική. Ας αφεθούν, λοιπόν, τα σογιέλαια στην ησυχία τους. Άλλωστε, οι μανιώδεις αγορές προκαλούν και ιλιγγιώδεις αυξήσεις στην τιμή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αιφνιδιαστικό «χειρόφρενο» τραβούν σήμερα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ – Η αντίδραση της διοίκησης

Χωρίς λεωφορεία θα μείνει σήμερα η Θεσσαλονίκη από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι εξαιτίας της...

More Articles Like This