ΕΡΤ και… «Μεγάλος Αλέξανδρος»

Must Read

Τελικά από την ΕΡΤ του κ. Ζούλα θα τα δούμε όλα. Μετά τον πολεμικό ανταποκριτή από το αιματοβαμμένο μέτωπο της… Κυψέλης, την περασμένη Κυριακή διαβάσαμε κάτι εξόχως ανατριχιαστικό. Αναφερόμαστε στο ρεπορτάζ για τον Διεθνή Μαραθώνιο που έγινε στη Θεσσαλονίκη και είχε τον γενικό τίτλο «Μέγας Αλέξανδρος». Στους επεξηγηματικούς τίτλους της ΕΡΤ ο Μαραθώνιος ονομαζόταν… «Μεγάλος Αλέξανδρος».

  • Από τον Χρήστο Μπολώση

Διαβάζουμε στο λεξικό του κ. Μπαμπινιώτη: «Μέγας: (α) τιμητικός χαρακτηρισμός για ηγεμόνες που με την ισχυρή τους προσωπικότητα συνέδεσαν το όνομά τους με κοσμοϊστορικές αλλαγές ως ηγέτες νικηφόρων εκστρατειών ή/και ως σημαντικοί μεταρρυθμιστές: ~ Αλέξανδρος | Βασίλειος | Αικατερίνη | Πέτρος, (β) τιμητικός χαρακτηρισμός υψηλών αξιωματούχων».

Η ΕΡΤ τα αγνοεί όλα αυτά και αποκαλεί τον Μέγα Αλέξανδρο απλώς «Μεγάλο». Δεν ξέρω αν αυτά είναι δείγματα προοδευτικότητας ή εσκεμμένης προσπάθειας μειώσεως του εθνικού συμβόλου της Μακεδονίας μας (όσης μας άφησαν, τέλος πάντων) ή και τα δύο μαζί, πάντως αποδείξεις τουλάχιστον αγραμματοσύνης είναι. Ρε, δε λέτε που δεν τον είπαν «Πλέριος Αλέξανδρος»…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε απόγνωση το ΠΑΣΟΚ από τις δημοσκοπήσεις, στρίβει «διεθνιστικά»!

Τα πράγματα για το κίνημα δεν πρέπει να είναι ρόδινα, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις άτσαλες μανούβρες κορυφαίων στελεχών.Οι...

More Articles Like This