Βαρβαρικές επιδρομές

Must Read

Ο κ. Σχοινάς είναι ο αρμόδιος επίτροπος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας.

Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*

Ο κ. Σχοινάς έχει μπερδέψει τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής με τον ισλαμοαφροασιατικό τρόπο ζωής, με αποτέλεσμα, αντί να προωθεί ό,τι έχει να κάνει με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, να προωθεί ό,τι τον αλλοιώνει και τον καταστρέφει. Τελευταία έκανε μία ομιλία όπου είπε τα εξής ανιστόρητα: «Η μετανάστευση είναι στο DNA της Ευρώπης. Στο διάβα της Ιστορίας της οι μετανάστες διαμόρφωσαν τα έθνη της, εμπλούτισαν τους πολιτισμούς μας…»

Καλό θα ήταν αυτοί οι άνθρωποι, που προωθούνται ποικιλοτρόπως ως κάτι καλύτερο από τον «λαϊκιστή λαουτζίκο», τον οποίον απαξιώνουν και εξυβρίζουν συνεχώς, να έχουν διαβάσει και λίγο Ιστορία για το πώς σχηματίστηκαν τα έθνη της Ευρώπης, πώς ονόμαζαν οι ευρωπαϊκοί λαοί τις μετακινήσεις πληθυσμών, οι οποίες δεν έγιναν αναίμακτα, και ποιου είδους μετανάστευση έχει γραφτεί στο DNA Ευρώπης. Σίγουρα όχι η παράνομη εισβολή όλων των πληθυσμών πέραν της Ευρώπης.

Να με συγχωρέσει, λοιπόν, η αφεντιά του που τολμώ η πλεμπ να αμφισβητήσω όσα απαράδεκτα ξεστόμισε, αλλά τα ευρωπαϊκά έθνη δεν τα έφτιαξαν μετανάστες, οι επιδρομές δεν ήταν μεταναστευτικές ροές και η λαθρομετανάστευση δεν ήταν κομμάτι του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Σύμφωνα με την Ιστορία, αυτό που ο Σχοινάς ονόμασε «μετανάστευση» που έφτιαξε τα έθνη, ήταν οι βαρβαρικές επιδρομές διαφόρων φυλών. Βαρβαρικά φύλα ονομάστηκαν οι πληθυσμοί που μετακινήθηκαν μαζικά στη δυτική Ευρώπη κυρίως μετά την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και κατέλαβαν με πολέμους εδάφη, όπου αναμείχθηκαν με τους γηγενείς πληθυσμούς και άρχισαν να διαμορφώνουν τα πρώτα βασίλεια.

Το δε ελληνικό έθνος έχει μεγαλύτερη Ιστορία και δεν φτιάχτηκε σε καμία περίπτωση από «μετανάστες» Δωριείς ή Πέρσες. Αυτοί που ο Σχοινάς αποκάλεσε «μετανάστες που έφτιαξαν τα έθνη» οι αρχαιότεροι και παλαιότεροι ημών τους έβλεπαν ως εχθρούς που απειλούσαν τα έθνη τους και τα εδάφη τους. Δεν «σέβονταν το διαφορετικό», όπως σήμερα, γιατί το διαφορετικό μπορεί να είναι και υποβάθμιση και απειλή. Αυτό που εμείς σήμερα ονομάζουμε «διαφορετικό» οι πρόγονοί μας το ονόμαζαν «βάρβαρο» και το πολεμούσαν. Με αυτούς τους πολέμους προστάτευσαν τον πολιτισμό τους, τον οποίο καλώς θεωρούσαν ανώτερο από αυτόν των βαρβάρων, κάτι που αποδεικνύει άλλωστε και η Ιστορία.

Στο δε DNA της Ευρώπης έχουν καταγραφεί άπειρες μάχες μέσα στους αιώνες κατά του Ισλάμ. Η λέξη μετανάστευση δεν υπήρχε όταν σχηματίζονταν τα έθνη. Υπήρχε μόνο η λέξη πόλεμος. Οσον αφορά τους Ευρωπαίους μετανάστες να υπενθυμίσουμε στον κ. Σχοινά ότι μετακινούνται νόμιμα από τα σημεία ελέγχου των συνόρων. Δεν μπουκάρουν από όπου βρουν χωρίς χαρτιά. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον «ευρωπαϊκό» τρόπο ζωής.

*Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα ζώδια σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μεθοδεύστε τις κινήσεις σας με τέτοιον τρόπο, ώστε να λειτουργείτε όπως εσείς θέλετε. Αντιμετωπίστε τους φόβους σας και...

More Articles Like This