Γαλλικές εκλογές

Must Read

Ευτυχώς, συμπολίτες μου. Από προχθές η Ευρώπη αναπνέει ελεύθερα τον ζωοκτόνο (κατά Μαυρογιαλούρο…) αέρα της νίκης των δημοκρατικών δυνάμεων του Μακρόν στη Γαλλία.

Από προχθές τα λουλούδια ξανάνθισαν και οι μέλισσες, ζουμ ζουμ, ρουφούν τον μεθυστικό μύρο της νίκης. «Εμπρός ΕΛΑΣ για την Ελλάδα» τραγουδούσαν κάποτε οι σύντροφοι στα βουνά, «Εμπρός Μακρόν για τη Γαλλία» άδουν σήμερα περιχαρείς οι Γάλλοι και οι απανταχού δημοκράτες.

Βέβαια, κινητοποιήθηκαν όλη η Ευρώπη και όλες οι προοδευτικές δυνάμεις για να ηττηθεί η μισητή Λεπέν (συζητήσιμο αν πράγματι ηττήθηκε). Ακόμη και ο Πούτιν (καλός εδώ ο Πούτιν…) ευχήθηκε καλή επιτυχία στον πιστό φίλο της Ελλάδος.

Η παράσταση μου θύμισε τις δημοτικές εκλογές του 1978 στην Ελλάδα, που επειδή στον Πειραιά ο δήμαρχος της «χούντας» Αρ. Σκυλίτσης ήταν το μεγάλο φαβορί, έντρομοι οι εκπρόσωποι του «δημοκρατικού τόξου» κατέβηκαν στον Πειραιά και αλαμπρατσέτα έκαναν παρέλαση τους δρόμους, θυμίζοντας την κλασική σκηνή με τα «κορίτσια» του «Ποτέ την Κυριακή», που βολτάριζαν στο Λιμάνι.

Βέβαια, ο Σκυλίτσης έχασε (συζητήσιμο αν πράγματι έχασε…) και πάλι όμως με ασήμαντη διαφορά. Δεν βαριέστε! Την υγειά μας να ‘χουμε…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυβερνητικός εκπρόσωπος με αρχιεπισκοπικά άμφια

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος έχει αναλάβει καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου - με τη διαφορά ότι φορά άμφια αντί για κοστούμι....

More Articles Like This