Οι «Τζ(ι)αμπατζήδες» της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Must Read

Ειλικρινά δεν κατανοώ την «έκπληξή» σας κάθε φορά που κάποιος, άμεσα ή έμμεσα, συνδεδεμένος με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη «ξεπερνάει τα εσκαμμένα». Ή, κατά το λαϊκότερο, μας κοροϊδεύει-προσβάλλει μέσα στα μούτρα μας.

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Με ποιον πέσατε από τα σύννεφα; Με το golden boy της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση, που χτίζει ανάκτορο στην Τζια εν μέσω ενεργειακής κρίσης, η οποία διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τα ελληνικά νοικοκυριά; Αν δεν κάνουν επίδειξη του «πλούτου» αυτός και οι συν αυτώ, ποιοι θα κάνουν; Οι… τζαμπατζήδες που δεν πληρώνουν τη ΔΕΗ; Ο Στάσσης είναι τύπος και υπογραμμός στις πληρωμές των λογαριασμών του. Και με τα ψιλά που του μένουν βάζει δυο κεραμίδια πάνω απ’ το κεφάλι του.

Με ποιον πέσατε από τα σύννεφα; Με τον γυρολόγο «πολιτικό» Βασίλη Οικονόμου; Την ώρα που προκλητικά ξεστόμισε την ατάκα «Δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα ούτε του δωρεάν. Θα πρέπει καθένας να πληρώνει τις υποχρεώσεις του» έπρεπε να του τρίψουν στα μούτρα τα εκατομμύρια ευρώ που έχει φορτώσει στις πλάτες του κόσμου ως «θαλασσοδάνεια» το κόμμα του. Εκεί να δεις… τζαμπατζιλίκι!

Με ποιον πέσατε από τα σύννεφα; Με τον έτερο Οικονόμου, που… παριστάνει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο; «Οποιος πληρώνει σε δόσεις δεν του κόβεται το ρεύμα» είπε αυτή η διάνοια των οικονομικών. Δηλαδή εσύ που πριν ελάμβανες λογαριασμούς 100 ευρώ τον μήνα και τώρα σου έρχονται κατακούτελα 1.000 ευρώ μπορείς εύκολα να τα «σπάσεις» σε δόσεις. Μικρή λεπτομέρεια, φυσικά, το γεγονός ότι μόλις μαζευτούν δυο τρεις δόσεις, πάλι δεν θα μπορείς να πληρώσεις, αλλά ο… Αϊνστάιν της κυβέρνησης Γιάννης Οικονόμου δεν μπαίνει σε τέτοιες μικροαστικές λεπτομέρειες.

Με ποιον πέσατε από τα σύννεφα; Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έσπευσε να τακτοποιήσει τον νεαρό γιο του Κωνσταντίνο στο Ευρωκοινοβούλιο; Προς Θεού, για να μην παρεξηγηθώ, δεν ισχυρίζομαι ότι ο υιός Μητσοτάκης στερείται προσόντα για να σταδιοδρομήσει. Με τη διαφορά ότι, ακριβώς επειδή είναι ο γιος του Ελληνα πρωθυπουργού, όφειλε ο πατέρας του να γνώριζε πως η «αφετηρία» πρέπει να είναι τέτοια, που να μην προκαλεί.

Πόσο μάλλον εποχές σαν τη σημερινή, όταν παιδιά φτωχών οικογενειών, που έχουν ματώσει να τα σπουδάσουν, μαραζώνουν ζητώντας μια ευκαιρία με το μεταπτυχιακό στη μασχάλη. Μια ευκαιρία που δεν τους παρέχεται, καθώς δεν έχουν το επώνυμο «Μητσοτάκης» ούτε πατέρα πρωθυπουργό να τους βρει «πρώτη δουλίτσα» στο Ευρωκοινοβούλιο!

Για να πέσει κάποιος από τα σύννεφα την εποχή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη θα πρέπει να… ανακαλύψει ότι υπάρχουν ακόμα σύννεφα να σκαρφαλώσει. Το αποκλείω. Τα τελευταία τα έκανε… μετακλητούς ο ηγέτης της χώρας μας!

Μια και ο λόγος για τα εργασιακά, θέλω να σας θυμίσω πως αναφερόμαστε στον πρωθυπουργό ο οποίος δίχως την παραμικρή αιδώ είχε δηλώσει ότι γνωρίζει πως «υπάρχουν άνθρωποι που είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους»! Εκείνος, ναι, είχε… πέσει από τα σύννεφα μαθαίνοντας ότι κυκλοφορούν στον πλανήτη Γη -σε τούτη την κουκκίδα της- άνθρωποι που δεν έχουν κληρονομήσει κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, που δεν έχουν αμύθητη ακίνητη περιουσία, που δεν σπούδασαν για… πλάκα, που σε τελική ανάλυση πρέπει να δουλέψουν για να ζήσουν.

Ναι, όλα αυτά τα ταπεινά, τα λαϊκά, τα μικροαστικά έκαναν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πέσει από τα σύννεφα. Αμέσως όμως συνήλθε. Και τώρα που μπαίνει καλοκαίρι και θα αρχίσει επισήμως τα τριήμερα αποδράσεων, μια επίσκεψη στο ανάκτορο του Στάσση στην Τζια μπορεί να του φτιάξει τη διάθεση. Σιγά μην του τη χαλάσουν οι «Τζ-ι-αμπατζήδες»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στιγμή που ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των ΜΑΤ έξω από το «Μελίνα Μερκούρη»

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει την στιγμή κατά την οποία ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ έξω...

More Articles Like This