Η θεωρία του Παβλόφ

Must Read

Η μείζων σαγήνη προς το θυμικό της μάζας είναι η λυσιτελώς κατασκευασμένη πολύπτυχη προπαγάνδα, η οποία διαπλάθει -εκ του μη όντος- μία καινοφανή πραγματικότητα, επιβαλλόμενη διά των μέσων μαζικής ενημερώσεως, με αποτέλεσμα να επικυριαρχεί της αντικειμενικής, δημιουργώντας εθισμό εξάρτησης προς το ανδραποδώδες πλήθος από τη συγκεκριμένη ροή παραπληροφόρησης.

  • Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά*

Η επί μακρόν αναστολή θεμελιωδών ελευθεριών πέριξ της μείζονος ελευθέρας αναπτύξεως της προσωπικότητας του πολίτου, του δικαιώματος αυτοδιάθεσης εις την υγεία, του δικαιώματος του στοχάζεσθαι, της ελευθερίας του Τύπου συνιστούν επί των ημερών μας δικαιώματα τα οποία με προσχηματικές και ιταμές δικαιολογίες έχουν αποψιλωθεί τιτρώσκοντας τον πυρήνα τους, γεγονός το οποίο κλυδωνίζει εκ βάθρων το εποικοδόμημα του λαβωμένου δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Με βάση τα ανωτέρω, η κοινωνική εντροπία αποσύνθεσης της ελλαδικής κοινωνίας κείται εις προκεχωρημένο στάδιο, ούτως ώστε ο πολίτης να καθίσταται ανήμπορος να αντιληφθεί στοιχειώδεις έννοιες περί της υγείας του και της προσώπων που των εκπροσωπούν, εξ ου και έχει εθιστεί αυτοπαραδιδόμενος εκουσίως -πλην ασυνειδήτως- στη χειραγώγηση, διότι ευθυγραμμίζεται με την παρελκυστική, ορθή πολιτική των μέσων μαζικής ενημερώσεως, με αποτέλεσμα σήμερον να κυριαρχεί το φαινόμενο του Παβλόφ.

Περαιτέρω και ενώ τα μέτρα περί του ιού καταργούνται, καίτοι έχουν συντελεστεί κραυγαλέες αντινομίες ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, δοθέντος ότι η κυβέρνηση θύει τη δημόσια Υγεία χάριν της σταυροφορίας των εμβολίων, ουχ ήττον, η πλειονοψηφία της αφιονισμένης μάζας εξακολουθεί εξ ενστίκτου να τηρεί δίχως να δύναται να διαγνώσει τη σχέση αιτίας και αιτιατού (ήτοι να διαγνώσει τη διασπορά του ιού) και να ανασκοπήσει συνοπτικά το σύνολο διαχείρισης της επίμαχης υγειονομικής κρίσεως.

Η αδράνεια του νου και η έλλειψη υγιούς αμφισβήτησης άγουν τις κοινωνίες προς τη διαρκή υποδούλωση και την παντελή εξάρτηση από κομματικούς δήμιους, όπως είθισται να συμβαίνει εν τη καθημαγμένη πατρίδα μας. Ο ιός συρρικνώθηκε επειδή αποφάσισαν τα μέσα μαζικής εξαπατήσεως τούτο, εν συνδυασμώ με τους τυχοδιώκτες συγκεκριμένους, περιλάλητους λοιμωξιολόγους, απλώς διά να μην εκτεθεί η Ελλάς διά την πρόδηλη αναποτελεσματικότητά της, εν όψει και της κατά συρροήν ελεύσεως των τουριστών εκ της Ευρώπης.

Συναφώς, άξιο μνείας είναι ότι τα έμμισθα τάγματα εφόδου, ήτοι τα διάφορα γρουπούσκουλα, τα οποία ασχημονούν επί ήμισυ του αιώνος εν τη πατρίδι μας, στοχοποιώντας κατά το δοκούν και καθ’ υπαγόρευση διάφορους στόχους, όλως περιέργως ουδόλως διαμαρτυρήθηκαν -ουδ’ επελάχιστον- διά την ωμή υγειονομική δικτατορία κατά των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπινου προσώπου, το αυτό και οι φερόμενοι δικαιωματιστές εξαϋλώθηκαν μονομιάς κατά την ως άνω μείζονα έκφανση του νεοπαγούς σύγχρονου ολοκληρωτισμού, πλην όμως εμφανίζονται κατά το δοκούν και αποκλειστικά πλέον διά τα δικαιώματα της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ. Ως έπος ειπείν, παραλογισμός του αντεστραμμένου κόσμου, καθώς η λογική διώκεται απηνώς

*Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέο περιστατικό με ανήλικους στην Πέλλα: 15χρονος έβρισε και απείλησε χωρίς λόγο συνομήλική του!

Προβληματισμό προκαλεί το νέο περιστατικό μεταξύ ανηλίκων που έρχεται πάλι από την Πέλλα.Μόλις πριν από λίγα 24ωρα οργή προκάλεσε...

More Articles Like This