Παιδεία με σφρίγος, Άγγελος Συρίγος

Must Read

Πού είναι η πανεπιστημιακή αστυνομία; Δίπλα στην επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας των Πρεσπών που θα έκανε ο Μητσοτάκης

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ένα από τα έργα που είχε αναλάβει (και δεσμευτεί) να φέρει σε πέρας ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος ήταν η επιβολή κλίματος εκπαιδευτικού και ουχί τραμπουκικού-τρομοκρατικού στα ΑΕΙ της χώρας. Ενα από τα «εργαλεία» που θα χρησιμοποιούσε για αυτόν τον σκοπό η κυβέρνηση ήταν η ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Πού είναι η πανεπιστημιακή αστυνομία; Στο πουθενά, δίπλα στην επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας των Πρεσπών που θα έκανε ο Μητσοτάκης.

Τελικά, τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης τα είδαμε στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, που την γκρέμισαν με βαριοπούλες οι αναρχικοί.

Παρά τη αποτυχία του στην πολιτική που άσκησε στα ΑΕΙ θα μείνει στην Ιστορία ο κ. Συρίγος; Ναι. Η «δημοκρατία» στις 12 Ιουλίου 2021 είχε βασικό πρωτοσέλιδο θέμα με τίτλο: «Σοκ! Ο υφυπουργός Παιδείας, αν και τεκμηριώνει γιατί είναι προδοτική η Συμφωνία των Πρεσπών, ζητάει εναγωνίως την πιστή εφαρμογή της. Αισχρή ομιλία σε εκδήλωση τιμής για τον Τέλλο Αγρα. Ο Αγγελος Συρίγος προσβάλλει τον πατριωτισμό (και τη νοημοσύνη) των Ελλήνων».

Στο σχετικό άρθρο αναφέρονταν τα εξής: «Στις 4 Ιουλίου, στους Γαργαλιάνους (τόπος καταγωγής του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Σαράντου Αγαπηνού, γνωστού με το ψευδώνυμο “καπετάν Τέλλος Αγρας”), ο κ. Συρίγος, αντιδρώντας στην ομιλία του δημάρχου της πόλης, ο οποίος αποκάλεσε Σκοπιανούς τους Σλάβους σφετεριστές του ονόματος της Μακεδονίας, είπε το αξιοθρήνητο “Είστε Βορειοπεριοχίτες. Δεν είστε Μακεδόνες. Οι άλλοι είναι Μακεδόνες” και επικαλέστηκε ακόμα και την Αγία Γραφή για να πείσει το ακροατήριο ότι ΔΕΝ πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση για την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών».

Επίσης, ο κ. Συρίγος είπε στο εμβρόντητο ακροατήριό του τα ακόλουθα απίθανα: «Εάν τραβηχτούμε από τη συνθήκη (σ.σ.: τη Συμφωνία των Πρεσπών), την καταγγείλουμε, προσπαθήσουμε να την ακυρώσουμε ή οτιδήποτε, κινδυνεύουμε να βρεθούμε με μια ανθοδέσμη την επόμενη ημέρα, που θα φτάσει στο υπουργείο Εξωτερικών και θα λέει “Σας ευχαριστούμε που μας απαλλάξατε από τον όρο ‘Βόρεια’”. Από κάτω, υπογραφή “Δημοκρατία της Μακεδονίας”».

Παιδεία με σφρίγος, Άγγελος Συρίγος…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων στην Ημαθία – Κατηγορείται για ασέλγεια σε μαθήτριες

Αναβολή για να δικαστεί την Δευτέρα έλαβε ο ιδιοκτήτης στάβλου με άλογα στην Ημαθία, ο οποίος καταγγέλθηκε από μαθήτριες...

More Articles Like This