Ο εθνάρχης των «Σενεγαλέζων»

Must Read

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος έγινε πρωθυπουργός με τις ξένες λόγχες. Αντιμετώπισε την Ελλάδα σαν οικόπεδό του, που εκχωρούσε στους ξένους με αντάλλαγμα την εξουσία και το χρήμα

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Σαν σήμερα το 1917 έγινε κανονικότατη απόβαση των Γάλλων «συμμάχων» μας στον Πειραιά. Αποβίβασαν αγήματα Αφροασιατών στρατιωτών από τις αποικίες (που αποκαλούνταν από τους Αθηναίους συλλήβδην «Σενεγαλέζοι») και αξίωναν την εκθρόνιση του βασιλιά Κωνσταντίνου Α΄ (κάτι που κατάφεραν), την ανάρρηση του Ελευθερίου Βενιζέλου στον πρωθυπουργικό θώκο (αυτό έγινε έπειτα από λίγες ημέρες, στις 14 Ιουνίου 1917) και την εξορία στην Κορσική βασιλοφρόνων πολιτικών και στρατιωτικών όπως ο Ιωάννης Μεταξάς, ο Ιων Δραγούμης, ο Δημήτριος Γούναρης, ο Σπυρίδων Μερκούρης, ο Βίκτωρ Δούσμανης κ.ά (κι αυτό επετεύχθη).

Η εφημερίδα «Σκριπ» έγραφε στο βασικό πρωτοσέλιδο άρθρο του φύλλου της 24ης Μαΐου: «Ο Ελληνικός λαός σαλπίζει το εθνικόν εγερτήριον. Η Ελλάς δι’ εαυτής υπέρ της ανεξαρτησίας της. […] Το προδοτικόν θράσος, ερειδώμενον επί της πιστής κουστωδίας των ιθαγενών της Σενεγάλης, εις τους οποίους η αμίμητος των πραγμάτων ειρωνεία έδωκε τον τίτλον των προμάχων των δικαίων των λαών της ανεξαρτησίας των μικρών εθνών, των ελευθέρων δημοκρατικών θεσμών και, ειδικώς διά την νότιον ταύτην γωνίαν της Βαλκανικής, τον τίτλον των πραγματικών στυλοβατών του εις σπείραν προδοτών εξελιχθέντος “φιλελεύθερου” κόμματος των ωχροπρόσωπων εντοπίων Σενεγαλέζων, αγωνίζεται να πείση τους υποστηρικτάς του ότι ο ελληνικός λαός είναι αδιαιρέτως εστραμμένος προς την εν Θεσσαλονίκη συμμορίαν και ότι οπουδήποτε κατελύθη, διά της ξένης πάντοτε βίας, το έννομον καθεστώς, κατεδείχθη η κατά τον ισχυρισμόν των προδοτών ομοφωνία αύτη του ελληνικού λαού.

Ο Ελληνικός λαός είναι όντως ηνωμένος εις μίαν ψυχήν σήμερον. Όχι προς δυστυχίαν των ελέω Σενεγαλέζων υφισταμένων προδοτών, όπως ισχυρίζονται. Περιβάλλων με αδαμάντινην σταθερότητα πίστεως τον Βασιλέα του».

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος χρησιμοποίησε τις ξένες λόγχες για να κατακτήσει την εξουσία. Είναι ένας «εθνάρχης» των «Σενεγαλέζων»… οπλιτών, που αντιμετώπισε την Ελλάδα σαν οικόπεδό του, το οποίο το εκχωρούσε στις ξένες δυνάμεις με αντάλλαγμα την εξουσία και το χρήμα. Είναι στ’ αλήθεια ντροπή για τη χώρα να τιμά έναν απροκάλυπτα προδότη, ένα μίσθαρνο όργανο των ξένων με τόσες οδούς, λεωφόρους και πλατείες.

Κάθε Κυριακή στη «δημοκρατία» δημοσιεύονται στοιχεία και ντοκουμέντα για τα έργα και τις ημέρες αυτού του Εφιάλτη…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ για παραιτήσεις Μπρατάκου-Παπασταύρου: «Πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη, καλή τύχη στους επόμενους»

Με καυστική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τις ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση, μετά τις παραιτήσεις Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου,...

More Articles Like This