Εμείς να επιλέξουμε την ώρα της σύγκρουσης

Η Τουρκία γνωρίζει πως και χωρίς τα F-35, με την παραλαβή όλων των Rafale, των Belhara και την εγκατάσταση από τον Εβρο ως το Καστελόριζο και την Κρήτη ενός συστήματος Iron Dome (Σιδερένιος Θόλος), όπως του Ισραήλ, που…

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

… θα μας λύσει το πρόβλημα των Bayraktar, κάθε είδους Drone, αλλά και θα κάνει γενικά Θράκη και Αιγαίο αδιαπέραστα, η στρατιωτική ισορροπία θα γείρει δραματικά υπέρ της Πατρίδας μας και -σημειώστε το- θα έχουμε επίσης τεράστιες δυνατότητες υπεράσπισης της Κύπρου, ακόμη και απελευθέρωσης των Κατεχομένων, αφού τα υποστρατηγικά όπλα που μας εξασφάλισε η Ειδική Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία μάς δίνουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα από εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά να συντρίψουμε τις δυνάμεις του «Αττίλα». Και τώρα έχουμε ισχύ για να καταστρέψουμε δύο Τουρκίες, ειδικά με τους εξαίρετους πιλότους μας, τα πληρώματα του Στόλου μας και το δυναμικό του Στρατού Ξηράς. Όμως, οι Τούρκοι, που ήταν, είναι και θα είναι σιγουρατζήδες, ξέρουν πως, αν τώρα έχουν μία πιθανότητα, σε λίγα χρόνια δεν θα έχουν καμία.

Γι’ αυτό τώρα προκαλούν, ώστε, αν κάνουμε το λάθος να παρασυρθούμε σε μια σύγκρουση μικρής διάρκειας, μετά να μας υποχρεώσουν, υπό την ενδεχόμενη πίεση και συμμάχων, να συρθούμε σε διαπραγματεύσεις, όπου θα μας ζητηθούν ταπεινωτικές παρατηρήσεις. Εμείς όμως πρέπει να είμαστε εκείνοι που θα επιλέξουν την ώρα και τον τόπο της σύγκρουσης, με ψυχρή λογική, ιστορική γνώση και τη μεγαλύτερη αρετή της ενέδρας: την υπομονή.

Οταν ο Τούρκος θα κάνει τη μοιραία πρόκληση και θα επιλέξουμε, έμπλεοι ισχύος και θάρρους, πως τώρα είναι η ώρα, όταν οι Scalp των Rafale και των Belhara, όταν οι Exocet Block III θα στείλουν στον πάτο της Ελληνικής Λίμνης τον τουρκικό στόλο, θα μετατρέψουν σε παλιοσίδερα και οικόπεδα με μπάζα ναυστάθμους, στρατόπεδα και αεροδρόμια, όταν πάση δυνάμει Στρατός, Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό θα απαντήσουν με πολλαπλάσια χτυπήματα στην πρόκληση, πρέπει να είμαστε εμείς εκείνοι που θα σύρουν τους Τούρκους στο ταπεινωτικό τραπέζι της ήττας, της συνθηκολόγησης, των δικών τους και μόνον υποχωρήσεων, όπου θα διεκδικήσουμε τα πάντα, την Κύπρο ελεύθερη και ενιαία, την αποκατάσταση όλων των παραβιάσεων της Συνθήκης της Λωζάννης, σε Ιμβρο, Τένεδο, στην Πόλη, τον σεβασμό της Αγια-Σοφιάς και όλων των μνημείων του πολιτισμού και της πίστης μας, την αναγνώριση της Γενοκτονίας όλων των Χριστιανών της Μικράς Ασίας. Θα πουν μερικοί: «Μα, τι λέει;» Σας λέω τη μοίρα της ισλαμοφασιστικής Τουρκίας, μιας Ναζιστικής Γερμανίας πιο πρωτόγονης, πιο βάρβαρης.

Έχουμε ξεχάσει πόσο μας φοβούνται οι Τούρκοι, το θυμούνται όμως αυτοί. Και το ξαναλέω: Διχασμένοι φτάσαμε αήττητοι λίγα χιλιόμετρα από την Αγκυρα. Τη βλέπανε στον ορίζοντα οι στρατιώτες μας, αχνόφεγγαν οι μιναρέδες της. Φανταστείτε τι μπορούμε ενωμένοι.

Ο Μεταξάς κατάπιε τον τορπιλισμό της «Ελλης» και μετά, όταν ολοκληρώσαμε τις προετοιμασίες και ήρθε η ώρα, οι Ιταλοί βλαστήμησαν την ώρα, κολύμπησαν στο αίμα τους και γεύτηκαν την πιο ταπεινωτική ήττα από τη λαμπρή γενιά του 1940-41.

Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα. Πρέπει να τους αναχαιτίζουμε, να καταγγέλλουμε όπου πρέπει, παντού, τις παραβιάσεις, να δηλώνουμε σταθερά την ανυποχώρητη στάση μας σε όλες τις ιταμές απαιτήσεις των Τούρκων, να μην αφήνουμε αναπάντητες τις έωλες αιτιάσεις τους, να μην παρασυρθούμε σε ένα θερμό επεισόδιο όταν και όπου θέλει η ισλαμοφασιστική ηγεσία των Γενοκτόνων και, όταν θα είμαστε έτοιμοι, με όλα τα νέα οπλικά μας συστήματα σε απόλυτη ετοιμότητα, τότε και εκεί που θα επιλέξουμε, να κλάψουν οι μάνες που τους γέννησαν και να συντρίψουμε σε ένα ξημέρωμα ό,τι απειλεί τον Εβρο και τα νησιά μας, αυτούς που κατέχουν το 40% της Κύπρου.

Η Τουρκία δουλεύει για μας, κάνει τα πάντα για να βρεθεί εκτός δυτικής συμμαχίας, φέρεται ως τραμπούκος, εχθρικά απέναντι σε όλη τη Δύση. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον Ερντογάν για τον τυχοδιωκτισμό και την αλαζονεία του. Μας κάνει κάθε μέρα σημαντικότερο σύμμαχο της Δύσης, με αξιοπιστία και σταθερότητα. Και σε αυτή τη στρατηγική πρέπει να είμαστε ενωμένοι, υπομονετικοί και με το δάχτυλο στη σκανδάλη ή, αν θέλετε, στο κουμπί του χειριστηρίου. Θα έρθει η ώρα, είναι βέβαιο, αλλά θα την επιλέξουμε εμείς και θα το θυμούνται για χίλια χρόνια. Αρκεί να δείξουμε σωφροσύνη, με σχέδιο, έχοντας πάντα μέσα μας, για την ώρα που θα χρειαστεί, την πρώτη ανδρική αρετή: τη γενναιότητα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκυλίσια διπλωματία…

Οταν επικράτησε η 21η Απριλίου, κυκλοφόρησε η πρώτη φωτογραφία των πρωτεργατών με τον βασιλέα...

Η Ελλάς εγγυήτρια κοινωνικής ειρήνης στην «ασθενή» Τουρκία

Σας γράφω σήμερα από την Αλεξανδρούπολη. Για να σας περιγράψω μια μεταβολή την οποία...

Η μόνη λύση για την εγκληματικότητα

Η Μάργκαρετ Θάτσερ (1925-2013) έμεινε στην ιστορία ως πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου για μια...

Υπάρχει όριο στην άβυσσο της εθνικής μας υποτέλειας;

Στην Κομοτηνή γυρίζεται μια τουρκοσειρά με το όνομα «Σαδίκ Αχμέτ», που, κατά τα ειωθότα,...

Τήρηση επαφής με τον εχθρό

Υποψήφιοι Εφεδροι Αξιωματικοί, κουρεμένοι από τον «Νίντζα», τον θρυλικό κουρέα της ΣΕΑΠ, σαν τρόφιμοι...

Παιδεία: Στη δίνη του τυχαίου γεγονότος!

Το 2008, ο Αλέξης Γρηγορόπουλος ανακηρύχθηκε πρόσωπο-σύμβολο της νεολαίας ενάντια στη θέλησή του. Ποτέ...

Η κακιά Δεξιά και η καλή κομμουνιστική Αριστερά

Για να δούμε, φίλοι μου, από ποιον κινδυνεύει σήμερα η δημοκρατία. Σύμφωνα με το...

Οι Ελληνες μαθητές κάτω από τον μέσο όρο

Βγήκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού PISA 2022 και μάθαμε ότι οι Ελληνες μαθητές πάτωσαν....

Και ολίγον ποδόσφαιρο…

Ότι το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί και το καθαρότερο πράγμα στον κόσμο είναι αναμφισβήτητο. Από...

«Καρφί» στο φέρετρο των 12 μιλίων

Το θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας από τα έξι στα δώδεκα...

Τιμολόγια σε χρώματα pride!

Η αναγνώστρια της στήλης που υπογράφει τα ηλεκτρονικά μηνύματά της με το παρατσούκλι «Σουπιά...

Το 112 ενημερώνει…

Καθόμουν ήσυχα ήσυχα ένα απόγευμα τις προάλλες και διάβαζα τη «δημοκρατία», όταν με πέταξε...

Ετήσιο μνημόσυνο μηδενιστικής καφρίλας

Σήμερα θα έχουν τελειώσει τα ετήσια μπάχαλα. Κάτι σαν παρακμιακό μνημόσυνο στη μνήμη ενός...

Γιατί τον καλέσαμε;

Ο πρόεδρος Ερντογάν διακήρυξε χθες με τη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ότι «δεν σας...

Η αποκολοκύνθωση του λαού

Διαβάζουμε ενοχλημένοι την είδηση ότι «πάτωσαν» οι Ελληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις PISA του...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Nεκτάριος Λεμονίδης σε Ελίζαμπεθ Ελέτσι: «Αν είσαι καλη μαζί μου θα σε πάω στο Μπαλί»

Ο Νεκτάριος Λεμονίδης, ο ιατρός μέλλων σύζυγος της Ελίζαμπεθ...

Τα δάκρυα της Ειρήνης Παπαδοπούλου για τον Βασίλη Καρρά

Δάκρυσε για τον Βασίλη Καρρά η Ειρήνη Παπαδοπούλου. Σε...

Η Όλγα Κιουρτσάκη χάνει τα μαλλιά της και βρίσκεται ένα βήμα πριν να τα ξυρίσει

H Όλγα Κιουρτσάκη έγινε μητέρα στις αρχές Αυγούστου και...

1.000.000 ευρώ για το κεφάλι του Αλβανού «Πάσσαρη» στον Κορυδαλλό

Γιατί ο διαβόητος μαφιόζος Αλντο Μπάρε, που έπαιζε μπάλα με τα κρανία των αντιπάλων του, έχει επικηρύξει τον σκληρό των ελληνικών φυλακών Λαέρτ Χατζίου

Σανίδα σωτηρίας της κυβέρνησης στον Ολυμπιακό!

Οι «ερυθρόλευκοι» εκτίουν ποινή για την τιμωρία του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, είναι υπό τιμωρία για την εισβολή οπαδών τους στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ενώ η διοίκηση της ΠΑΕ έχει λάβει κλήση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις εμπρηστικές ανακοινώσεις!

NEWSROOM