Οι μπακλαβάδες που… παρίστανται και χαιρετίζουν

Must Read

Όπως το έλεγε ένας παλιός πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, θέλοντας να δείξει ότι σε όλα ήταν παρών δίπλα στους ψηφοφόρους του, ενώ επί της ουσίας το σλόγκαν του έμεινε στην ιστορία για να σχολιάζει χιουμοριστικά την ανυπαρξία: «Παρίσταμαι και χαιρετίζω»!

  • Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΡΓΗ

Αυτό ακριβώς είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα περισσότερα σοβαρά θέματα που αφορούν τη ζωή μας. Οταν δεν στέλνει τα ΜΑΤ στα πανεπιστήμια να «κοπανάνε» τους φοιτητές, αρκείται σε… διαπιστώσεις πάνω στα καμένα.

Πέρυσι διαλύθηκε η βόρεια Αττική και καταστράφηκε η βόρεια Εύβοια. Θυμάστε τι συνέβη; Πάλευαν επί ημέρες να σβήσουν φωτιές και μετά την καταμέτρηση των άπειρων πληγών τα φόρτωναν ο ένας στον άλλον. Μια σύγχρονη βερσιόν τού «στρατηγού ανέμου» του Πολύδωρα το 2007.

Περιουσίες έγιναν στάχτη, άπειρα ζώα κάηκαν, άνθρωποι κινδύνευσαν, περιοχές ολόκληρες ακόμα πονάνε, αλλά η κυβέρνηση «Παρίσταμαι και χαιρετίζω» εφεύρισκε πάντα μία δικαιολογία για να αποποιείται των ευθυνών της. Αυτές γίνονταν μπαλάκι, όπως και οι βασανισμένοι πολίτες που έψαχναν ένα «γιατί καήκαμε το 2021 στην πρωτεύουσα της Ελλάδας».

Ελάχιστους μήνες μετά η «Παρίσταμαι και χαιρετίζω» κυβέρνηση άφησε τον κόσμο να υποφέρει δίχως ρεύμα στα χιόνια, τον είδε να εγκλωβίζεται για ώρες στην Αττική Οδό, παρέδωσε την Αθήνα αδύναμη στην κακοκαιρία. Θυμάστε τι είπε ο «σημαιοφόρος» τού «Παρίσταμαι και χαιρετίζω» πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης; «Αιφνιδιαστήκαμε γιατί το χιόνι συνήθως πέφτει βράδυ, ενώ τώρα έπεσε μεσημέρι»!

Πριν από λίγα 24ωρα έγινε γνωστό από την κανονική δημοσιογραφία -όχι την «Παρίσταμαι και κουκουλώνω»- ότι παραποιήθηκε έγγραφο του FBI, καθώς αφαιρέθηκε στη… μετάφραση το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου από την, τεράστια για την ελληνική κοινωνία, υπόθεση του σκανδάλου Novartis. Παρεμπιπτόντως, πρέπει επιτέλους να αλλάξει ο ενικός σε αυτήν την ιστορία. Είναι «Τα ΣΚΑΝΔΑΛΑ Νovartis». Βάλ’ τα στη σειρά και μέτρησε μέχρι να κουραστείς!

Σε κάθε… κανονική χώρα θα είχε γίνει σεισμός. Το θέμα θα «έπαιζε» ολημερίς πρώτο σε όλα τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση θα είχε τοποθετηθεί θέλοντας να μην αφήσει σκιές και, φυσικά, το κόμμα του πολιτικού που το όνομά του «αφαιρέθηκε» δεν θα αποσιωπούσε το «Ανδρέας Λοβέρδος» από την ανακοίνωσή του.

Όλα αυτά… αλλού! Στη σύγχρονη Κολομβία της Ευρώπης έχουν υιοθετήσει το «Παρίσταμαι και χαιρετίζω» ως κυβερνητική πολιτική. Στις… χαιρετούρες, φυσικά, πρωτεύοντα ρόλο παίζουν και πολλά ΜΜΕ. Μιλάμε για μαχητική δημοσιογραφία, όχι πλάκα!

Και φτάνουμε στο τελευταίο, αλλά όχι έσχατο. Σε ρόλο «Βαρυμπόμπης, Αγίου Στεφάνου και Αφιδνών» βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο η Βούλα και η Γλυφάδα. Ο εφιάλτης επέστρεψε. Για δύο ημέρες βλέπαμε τη νότια πλευρά της πρωτεύουσας τυλιγμένη στις φλόγες. Ακούσαμε το απίθανο ότι φταίει ο Υμηττός γιατί είναι… σαν μπακλαβάς και δυσκολεύει τις προσπάθειες κατάσβεσης. Προφανώς η ατάκα συναγωνίζεται στα ίσα εκείνη του Μητσοτάκη για τα χιόνια.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ακούσαμε τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη να δηλώνει «Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι». Ωχ, Παναγία μου, τι μας περιμένει.

Ο κ. Στυλιανίδης είναι… ιδανικός στις διαπιστώσεις, πρώτος στις δηλώσεις και τελευταίος στην αποτελεσματικότητα. Όσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Αυτός «Παρίσταται και χαιρετίζει». Το πολύ πολύ να βάλει πρόστιμο στα ζαχαροπλαστεία που φτιάχνουν μπακλαβά για να τιμωρήσει τον Υμηττό!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 20 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην επιχειρήσετε αλλαγές που δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να τις αντέξετε. Μετρήστε τις δυνάμεις σας και κινηθείτε...

More Articles Like This