Ησυχία, το ΕΣΡ κοιμάται

Must Read

Αυτοί οι τάχα μου γκάνγκστα, που έπαιξαν μπουνιές στα Βραβεία MAD, έχουν, υποθέτω, παραγωγούς.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης*

Δηλαδή, κάποιοι εκμεταλλεύονται εμπορικά αυτόν τον θόρυβο που υποδύεται τη μουσική, τον προμοτάρει, τον πληρώνει και, φυσικά, τα κονομάει από αυτή τη μίμηση, σαν μαϊμούδες, των Αμερικανών αντιστοίχων του είδους, με στίχους αγράμματου τραμπούκου που ξεφτιλίζει τη γυναικεία υπόσταση, εκθειάζει τα ναρκωτικά, το έγκλημα, τα όπλα, και μάλιστα με έναν απόλυτα πρωτόγονο τρόπο. Οι δε καλλιτέχναι που συνοδεύονται από τους μπράβους τους, οι οποίοι υποψιάζομαι πως το πρωί πουλάνε καρπούζια και καρέκλες, όταν ανοίγουν το στόμα τους για να μιλήσουν ή, ακόμη χειρότερα, για να προσποιηθούν πως τραγουδάνε έχουν λεξιλόγιο μικρότερο των 100 λέξεων, λιγότερες δηλαδή από τις 160 που καταλαβαίνουν τα σκυλιά.

Τα σκυλιά, όμως, όχι μόνον έχουν κατανόηση μεγαλύτερου λεξιλογίου από τους… τράπερ, αλλά η προσφορά τους στην ανθρώπινη κοινωνία είναι αδιαμφισβήτητη και ουδέποτε γάβγισαν χυδαία. Φυλάνε τα κοπάδια, τις οικογένειες και τα σπίτια μας, μας κάνουν παρέα, διασώζουν ανθρώπους σε χιόνια, ερείπια, ανιχνεύουν εκρηκτικά και ναρκωτικά, συλλαμβάνουν κακοποιούς.

Οι δε εγχώριοι τράπερ από το Ζεφύρι και άλλα μέρη παριστάνουν τους γκάνγκστερ, μοστράρουν και κάνα πιστόλι. Οταν όμως τους «τσιμπήσει» η Αστυνομία γίνονται κοριτσάκια και χαμηλοβλεπούσες. Πάντως, οι αληθινοί γκάνγκστερ ουδέποτε κακοποίησαν τη μουσική. Μερικοί, δε, όχι απλά γκάνγκστερ αλλά αρχιμαφιόζοι λάτρευαν την όπερα, ειδικά τον θρυλικό Καρούζο. Τα λιμά των «τσικουλάτα τσικιτά», που παριστάνουν τους μαύρους ή τους Λατίνους από το Λος Αντζελες της Αγίας Βαρβάρας, έχουν δημιουργήσει μια μόδα σαπίλας, κωμική από την άποψη της κακότεχνης μίμησης, που όμως κάνει μεγάλη ζημιά, ειδικά στα πιτσιρίκια, τα οποία έλκονται από το δήθεν αντισυστημικό, την κραυγαλέα πρόκληση, τις βρισιές και τις ευθείες σεξουαλικές αναφορές.

Το προκλητικό και το χυδαίο πάντα θα έχουν κοινό. Δεν είμαστε στο 1936, να κοπούν στην προληπτική λογοκρισία, στην οποία υποβάλλονταν όλα τα υποψήφια τραγούδια, και να απαγορευτούν. Η πρώτη ευθύνη ανήκει σε αυτόν τον εσμό των τηλεπερσόνων, παρουσιαστών, παραγωγών και σε όλο τον θίασο των ανδρόγυνων, κίναιδων, αγράμματων και αδίστακτων κλόουν που κυριαρχούν στα ΜΜΕ, οι οποίοι προμοτάρουν καθημερινά, γανώνουν το μυαλό των νέων, προβάλλοντας όλη αυτή την αλητεία και τον βόθρο που ξερνάνε από το στόμα τους.

Ανάμεσα σε θέματα που προβάλλουν την ατζέντα του δικαιωματισμού και της πολιτικής ορθότητας, τον απάτριδα μηδενισμό και τη λαθρομετανάστευση ως κάτι δήθεν θετικό, προβάλλουν και όλους αυτούς τους απίθανους περιθωριακούς τύπους και τη δήθεν «μουσική» τους, τους έχουν αναγορεύσει σε σταρ, σε κοσμικές προσωπικότητες. Γιατί το κάνουν και οι μεν και οι δε, και τα σκουπίδια ψευτοκαλλιτέχνες και οι σκουπιδιαραίοι ντιντήδες και οι «γλάστρες» τιμητές πρωινάδικων και μεσημεριανάδικων;

Γιατί τα κονομάνε, οι μεν από την πιτσιρικαρία που καταπίνει ό,τι βγάζει ο βόθρος των ψευτοτραγουδιαραίων, οι δε για την τηλεθέαση, άρα κι αυτοί για την κονόμα, αφού μεγαλύτερη τηλεθέαση σημαίνει περισσότερη διαφήμιση. Ποιος ήταν ανάμεσα στους χορηγούς των βραβείων όπου έπεσε το μπουνίδι; Η… ΔΕΗ! Ετσι, για να ξέρετε πού πάνε τα λεφτά σας…

Εδώ, όμως, έρχεται η κύρια ευθύνη του περιβόητου ΕΣΡ, που καταπίνει κονδύλια για τη μισθοδοσία και τη λειτουργία του και αναχαράζει σαν μοσχάρι στο λιβάδι, βλέποντας τα τρένα να περνάνε και τραπαίους, εταιρίες, κανάλια να τα κονομάνε σε βάρος της ταλαίπωρης νεότητας και της παιδικής ηλικίας, για τις οποίες κάτι λέει το έρμο το Σύνταγμα.

Επειδή λοιπόν δεν μπορεί να υπάρξει προληπτική λογοκρισία, θα πρέπει να πέσουν τα πρόστιμα σαν βαριοπούλα στα κεφάλια των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών που προβάλλουν, εκπέμπουν έστω και ένα τραγούδι από αυτόν τον βόθρο των αλητών και τραμπούκων. Υποτίθεται πως το χυδαίο και χαμηλής ποιότητας πρόγραμμα είναι λόγος για να τιμωρηθούν τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί. Τι περιμένουν λοιπόν οι σοφολογιότατοι για να κινηθούν; Ή μήπως χορεύουν κι αυτοί στις συνεδριάσεις το «κι εσύ θέλω να ‘σαι μαντάμ»;

Είδα και βίντεο που το χορεύανε τα πεντάχρονα σε πάρτι… νηπιαγωγείου! Ε, βέβαια, πρέπει από την κούνια να πιουν το γάλα της ποιότητας του πολιτισμού, και αυτού του διευθυντή να του δώσουν βραβείο μαζί με μισό κιλό κόκα για τα γεράματα – άξιος εκπαιδευτικός. Επειδή για τα λεφτά, για να τα κονομήσουν, κοπρίζουν μέσα στα μυαλά των παιδιών αυτό το γυφτομπαρόκ στιχουργικό έγκλημα, μόνο τα λεφτά θα τους πονέσουν, για να συμμορφωθούν και να μην ξαναδούμε ποτέ σε εκπομπή, να μην ξανακούσουμε ποτέ από το ραδιόφωνο αυτά τα σκουπίδια. Να είναι η ζημιά πολλαπλάσια του κέρδους από την προβολή τους. Υπάρχει φυσικά και το διαδίκτυο, για το οποίο επίσης πρέπει να υπάρξουν πρόνοιες και τιμωρία όταν προβάλλεις χυδαίο και προσβλητικό περιεχόμενο.

Πάντως, αυτούς τους τράπερ φλωρογκάνγκστερ θα έπρεπε για αρχή να τους σβερκώσει η Αστυνομία και, μετά τις φάπες, να τους πάνε να καθαρίζουν τις σούδες στην Κωπαΐδα – αλλά μόνο σούρουπο, για δυο ωρίτσες κάθε μέρα, τότε που βγαίνουν τα αρβανίτικα κουνούπια «Απάτσι». Υστερα από λίγες ημέρες θα τραγουδάνε με ψιλή φωνή, σαν εκείνα τα ευνουχισμένα αγοράκια που είχε σε χορωδίες το Βατικανό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένας 29χρονος στην Βρετανία προσπάθησε να κάψει ζωντανούς δύο ηλικιωμένους

Μια αδιανόητη απόπειρα ανθρωποκτονίας έκανε ένας νεαρός κοντά σε τζαμιά στο Λονδίνο και το Μπέρμιγχαμ. Ο 29χρονος άνδρας επιχείρησε...

More Articles Like This