Αλυσοδεμένη «Ελευθερία»

Must Read

Η Δημοκρατία πνέει τα λοίσθια, ότε θεμελιώδεις θεσμοί της κλυδωνίζονται εκ βάθρων.

  • Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά*

Τούτο συμβαίνει ιδίως σήμερον, καθόσον αφορά την περίπυστη πανδημία, η οποία θα αντιμετωπίζονταν, κατά το δόγμα του Κοινοβουλίου, με τα πολύφερνα εμβόλια, τα οποία σφετερίστηκε η πολιτική ηγεσία, εργαλειοποιώντας την ιατρική επιστήμη ή μάλλον καθυποτάσσοντας την ιατρική επιστήμη εις την κρατική κομματική ή εν γένει πολιτική προπαγάνδα.

Τα θεσμικά πραξικοπήματα κατά την περίοδο εκείνη, ήτοι πέρυσι, προς ενός έτους περίπου, ήσαν το σκανδαλώδες ακαταδίωκτο των λοιμοξολόγων. Με αποτέλεσμα τα εξωνημένα μέσα μαζικής ενημερώσεως, ως μονομερείς δούρειοι ίπποι του συστήματος, να προβάλλουν αποκλειστικά τους ημέτερους λοιμωξολόγους, οι οποίοι, καταχρώμενοι την ασυλία, απειλούσαν τους πολίτες προς τον εξαναγκαστικό εμβολιασμό επί επιβολής ποινών, εν είδει εισαγγελέων, πλην όμως απέκρυψαν αθέμιτα και εθελοτύφλησαν εις την κατάληψη του Συντάγματος στις 31/12/2021 από στίφη αλλοδαπών, περί τους 5.000.

Την ίδια στιγμή που είχαν επιβληθεί στον ελληνικό λαό δρακόντεια μέτρα εγκλεισμού, προς αποσόβηση διασποράς του ιού. Το αυτό έπραξε, διά παραλείψεως να παρέμβει, η Εισαγγελία, καίτοι έχει ειδική προς τούτο εντολή προς τη δημόσια υγεία. Η Ελλάς έχει αλωθεί εκ του ιδίου του ανθελληνικού Κοινοβουλίου του δοτού κράτους, το οποίο ένεκεν και συνεπεία των άνωθεν δέσμιων εντολών κηδεμονεύει το έθνος και περιφρονεί τον λαό.

Τηρουμένων των αναλογιών, διά άλλη μία φορά το ΣτΕ απέδειξε ότι αποτελεί θεραπαινίδα της κυβερνήσεως, απεμπολώντας παν ψήγμα λειτουργικής ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, καθόσον αφορά την απόφαση της Ολομέλειας περί της συνταγματικότητας του διοικητικού προστίμου των 100 ευρώ εις την πληθυσμιακή ομάδα άνω των 60 ετών, με το καταγέλαστο επιχείρημα ότι συνιστά εύλογο κίνητρο εμβολιασμού, παραβλέποντας την αντικειμενική πραγματικότητα και εξοβελίζοντας οιαδήποτε επίσημη, εμπεριστατωμένη ιατρική άποψη. Πρόκειται διά μία απόφαση η οποία στερείται επαρκώς και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, η οποία αναπαράγει στείρα την κρατική προπαγάνδα, πλήττοντας τοιουτοτρόπως το εποικοδόμημα του κράτους δικαίου.

Το ΣτΕ υπό τον μανδύα του σύγχρονου ιεροεξεταστή επιβάλλει την αυθεντία του αλάθητου της κρατικής απόψεως, δολοφονώντας την αλήθεια και τον πλουραλισμό, αποδεικνύοντας τον νεοπαγή ολοκληρωτισμό και τον μεσαιωνικό σκοταδισμό ως προς τη δεσποτική επιβολή μίας άποψης ως κρατούσας επί ποινή εξοβελισμού της αιρετικής διαφορετικής άποψης, εις την κλίνη του Προκρούστη, υπό το πάγιο πρόσχημα της προτεραιότητας της δημόσιας υγείας. Διά της τελευταίας συγχωρείται η ολοσχερή κατάργηση παντός ετέρου ισόκυρου και ισοδύναμου συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος.

Εν κατακλείδι, η ανθρώπινη αξία και η μείζονα έκφανση αυτής, η ελευθερία, καταργούνται αυθωρεί και παραχρήμα, διότι επί τη πράξει ενταφιάζεται ανεκκλήτως και ολοσχερώς απορροφώμενη από την ολοκληρωτική αοριστία του δημόσιου συμφέροντος, της δημόσιας υγείας και παλαιότερον της δημοσίας τάξεως και ασφαλείας.

*Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στιγμή που ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των ΜΑΤ έξω από το «Μελίνα Μερκούρη»

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει την στιγμή κατά την οποία ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ έξω...

More Articles Like This