Μια ζωή για τη Βόρειο Ηπειρο

Must Read

Τα βιβλία όσων αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για το έθνος χρήζουν της προσοχής μας

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Κώστας Κυριακού δικαιούται και να ομιλεί και να γράφει και να παλεύει για τα δίκαια του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Έχει πληρώσει την αγάπη του για το έθνος καταβάλλοντας ως αντίτιμο το αίμα και την ελευθερία του. Γεννήθηκε το 1955 στο χωριό Δερβιτσάνη (Νομός Αργυροκάστρου, Β. Ηπειρος). Το 1974 αγωνίστηκε ενεργά για τα δίκαια της ελληνικής εθνικής μειονότητας και γι’ αυτό συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκιση. Οι Αλβανοί τον έριξαν για εννέα χρόνια στα κάτεργα του σκληρότερου στρατοπέδου συγκέντρωσης της χώρας, στο Σπατς. Στις 20 Ιουλίου 1990, διωκόμενος από την Ασφάλεια της Αλβανίας, τη δυσώνυμη Σιγκουρίμι, άφησε πίσω την οικογένειά του και δραπέτευσε στην Ελλάδα.

Το 1992 επέστρεψε. Εκλέχτηκε δημογέροντας στο χωριό του και στις 28/10/1992 οδηγήθηκε και κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου, γιατί ως δημογέροντας αρνήθηκε να κατεβάσει τις ελληνικές σημαίες που είχαν υψωθεί για την επέτειο του «ΟΧΙ». Τον Ιούνιο του 1993 τον κράτησαν και τον ξυλοκόπησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου για τη διοργάνωση και τη συμμετοχή σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον άδικο διωγμό του διορισμένου στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου αρχιμανδρίτη Χρ. Μαϊδώνη. Στη συνέχεια εντάχτηκε στην ελληνική μειονοτική οργάνωση ΟΜΟΝΟΙΑ και στις 15 Αυγούστου του 1995 οδηγήθηκε στην περιβόητη «Δίκη των 5», όπου καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκιση με κατασκευασμένες κατηγορίες, όπως και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα παραδέχτηκε το 2005.

Ο Κώστας Κυριακού πρόσφατα έγραψε και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ερωδιός το βιβλίο «Το καθήκον στην πατρίδα». Εκεί απαντά σε πολλές ανιστόρητες αναφορές και άστοχα σχόλια για το Βορειοηπειρωτικό που γίνονται στο βιβλίο «ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ Φυγή στο Μέλλον ή Επιστροφή στο Παρελθόν;». Αυτό το βιβλίο είναι συλλογικό έργο των Μαριέττα Γιαννάκου, Θεόδωρου Πάγκαλου, Αλέκου Παπαδόπουλου, Αγγελου Συρίγου, Σταύρου Λυγερού, Ελευθέριου Οικονόμου, Γιώργου Χατζηθεοφάνους και Αλέξανδρου Μαλλιά. Αξίζει να διαβάσετε το βιβλίο του Κώστα Κυριακού διότι εκεί θα βρείτε όχι μόνο την ουσία του βορειοηπειρωτικού ζητήματος, αλλά και πολλά από τα αίτια της παθογένειας του πολιτικού βίου της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όταν ο Μητσοτάκης περιέγραφε απανθρακωμένα πτώματα από το βήμα της ολομέλειας…

«Τέτοια χυδαιότητα δεν έχω ξαναζήσει», είπε με στόμφο ο Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στην υποτιθέμενη εκμετάλλευση των νεκρών στο έγκλημα...

More Articles Like This