Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022

Το κράτος λειτουργεί ως πολυεθνική εταιρία

Δημοσίευση:

Κανένα σύστημα εξουσίας δεν επιβιώνει χωρίς ιδεολογικές δομές, έστω και σαθρές, επειδή η κρατική ιδεολογία αφενός σταθεροποιεί τη συνοχή και την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας και αφετέρου διαιωνίζει τις ελίτ στην εξουσία ενισχύοντας τη μεταφορά πλούτου από τους πολλούς στους λίγους μέσω της ληστρικής κρατικής φορολογίας, της έμμεσης ή άμεσης δήμευσης της ιδιωτικής περιουσίας και των νόμων της «δημοκρατίας» που ψηφίζονται από τη νομοθετική εξουσία που ελέγχουν οι ελίτ.

Παράδειγμα αποτελεί η διαδικασία μεταφοράς των κόκκινων τραπεζικών δανείων σε ιδιωτικές εταιρίες (funds) που ιδρύθηκαν με κεφάλαια ενός ευρώ, με έδρα ερειπωμένο κτίριο στο Δουβλίνο, όπως απεκάλυψε πριν από μερικούς μήνες πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Τα κόκκινα δάνεια αγοράστηκαν στο ένα δέκατο της αξίας τους με τραπεζικό δανεισμό, από τράπεζα που δραστηριοποιείται σε παρόμοιες πρακτικές, που άπτεται των οικονομικών συμφερόντων της εξουσίας. Το σχήμα θα αποφέρει κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ στους αόρατους νέους ιδιοκτήτες των κόκκινων δανείων, επειδή η νομοθετική εξουσία κατέστησε τη διαδικασία αγοράς των κόκκινων δανείων νόμιμη.

Παραβλέποντας τα σκάνδαλα Siemens και Νovartis, καθώς και τις διάφορες λίστες Λαγκάρντ, για τις οποίες δεν λογοδότησε ποτέ κανένας στην Ελλάδα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το διεθνές σκάνδαλο λαδώματος πολιτικών, συμπεριλαμβανομένων των Μακρόν και Νετανιάχου, από πολυεθνική εταιρία μεταφορών, ώστε μέσω της κατάλληλης νομοθεσίας να διεισδύσει στις αντίστοιχες εθνικές αγορές, οδηγώντας στην ανεργία τα εκατομμύρια των «μη συνεργάσιμων» επαγγελματιών.

Οι ίδιες πρακτικές εφαρμόστηκαν και στην ενέργεια, όπου το κρατικό μονοπώλιο της φτηνής ενέργειας μεταβιβάστηκε σε επιχειρηματικές οικογένειες, με αποτέλεσμα εντός μικρού χρονικού διαστήματος οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος να εκτιναχθούν στα ύψη. Εδώ, λοιπόν, παρουσιάζεται ένα νεωτερικό πολιτικό σύστημα, το οποίο ενεργεί ως μία γραφειοκρατική τάξη που σκοπό έχει να μεταφέρει τον συνολικό πλούτο των πολιτών στις ελίτ.

Το στοίχημα που θα πρέπει να κερδηθεί από τους πολιτικούς σε όλο τον δυτικό κόσμο είναι η μαζική μεταφορά πλούτου στις ελίτ και η ληστεία των περιουσιακών στοιχείων των λαών να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαμαρτυρίες. Για να γίνει, όμως, αυτό θα πρέπει να καταστραφεί πρώτα η υπάρχουσα εθνική κρατική ιδεολογία πάνω στην οποία βασίστηκε η λειτουργία των εθνών-κρατών, η οποία, κατά το μάλλον ή ήττον, με την όποια μορφή, υπάρχει για να προστατεύει συνολικά τα οικονομικά συμφέροντα των πολιτών της μέσω των κοινωνικών παροχών, της δικαιότερης κατανομής του παραγόμενου πλούτου, της ενίσχυσης των πνευματικών και κοινωνικών αξιών, καθώς και της ενίσχυσης του πνευματικού και τεχνολογικού επιπέδου του λαού μέσω της παιδείας.

Σε αντικατάσταση της προϋπάρχουσας ιδεολογίας το πολιτικό σύστημα προπαγανδίζει τον διεθνισμό και τις ψευδο-ψυχοπονιάρικες θέσεις τού τύπου «είμαι κατά του νατιβισμού», «είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μετατρέπεται σε πολυεθνική κοινωνία», «όλοι είμαστε μετανάστες» κ.λπ., επειδή η πολιτιστική συνοχή της κοινωνίας εμποδίζει τον κατακερματισμό και την οικονομική εκμετάλλευσή της. Την αντικατάσταση της κρατικής ιδεολογίας ακολουθεί η διάλυση των κρατικών δομών και της υπάρχουσας παλαιάς γραφειοκρατίας, οι οποίες εξυπηρετούσαν τον πολίτη. Σήμερα, για να βγάλει κάποιος σύνταξη έρχεται σε επαφή μόνο με τη «μηχανή».

Σε περίπτωση λάθους ή ανάγκης διόρθωσης στοιχείων δεν μεσολαβεί άνθρωπος για να λύσει το πρόβλημα, με αποτέλεσμα την αέναη διαιώνιση των προβλημάτων. Αλλο παράδειγμα αποτελεί ο ΔΕΔΔΗΕ, όπου στις μεγάλες πόλεις είναι πλέον αδύνατον να λύσει κάποιος έστω και ένα απλό πρόβλημα, επειδή αυτή η πάλαι ποτέ υπηρεσία κοινής ωφελείας δεν δέχεται πλέον τους πολίτες στα γραφεία της ούτε οι υπάλληλοί της απαντούν εγγράφως στα αιτήματα των πολιτών, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. μετά την ιδιωτικοποίησή της τοποθετεί σε αυτόν τον οργανισμό ημετέρους με μισθό και μπόνους που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ ετησίως.

Σήμερα το πολιτικό DNA της εξουσίας είναι ταυτόσημο με το DNA των κυνηγών κεφαλών. Τα πολιτικά στελέχη της Ν.Δ., με έμμεσες ή άμεσες δηλώσεις τους, φαίνεται να μισούν και να απεχθάνονται την κοινωνία και ιδίως τα αδύναμα μέλη της με το να έχουν οδηγήσει στον εφιάλτη της ανεργίας χιλιάδες ανεμβολίαστους υγειονομικούς υπαλλήλους, όπως και τους εργαζομένους στην ενέργεια του λιγνίτη, μεταξύ πολλών άλλων. Εχουν επιβάλει πρόστιμα 300 ευρώ στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους. Παρέδωσαν στις φλόγες την Ελλάδα λόγω της διάλυσης της κρατικής μηχανής και των δασικών υπηρεσιών.

Ο πρώην πράσινος παράδεισος της Ιπποκράτειου Πολιτείας, της Πάρνηθας και της Εύβοιας σήμερα είναι μπαζότοποι και σκουπιδότοποι. Το σύνολο του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα ενεργεί ως μεταπράτης και μεταφορέας πλούτου στις ελίτ, λειτουργόν ως προσωπικό ιδιωτικής εταιρίας προς ίδιον συμφέρον. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη»

Κατάρ συνέχεια. Το ότι το Μουντιάλ του Κατάρ είναι ίσως το πιο «χαριτωμένο» (για...

Στις Βρυξέλλες το μυστικό των εκλογών

Για τον προσδιορισμό του χρόνου διεξαγωγής των εθνικών εκλογών πρέπει να συνυπολογίζουμε έναν παράγοντα...

Η Τουρκία σε φαύλο κύκλο

Ο Ουμίτ Καρντάς κάνει την καλύτερη και πιο ειλικρινή παρουσίαση του προβλήματος που αντιμετωπίζει...

Κατάρ. Οι Τουλούζ Λοτρέκ της μπάλας…

Σύντροφοι, για όλα τα ζητήματα, μεταφυσικά ή όχι, υπάρχει απάντηση. Και τα μεν μεταφυσικά...

«Μακεδονική» γλώσσα;

Η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία βάφτισε τους σλαβόφωνους Σκοπιανούς «Μακεδόνες», αποδίδοντάς τους «μακεδονική»...

Ο κίνδυνος των πάντων

Στα ψηφιακά «χωράφια» της «ενημέρωσης» καλλιεργούνται τα άνθη του φόβου, της τρομάρας και του...

Η αγαλλίαση των Σκοπιανών!

Τα κόκαλα του Ιβάν Μιχαήλωφ, κολλητού του Χίτλερ, του Χίμλερ, του Χάυντριχ και του...

Περί της ελευθερίας του Τύπου

Επειδή κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε τι μας λένε οι ξένες εφημερίδες και οι μη...

Μακρυγιάννη

Από αυτή εδώ τη γωνιά της «δημοκρατίας», που κατά τους πούρους μητσοτακικούς (προσοχή, όχι...

Σεισμός, σεισμός, σοσιαλισμός!

Οι σεισμολόγοι μοιάζουν με τους σοσιαλιστές: Η εμφάνισή τους σε ενημερωτικό μέσο δεν γίνεται...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Βόμβα» από Αμερικανό επιστήμονα: Ο νέος κορωνοϊός κατασκευάστηκε και διέρρευσε από τη Γουχάν με ευθύνη των ΗΠΑ!

Μια γενετικά τροποποιημένη ασθένεια που κατασκευάστηκε με αμερικανικά κεφάλαια...

Η Άννα – Μισέλ «κάρφωσε» τον στρατηγό Φλώρο!

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου,...

Αντίλογος για το ψήφισμα της κυπριακής Βουλής περί «απαγόρευσης απόδοσης τιμών» στον Γεώργιο Γρίβα

Γράφει ο Μάνος Ν. ΧατζηδάκηςΙστορικός ερευνητής-συγγραφέας,Πρόεδρος Δ.Σ. του Ε.ΠΟ.Κ.Με...

Με υπογραφή Μητσοτάκη οι πιο βρόμικες εκλογές από το 1989!

Οδηγεί τη χώρα σε κάλπες, με παρακολουθούμενους και εκβιαζόμενους πολιτικούς, δικαστικούς, στελέχη ΜΜΕ και μεγαλοεπιχειρηματίες

Σταύρος Καλαφάτης: Ο «μακεδονομάχος» που έγινε «Τιραμόλα»…

Όλοι περίμεναν με κομμένη την ανάσα την παρέμβαση του...

Εκβιάζει με τις λίστες – Γρίφος ο Καραμανλής

Ενώ ο Μητσοτάκης επιχειρεί να διατηρήσει σε «ομηρία» τους βουλευτές του, ο πρώην πρωθυπουργός σκέφτεται να μην είναι υποψήφιος. Το κυβερνητικό επιτελείο τοποθετεί τη διεξαγωγή των εκλογών στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου

Μετωπική επίθεση της Κίνας κατά των ΗΠΑ

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Ζάο Λιτζιάν...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ