Το κράτος λειτουργεί ως πολυεθνική εταιρία

Must Read

Κανένα σύστημα εξουσίας δεν επιβιώνει χωρίς ιδεολογικές δομές, έστω και σαθρές, επειδή η κρατική ιδεολογία αφενός σταθεροποιεί τη συνοχή και την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας και αφετέρου διαιωνίζει τις ελίτ στην εξουσία ενισχύοντας τη μεταφορά πλούτου από τους πολλούς στους λίγους μέσω της ληστρικής κρατικής φορολογίας, της έμμεσης ή άμεσης δήμευσης της ιδιωτικής περιουσίας και των νόμων της «δημοκρατίας» που ψηφίζονται από τη νομοθετική εξουσία που ελέγχουν οι ελίτ.

Παράδειγμα αποτελεί η διαδικασία μεταφοράς των κόκκινων τραπεζικών δανείων σε ιδιωτικές εταιρίες (funds) που ιδρύθηκαν με κεφάλαια ενός ευρώ, με έδρα ερειπωμένο κτίριο στο Δουβλίνο, όπως απεκάλυψε πριν από μερικούς μήνες πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Τα κόκκινα δάνεια αγοράστηκαν στο ένα δέκατο της αξίας τους με τραπεζικό δανεισμό, από τράπεζα που δραστηριοποιείται σε παρόμοιες πρακτικές, που άπτεται των οικονομικών συμφερόντων της εξουσίας. Το σχήμα θα αποφέρει κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ στους αόρατους νέους ιδιοκτήτες των κόκκινων δανείων, επειδή η νομοθετική εξουσία κατέστησε τη διαδικασία αγοράς των κόκκινων δανείων νόμιμη.

Παραβλέποντας τα σκάνδαλα Siemens και Νovartis, καθώς και τις διάφορες λίστες Λαγκάρντ, για τις οποίες δεν λογοδότησε ποτέ κανένας στην Ελλάδα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το διεθνές σκάνδαλο λαδώματος πολιτικών, συμπεριλαμβανομένων των Μακρόν και Νετανιάχου, από πολυεθνική εταιρία μεταφορών, ώστε μέσω της κατάλληλης νομοθεσίας να διεισδύσει στις αντίστοιχες εθνικές αγορές, οδηγώντας στην ανεργία τα εκατομμύρια των «μη συνεργάσιμων» επαγγελματιών.

Οι ίδιες πρακτικές εφαρμόστηκαν και στην ενέργεια, όπου το κρατικό μονοπώλιο της φτηνής ενέργειας μεταβιβάστηκε σε επιχειρηματικές οικογένειες, με αποτέλεσμα εντός μικρού χρονικού διαστήματος οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος να εκτιναχθούν στα ύψη. Εδώ, λοιπόν, παρουσιάζεται ένα νεωτερικό πολιτικό σύστημα, το οποίο ενεργεί ως μία γραφειοκρατική τάξη που σκοπό έχει να μεταφέρει τον συνολικό πλούτο των πολιτών στις ελίτ.

Το στοίχημα που θα πρέπει να κερδηθεί από τους πολιτικούς σε όλο τον δυτικό κόσμο είναι η μαζική μεταφορά πλούτου στις ελίτ και η ληστεία των περιουσιακών στοιχείων των λαών να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαμαρτυρίες. Για να γίνει, όμως, αυτό θα πρέπει να καταστραφεί πρώτα η υπάρχουσα εθνική κρατική ιδεολογία πάνω στην οποία βασίστηκε η λειτουργία των εθνών-κρατών, η οποία, κατά το μάλλον ή ήττον, με την όποια μορφή, υπάρχει για να προστατεύει συνολικά τα οικονομικά συμφέροντα των πολιτών της μέσω των κοινωνικών παροχών, της δικαιότερης κατανομής του παραγόμενου πλούτου, της ενίσχυσης των πνευματικών και κοινωνικών αξιών, καθώς και της ενίσχυσης του πνευματικού και τεχνολογικού επιπέδου του λαού μέσω της παιδείας.

Σε αντικατάσταση της προϋπάρχουσας ιδεολογίας το πολιτικό σύστημα προπαγανδίζει τον διεθνισμό και τις ψευδο-ψυχοπονιάρικες θέσεις τού τύπου «είμαι κατά του νατιβισμού», «είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μετατρέπεται σε πολυεθνική κοινωνία», «όλοι είμαστε μετανάστες» κ.λπ., επειδή η πολιτιστική συνοχή της κοινωνίας εμποδίζει τον κατακερματισμό και την οικονομική εκμετάλλευσή της. Την αντικατάσταση της κρατικής ιδεολογίας ακολουθεί η διάλυση των κρατικών δομών και της υπάρχουσας παλαιάς γραφειοκρατίας, οι οποίες εξυπηρετούσαν τον πολίτη. Σήμερα, για να βγάλει κάποιος σύνταξη έρχεται σε επαφή μόνο με τη «μηχανή».

Σε περίπτωση λάθους ή ανάγκης διόρθωσης στοιχείων δεν μεσολαβεί άνθρωπος για να λύσει το πρόβλημα, με αποτέλεσμα την αέναη διαιώνιση των προβλημάτων. Αλλο παράδειγμα αποτελεί ο ΔΕΔΔΗΕ, όπου στις μεγάλες πόλεις είναι πλέον αδύνατον να λύσει κάποιος έστω και ένα απλό πρόβλημα, επειδή αυτή η πάλαι ποτέ υπηρεσία κοινής ωφελείας δεν δέχεται πλέον τους πολίτες στα γραφεία της ούτε οι υπάλληλοί της απαντούν εγγράφως στα αιτήματα των πολιτών, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. μετά την ιδιωτικοποίησή της τοποθετεί σε αυτόν τον οργανισμό ημετέρους με μισθό και μπόνους που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ ετησίως.

Σήμερα το πολιτικό DNA της εξουσίας είναι ταυτόσημο με το DNA των κυνηγών κεφαλών. Τα πολιτικά στελέχη της Ν.Δ., με έμμεσες ή άμεσες δηλώσεις τους, φαίνεται να μισούν και να απεχθάνονται την κοινωνία και ιδίως τα αδύναμα μέλη της με το να έχουν οδηγήσει στον εφιάλτη της ανεργίας χιλιάδες ανεμβολίαστους υγειονομικούς υπαλλήλους, όπως και τους εργαζομένους στην ενέργεια του λιγνίτη, μεταξύ πολλών άλλων. Εχουν επιβάλει πρόστιμα 300 ευρώ στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους. Παρέδωσαν στις φλόγες την Ελλάδα λόγω της διάλυσης της κρατικής μηχανής και των δασικών υπηρεσιών.

Ο πρώην πράσινος παράδεισος της Ιπποκράτειου Πολιτείας, της Πάρνηθας και της Εύβοιας σήμερα είναι μπαζότοποι και σκουπιδότοποι. Το σύνολο του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα ενεργεί ως μεταπράτης και μεταφορέας πλούτου στις ελίτ, λειτουργόν ως προσωπικό ιδιωτικής εταιρίας προς ίδιον συμφέρον. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτή η Ρεάλ δεν… παίζεται – Απέκλεισε στα πέναλτι την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ Σίτι και πάει ημιτελικά με αντίπαλο την Μπάγερν

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε το «κλειδί» για να ανοίξει την πόρτα των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ σε ένα ματς...

More Articles Like This