Σκύλοι και παιδιά

Must Read

Ως γονέας τριών παιδιών, με έπιασε η καρδιά μου όταν διάβασα τη φρικιαστική είδηση πως ανεύθυνος ιδιοκτήτης σκύλου της άκρως επιθετικής ράτσας των ροτβάιλερ, τον πήγε στην παραλία στην Εύβοια, τον άφησε ελεύθερο και ο σκύλος κατακρεούργησε 6χρονο παιδάκι που έπαιζε αμέριμνο (!) στο κεφάλι, το οποίο αγοράκι χαροπάλευε στη ΜΕΘ νοσοκομείου αλλά, δόξα τω Θεώ, γλίτωσε με τη βοήθεια των ιατρών τη ζωούλα του, αλλά με σημάδια τόσο στο σώμα του όσο και στην αθώα ψυχή του.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο

Το συγκεκριμένο περιστατικό προστίθεται στα δεκάδες που έχουμε ζήσει ως κοινωνία τα τελευταία χρόνια, επίθεσης μεγαλόσωμων και επιθετικής ράτσας σκύλων σε βρέφη (!), παιδιά, αλλά και σε ενήλικους. Πώς αντιδράει το κράτος αυτό; Ακολουθεί την ατομικιστική και αντιχριστιανική σύγχρονη θεώρηση των πραγμάτων που στρέφεται κατά των παραδοσιακών ανθρωπιστικών και ορθόδοξων αξιών μας.

Αντί για φιλόπτωχα σωματεία που είχαμε εκατοντάδες στις αρχές του 20ού αιώνα, πλέον έχουμε εκατοντάδες φιλοζωικούς συλλόγους. Αντί για οικογένειες με πολλά παιδιά και γονείς να είναι στην τρίτη δεκαετία της ζωής τους, πλέον έχουμε γεμίσει με μοναχικούς συνανθρώπους μας σε παραγωγική ηλικία, που τα βράδια κοιμούνται αγκαλιά με μεγαλόσωμους σκύλους στο κρεβάτι τους ώστε να ξεπεράσουν τη μοναξιά τους. Αντί για πολύτεκνες οικογένειες παρατηρούμε μονότεκνες οικογένειες που αγοράζουν σκυλιά στο ένα και μοναδικό παιδί τους ως κάποιας μορφής «αδελφών» που δεν θέλησαν οι γονείς του να του δώσουν.

Άκρως λυπηρές καταστάσεις, που οδήγησαν όμως και την κυβέρνηση να ακολουθήσει αυτό το παρανοϊκό κύμα κτηνολατρείας, και πλέον παρακολουθούμε πρωτοκλασάτους υπουργούς να στέλνουν ισχυρή αστυνομική δύναμη για να συλλάβει κάποιον μεθυσμένο νεαρό που κλότσησε μια γάτα […] ώστε να πληρώσει το υπέρμετρα δυσαναλογικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ και 10 ετών φυλακίσεως που πλέον έχει θεσπιστεί σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά από την άλλη δεν έχουμε καμία νομοθετική ή κρατική παρέμβαση όταν σκύλοι στην παραλία κατακρεουργούν παιδάκια.

Τι θα περίμενα προληπτικά ως κρατική αντίδραση σε νομοθετικό επίπεδο; Απαγόρευση κάθε επιθετικής ράτσας σκύλων στην επικράτεια, όπως γίνεται σε πάμπολλες ευρωπαϊκές χώρες, υποχρεωτικό φίμωτρο στα σκυλιά εκτός από το λουρί που πρέπει να φέρουν στις βόλτες τους, ρητή απαγόρευση των ζώων σε παραλίες, πάρκα και ζώνες όπου υπάρχει έντονη κοινωνική δραστηριότητα, αυστηρές χρηματικές ποινές και αφαίρεση ιδιοκτησίας του ζώου σε επαναληπτική παραβατική ενέργεια του ιδιοκτήτη. Στο αξιακό μας σύστημα, τα παιδιά μας έχουν υπερβολικά παραπάνω αξία από τα οικόσιτα ζώα. Να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τα παιδιά μας, και ας ευχηθούμε να μην επαναληφθεί ποτέ τέτοιο θλιβερό περιστατικό.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων στην Ημαθία – Κατηγορείται για ασέλγεια σε μαθήτριες

Αναβολή για να δικαστεί την Δευτέρα έλαβε ο ιδιοκτήτης στάβλου με άλογα στην Ημαθία, ο οποίος καταγγέλθηκε από μαθήτριες...

More Articles Like This