Πλασιέ χαλασμένων ψυγείων

Must Read

Ακολουθούν μερικές σκέψεις για την ετήσια περιφορά του σκηνώματος του κομμουνισμού στο φεστιβάλ της ΚΝΕ

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Το ΚΚΕ θυμίζει κατάστημα που πουλάει χαλασμένες οικιακές συσκευές, οι οποίες δεν αγοράζονται σε κανένα σημείο του πλανήτη. Οι συσκευές αυτές έχουν τη χειρότερη φήμη όλων και δεν έχουν λειτουργήσει πουθενά. Όποιοι τις φορτώθηκαν (αυτές πωλούνται με το στανιό, πάντοτε υπό την απειλή των όπλων) έκαναν τάμα στον Μεγαλοδύναμο να τις ξεφορτωθούν, διότι, όσο μεγαλύτερη βλάβη έβγαζαν τόσο αυξανόταν ο κίνδυνος για τη ζωή τους.

Ηταν δε τόσο βλακώδης η κατασκευή τους ώστε οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να ζήσουν δίπλα σε χαλασμένα ψυγεία, τηλεοράσεις, κουζίνες και πλυντήρια του μαρξισμού – λενινισμού ησχολούντο μόνο με ένα πράγμα: την απόδραση. Άνθρωποι και κομμουνιστικοί μηχανισμοί δεν χωρούν στο ίδιο μέρος, δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Είτε ο άνθρωπος πρέπει να αποκτηνωθεί είτε η συσκευή να διαλυθεί και να οδηγηθεί στα παλιατζίδικα, στη χωματερή.

Οι ελληνόφωνοι πλασιέ των χαλασμένων συσκευών επιμένουν ότι αυτές δούλεψαν, δουλεύουν και θα δουλέψουν ακόμα καλύτερα στο μέλλον – παρότι μερικά δισεκατομμύρια χρήστες έχουν εντελώς διαφορετική άποψη. Οποτε γίνεται λόγος για τα «βραχυκυκλώματα» και τα θανάσιμα «ατυχήματα» στην ΕΣΣΔ, στην Αλβανία, στην Καμπότζη, στη Ρουμανία, στην Πολωνία, στην Ουγγαρία και αλλού, οι πλασιέ έχουν βρει δικαιολογία: οι χρήστες δεν διάβασαν καλά το εγχειρίδιο χρήσης. Αυτό που λειτούργησε εκεί δεν ήταν ακριβώς κομμουνισμός.

Συνεχίζουν δε τις ρητορείες τους με εσχατολογικές αναλύσεις για το «αναπόφευκτο» να λειτουργήσει κάποτε το ψυγείο τους, καθιστώντας απαγορευτική τη λειτουργία οποιουδήποτε άλλου ψυγείου στην πλάση και με αγιογραφικούς εγκωμιασμούς για μαζικούς δολοφόνους, όπως ο Στάλιν, ο Λένιν και λοιποί αιμοσταγείς.

Αξιοπερίεργο είναι ότι το ελληνόφωνο κατάστημα – αντιπροσωπία του κομμουνισμού λειτουργεί με αδρή κρατική επιχορήγηση, ενώ η μητρική επιχείρηση έχει κλείσει εδώ και δεκαετίες.

Και το ΚΚΕ συνεχίζει τη λειτουργία του υποσχόμενο στα γατόνια τα έμμισθα στελέχη του και στους αφελείς εθελοντές του ότι θα ανατρέψει το κοινοβουλευτικό καθεστώς που το χαρτζιλικώνει και του επιτρέπει να… ζει.

Παράξενα πράγματα είναι όλα τούτα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καναδάς: Ακτιβίστρια πήρε στο κυνήγι τον Μητσοτάκη!

Επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Καναδά καθώς δέχθηκε επίθεση από ακτιβίστρια που τον κατηγόρησε για την...

More Articles Like This