ΕΜΠ ή η σπηλιά του Νταβέλη;

Τα πανεπιστήμια των μεγάλων ευεργετών πρέπει να επιστρέψουν στον συνταγματικό σκοπό τους, αυτόν που προβλέπει το άρθρο 16 του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Must Read

Η υπόθεση της φοιτητικής εστίας στου Ζωγράφου γίνεται ολένα πιο αποκαλυπτική της σαπίλας. Δεν ξέρω αν έχουμε όλοι καταλάβει το βάθος της σαπίλας που αποκαλύπτεται. Για να σας το κάνω ψιλά: Οι Αλβανοί κακοποιοί και με Ελληνες συνεργούς τριών εγκληματικών οργανώσεων είχαν καταλάβει για χρόνια 12 δωμάτια στη φοιτητική εστία στου Ζωγράφου!

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη*

Φωλιά κοινωνικών λύκων πληρωμένη από όλους εσάς, τα κορόιδα, από την οποία εξορμούσαν στα πέριξ ληστεύοντας, σκοτώνοντας, πουλώντας πρέζα. Οι συναλλαγές πρέζας και όπλων γίνονταν κατά προτίμηση μέσα στην εστία, λόγω του για χρόνια αβάτου της Αστυνομίας που είχαν επιβάλει η αριστερίλα και ένας γελοίος νόμος, ο οποίος οδήγησε στο να μοιάζουν πολλοί πανεπιστημιακοί χώροι με εγκαταλειμμένα κτίρια στα οποία ζουν άστεγοι και ναρκομανείς, μια δυστοπία αποκλειστικό έργο της ελληνόφωνης μηδενιστικής αριστεράς, που πλέον έχει για ήρωες μόνο κλεφτρόνια, ναρκομανείς παρενδυτικούς, ψευτοευπαθείς επιδοματίες και λεηλάτες μετάλλων και λαϊκών περιουσιών, και πλέον κατσαπλιάδες εγκληματικών οργανώσεων. Εχει και πιο κάτω το πηγάδι.

Τι σημαίνουν αυτές οι πρωτοφανείς ειδήσεις, που μου λένε πως είναι αλήθεια και για τη Θεσσαλονίκη, όπου τουλάχιστον εδώ και μια πενταετία ο υπόκοσμος έχει μετακομίσει στις φοιτητικές εστίες; Σημαίνουν πως φοιτητές από λαϊκές οικογένειες της επαρχίας με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι δικαιούνταν δωμάτιο, κοπάνησαν πάνω σε κλειστή πόρτα.

Δεν υπήρχαν διαθέσιμα δωμάτια, διότι 12 από αυτά τα είχαν καταλάβει ένοπλοι συμμορίτες, ληστές, πρεζέμποροι, φονιάδες και κλεφτρόνια. Εσύ που με διαβάζεις, Ελληνά μου και ταλαίπωρο υποζύγιο, πλήρωνες το δωμάτιο, το ρεύμα, το νερό ενός εκάστου κακοποιού, από αυτούς που άραζαν για χρόνια στην κρατική περιουσία, κομμάτι της δικής σου περιουσίας.

Και, επειδή δεν τους έφτανε το τζάμπα σπίτι, βγαίνανε από αυτό το κερασμένο λημέρι παγανιά να ληστέψουν, να σκοτώσουν και να πουλήσουν πρέζα ή όπλα, όπως διαβάζετε. Εσείς που αποκλείστηκαν τα παιδιά σας κάνατε το σκατό σας παξιμάδι, φτύσατε αίμα για να πληρώσετε κάπου νοίκι για το παιδί σας, στερούμεμοι τα πάντα, διότι εκεί που ελπίζατε να βρει στέγη το σπλάχνο σας -το δικαιούσασταν- μένανε τζάμπα οι κακοποιοί.

Τίθενται πολλά ερωτήματα. Πρυτανεία, υπάλληλοι δεν ξέρανε; Ολοι όσοι δουλεύουν εκεί είναι τυφλοί και κουφοί; Να δεχτώ πως μπορεί κάποιοι να απειλήθηκαν – «έχεις οικογένεια, μη μιλάς, κοίτα από την άλλη και δεν θα σε πειράξουμε».

Μα, όλοι τα είχαν κάνει πάνω τους; Πρυτανεία, φύλακες, υπάλληλοι; Δεν βρέθηκαν ένας, μία, να καταγγείλουν; Κι αφού φοβούνταν, τόσα χρόνια γιατί δεν βρέθηκαν έστω δυο τρεις να κάνουν μια άτυπη επιτροπή, να πάνε στον Διοικητή της Ασφάλειας, στον υπουργό Παιδείας, να τα καταγγείλουν προφορικά και μετά, σε συνεννόηση ο υπουργός με τον ομόλογό του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να σπάσουν το απόστημα;

Αν έγινε, ας μας το πουν, να μην τους αδικούμε και να ζητήσουμε τον λόγο από την Αστυνομία και τα υπουργεία αν αδιαφόρησαν. Οσοι γνώριζαν και πληρώνονται από το κράτος είναι προφανώς επίορκοι. Κάποιος κακοήθης θα μπορούσε να σκεφτεί πως κάποιοι ίσως είχαν και επωφελή νταραβέρια με τις εγκληματικές οργανώσεις.

Η χυδαία και ντροπιαστική ανακοίνωση των υπαλλήλων δείχνει πόσο βαθιά έχει σαπίσει αυτό το σύστημα. Μετά τις συλλήψεις έβγαλαν ανακοίνωση κατά της… Αστυνομίας! Τα πανεπιστήμια είναι ολοφάνερο πια, αδήριτη ανάγκη, πως θέλουν κλείσιμο, απεντόμωση, μυοκτονία, γκρέμισμα μέχρι θεμελίων και ξαναχτίσιμο.

Οπου συνέβησαν ή συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, τα πανεπιστήμια αυτά και οι εστίες πρέπει να κλείσουν, να απολυθούν όλοι και να γίνουν επανίδρυση και προσλήψεις με αυστηρή αξιολόγηση, αφού φυσικά ψηφιστεί αυστηρός νόμος με φυλάκιση χωρίς αναστολή και μετατροπή για οτιδήποτε εντός πανεπιστημίων και ισόβια απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας.

Είσοδος στους πανεπιστημιακούς χώρους και στις εστίες μόνο με ειδική κάρτα και αυστηρή αστυνόμευση. Πώς αισθάνεστε όλοι εσείς που τα παιδιά σας ζουν σε φοιτητικές εστίες όπου οι κακοποιοί ζούσαν ανάμεσά τους και είχαν απειλήσει φοιτητές με όπλα ή ποιος ξέρει τι άλλο έχει γίνει και δεν το ξέρουμε; Δηλαδή, θεωρεί κάποιος κακό το παιδί του να ζει, να σπουδάζει, να κοιμάται σε ασφαλείς χώρους;

Θέλετε πιστολάδες ληστές και πρεζεμπόρους ανάμεσα στα παιδιά σας; Σετ με τους ροπαλοφόρους τραμπούκους του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ευρύτερου χώρου του αριστερόστροφου φασισμού;

Δεν υπάρχει ήπια λύση για το πρόβλημα. Γκρέμισμα με την μπουλντόζα της βρομερής αριστερίλας, των γκέτο της παρακμιακής ανομίας. Τα πανεπιστήμια των μεγάλων ευεργετών πρέπει να επιστρέψουν στον συνταγματικό σκοπό τους, αυτόν που προβλέπει το άρθρο 16 του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας: στην εθνική, ηθική και θρησκευτική διαπαιδαγώγηση των Ελληνοπαίδων, και όχι να είναι η σπηλιά του Νταβέλη…

*Δικηγόρος, πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, αντιπρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
www.neadexia.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ΕΛ.ΑΣ. έβαλε μπλόκο σε συγκεντρώσεις οπαδών ΑΕΚ και Παναθηναϊκού

Ενόψει του κρίσιμου ντέρμπι και για λόγους ασφαλείας

More Articles Like This