Μας πνίγουν με νέα Μνημόνια!

Must Read

Τι ακριβώς έχει αλλάξει στη ζωή των Ελλήνων για να… τσακώνονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας «ποιος πρωτοέβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια»; Πώς ακριβώς «εννοούν» οι πολιτικοί την ύπαρξη Μνημονίων στη χώρα και στον λαό; Βάσει της υποχρέωσης στους ξένους ή μετρώντας τις πραγματικές δυνατότητες επιβίωσης των πολιτών; Το θέμα τους, προφανώς, δεν είναι… αν θα πεθάνουμε, αλλά τουλάχιστον να μην πεθάνουμε εξαιτίας των Μνημονίων!

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Η Ελλάδα βασανίστηκε με τα δεσμά του ΔΝΤ και της τρόικας από το 2010. Είδε ζωές και δουλειές να καταστρέφονται, κόσμο να μένει στον δρόμο, ανθρώπους να αυτοκτονούν ή να οδηγούνται στην κατάθλιψη, οικογένειες να διαλύονται, επιτεύγματα ετών να καίγονται μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι Έλληνες πέφτουν και ξανασηκώνονται διαρκώς εδώ και 12 χρόνια, σαν τον μποξέρ στο νοκ ντάουν. Παλεύουν στο… μέτρημα του διαιτητή για να σταθούν όρθιοι σε ένα ανθρωποφάγο ρινγκ. Εκεί που λένε ότι «έσωσα το βιος μου από τα Μνημόνια», πέφτουν πάνω στον Covid. Και μετά στις «συνέπειες» του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας.

Μοιάζει σαν Λερναία Υδρα, που της κόβεις ένα κεφάλι κι αυτή γεννάει δύο, τα οποία ρίχνονται να σε κατασπαράξουν. Γλιτώνεις από τις τράπεζες και «τρακάρεις» με τον λογαριασμό του ρεύματος. Μάχεσαι να πληρώσεις την Εφορία και δεν έχεις λεφτά να ψωνίσεις στο σούπερ μάρκετ.

Κι όμως… Διαρκώς σου λένε ότι «σε έβγαλαν από τα Μνημόνια». Πως σε έσωσαν! Πρώτα σε έβγαλε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος όμως σου ρούφηξε το μεδούλι με τη φορομπηχτική πολιτική του, η οποία άφησε «προίκα» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη 37 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μετά όμως σε «έσωσε» ξανά ο Μητσοτάκης από τα Μνημόνια και σου έφερε… επενδύσεις. Ασχετα βέβαια αν η βενζίνη και το πετρέλαιο εκτοξεύτηκαν πάνω από 2 ευρώ το λίτρο, το σούπερ μάρκετ μοιάζει με επίσκεψη σε χρυσοχοείο και ο χειμώνας που έρχεται προκαλεί τρόμο!

Η σημερινή και η πρώην κυβέρνηση μας έβγαλαν από τα Μνημόνια, αλλά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον τα κρύα βράδια που πλησιάζουν να περάσουν μια βόλτα από τα σπίτια ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα για να τους… τρατάρουν οι νοικοκυραίοι καμιά κουβερτούλα για ζέστη! Στις πολυκατοικίες τσακώνονται για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, ενώ στο τέλος καταλήγουν στο τίποτα, αφού λεφτά δεν περισσεύουν. Κι ας είμαστε… εκτός Μνημονίων.

Κάθε φορά που τοποθετείται δημόσια ο σημερινός πρωθυπουργός περιγράφει μια χώρα η οποία υφίσταται μόνο στη φαντασία του. Με μισθούς οι οποίους προφανώς δεν καλύπτουν τις ανάγκες – πολύ περισσότερο των νέων ανθρώπων. Ο περιβόητος κατώτατος μισθός δεν φτάνει ούτε για «ζήτω», τα ενοίκια κάνουν… παρέλαση ανάμεσα στα σύννεφα και στον ουρανό, ενώ ο τρόμος για νέα επαγγελματικά λουκέτα (άρα και μεγαλύτερη ανεργία) εξαιτίας της ενεργειακής συμφοράς είναι καθημερινός. Όμως, κατά τα άλλα… μας έβγαλαν από τα Μνημόνια!

Κι αν τους πεις το προφανές, «μειώστε τους φόρους στα καύσιμα και στα τρόφιμα», σου πετάνε μέσα στα μούτρα ότι «δεν θα ρισκάρουμε ξανά την οικονομική αυτάρκεια του κράτους μας» και σε… αποτελειώνουν! Γιατί, βλέπετε… μας έβγαλαν από τα Μνημόνια!
Προφανώς, είναι το σύγχρονο παραμύθι. Ο Ελληνας εξακολουθεί να ζει, να βιώνει, να παλεύει με Μνημόνια. Τα θέλετε εσωτερικά τούτη τη φορά; Τι διαφορά υπάρχει; Η τσέπη παραμένει σαν σκόρπια διαδήλωση και οι δυνατότητες επιβίωσης είναι ένας αγώνας χωρίς λήξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Αρχηγικές» απαιτήσεις από την Μπεκατώρου!

Βεντετίζει και μάλιστα πολύ η ιστιοπλόος υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Μπεκατώρου, η οποία έχει ανοίξει πανιά για την...

More Articles Like This