Εμβόλια… για τους άλλους

Must Read

Όταν βγήκε το εμβόλιο της Pfizer στην αγορά, η εταιρία δεν γνώριζε αν ο εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει την ασθένεια ή όχι

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Τελικά, η είδηση της χρονιάς δεν «βγήκε» από ρεπόρτερ-λαγωνικό, αλλά από Ολλανδό ευρωβουλευτή, τον Rob Roos, ο οποίος υπέβαλε μια απλή ερώτηση στην Janine Small, την πρόεδρο διεθνών ανεπτυγμένων αγορών της Pfizer, όταν εκείνη κατέθετε ενώπιον Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου (Δευτέρα 10/10/2022) για το ζήτημα των εμβολίων.

Η ερώτηση του Rob Roos ήταν η ακόλουθη: «Δοκιμάστηκε το εμβόλιο της Pfizer για τον Covid σχετικά με τη διακοπή της μετάδοσης του ιού προτού εισέλθει στην αγορά; Εάν όχι, πείτε το ξεκάθαρα. Εάν ναι, είστε πρόθυμοι να μοιραστείτε τα δεδομένα με αυτήν την επιτροπή; Και θέλω πραγματικά μια ευθεία απάντηση, ναι ή όχι, και ανυπομονώ».

Η Janine Small κατέθεσε στην Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος είχε κληθεί να καταθέσει, αλλά τελικά αποφάσισε να μην παραστεί. Η κυρία Small απάντησε ότι η εταιρία έπρεπε «να κινηθεί με την ταχύτητα της επιστήμης». Συγκεκριμένα, η ευθεία απάντησή της (διανθισμένη με αρκετά αμήχανα γελάκια και «χμ») ήταν η ακόλουθη:

«Σχετικά με το ερώτημα γύρω από, χμ, αν γνωρίζαμε για τη διακοπή, για την ανοσοποίηση [sic] προτού εισέλθει στην αγορά; Οχι, χε. Αυτά, χμ, ξέρετε, έπρεπε να κινηθούμε πραγματικά με την ταχύτητα της επιστήμης για να καταλάβουμε πραγματικά τι συμβαίνει στην αγορά, και από αυτή την άποψη έπρεπε να κάνουμε τα πάντα με ρίσκο. Νομίζω ότι ο δρ Μπουρλά, παρόλο που δεν είναι εδώ, θα γύριζε και θα σας έλεγε ο ίδιος: “Αν όχι εμείς, τότε ποιος;”» Κι αφού δεν είχαν ιδέα οι ίδιοι οι άνθρωποι της εταιρίας για το αν οι εμβολιασμένοι δύνανται να μεταδώσουν ή όχι τον ιό, πώς στην ευχή εμφανίζονταν οι «ειδήμονες» και μας διαβεβαίωναν περί τούτου; Ποιος τους είχε πείσει (και με ποια «εργαλεία»… πειθούς) ότι εμβολιαζόμαστε για τους άλλους για να μην τους κολλήσουμε;
Στην Ελλάδα δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι από τη Δικαιοσύνη. Ολοι μας γνωρίζουμε τι ΔΕΝ έχει πράξει εδώ και δεκαετίες. Ομως, στην Ευρώπη, έπειτα από αυτή τη δημόσια ομολογία από την Janine Small της Pfizer, θα γίνουν διάφορα.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: https://twitter.com/Rob_Roos/status/1579759795225198593

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης ο 50χρονος που σκότωσε τον βιαστή της κόρης του

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του 50χρονου από την Αργαλαστή ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο παραδόθηκε στην Αστυνομία αφού πυροβόλησε...

More Articles Like This