Η λευτεριά της Θεσσαλονίκης

Must Read

Σήμερα είναι μια λαμπρή επέτειος για το έθνος, την οποία οι βενιζελικοί συνήθιζαν να γιορτάζουν με ένα τεράστιο ψέμα

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Σε συζητήσεις καφενειακού, αλλά, δυστυχώς, ενίοτε και ακαδημαϊκού τύπου είθισται να λέγεται από τους οπαδούς του πράκτορα των ξένων Ελευθερίου Βενιζέλου ότι εκείνος έδωσε τάχα την εντολή στον διάδοχο Κωνσταντίνο να μπει στη Θεσσαλονίκη και αν δεν την έδινε ο μετέπειτα βασιλιάς δεν θα πήγαινε. Ευτυχώς, δηλαδή, που η Ελλάς είχε τέτοιο τεφαρίκι πρωθυπουργό και ξύπνησε τον καθεύδοντα διάδοχο του θρόνου…

Η αλήθεια απέχει τόσο από αυτή την εκδοχή των πραγμάτων όσο απέχουν η όψη της εγκατάλειψης και η οσμή των κοπράνων και της κατουρλίλας στο κέντρο της Αθήνας από όσα βιώνει κάποιος σε κανονική πρωτεύουσα κανονικής ευρωπαϊκής χώρας.

Στην ιστοσελίδα http://sfoulidis.my-webs.org/venizelos/page1.htm οι γελοίοι βενιζελικοί ισχυρισμοί καταρρίπτονται σαν τα τουρκικά drones. Τα αντιαεροπορικά συστήματα που καταρρίπτουν τα σμήνη των ψεμάτων είναι ιστορικά ντοκουμέντα, τα οποία παραθέτει ο ιστότοπος.

Το βασικό επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι βενιζελικοί είναι το τηλεγράφημα που έστειλε ο Βενιζέλος (βλ. εικόνα 1) στον βασιλιά Κωνσταντίνο Α’, με το οποίο τον… διέταζε να μπει στη Θεσσαλονίκη.

εικόνα 1

Όμως, στο επίσημο βιβλίο του ΓΕΣ «Ο Ελληνικός Στρατός κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους» (έκδοση του 1932, όταν κυβερνούσε ο Βενιζέλος – βλ. εικόνα 2) φαίνεται ότι ο Βενιζέλος είχε στείλει τηλεγράφημα (αρ. 892) στις 26/10/12 ώρα 4.05 μ.μ. από το οποίο φαινόταν (εικ. 3) ότι ήδη είχε ανεπίσημη γνώση για την κατάληψη της Θεσσαλονίκης.

εικόνα 2
εικόνα 3

Κι ενώ λοιπόν στις 26/10/12 ο Βενιζέλος γνώριζε την κατάληψη της Θεσσαλονίκης και μάλιστα, όπως φαίνεται από το τηλεγράφημα, έκανε μνεία για αποστολή ενισχύσεων, την επομένη στις 27 Οκτωβρίου 1912 έστειλε ένα τηλεγράφημα στον διάδοχο Κωνσταντίνο και του έλεγε να… μπει στη Θεσσαλονίκη γρήγορα!

Στην ιστοσελίδα όπου υπάρχουν τα ντοκουμέντα γίνεται η εκτίμηση ότι έστειλε αυτό το τηλεγράφημα «πιθανόν για να ανακατέψει και το όνομά του με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και να έχει “πόντους” εναντίον του διαδόχου αργότερα. Για όσους δεν κατάλαβαν: ο διχασμός είχε ήδη αρχίσει».

Χρόνια πολλά στην ελεύθερη Θεσσαλονίκη και ο πολιούχος Αγιος Δημήτριος να μεσιτεύει στον Κύριο για τη συμπρωτεύουσα και την πατρίδα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δείχνουν την έξοδο σε 90 εφέτες για να ελέγξουν απολύτως την δικαιοσύνη!

Διαβάστε στην «Εστία»: Η «Εστία της Κυριακής» αποκαλύπτει το σχέδιο της Κυβέρνησης για την επιχείρηση βαθιάς τομής στην επετηρίδα...

More Articles Like This