Κατάρ, κελί και Εύα Καϊλή!

Must Read

Χάσαμε τον λογαριασμό πόσες φορές ακούσαμε την ατάκα «φεύγουν τα καλύτερα μυαλά στο εξωτερικό». Η Εύα… βρήκε τον λογαριασμό και άλλαξε τα καθιερωμένα: Φεύγουν τα Καϊλήτερα μυαλά στο εξωτερικό. Και πάνε… Κατάρ μέσω Βρυξελλών!

  • Του ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΡΓΗ

Διαφοροποιούνται πλέον και τα συνθήματα: «Ψωμί, κελί και Εύα Καϊλή» θα μπορούσε να φωνάζει από το προεκλογικό μπαλκόνι ο Νίκος Ανδρουλάκης, αν δεν είχε… πέσει από τα σύννεφα όταν έμαθε ότι οι βελγικές Αρχές συνέλαβαν την ευρωβουλευτή του για χρηματισμό!

Προφανώς όταν η «Εύα που τους ηπάτησε» αποθέωνε από το μικρόφωνο του Ευρωκοινοβουλίου το Κατάρ, χαρακτηρίζοντάς το «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είχε ακούσει ούτε για τους 6.500 νεκρούς εργάτες στα γήπεδα του Μουντιάλ ούτε είχε κοντά του κάποιο σύννεφο για να πέσει. Κρατούσε την Καϊλή στο κόμμα του για να μη χάσει το κελεπούρι.

Τώρα, αφού έσκασε πάνω του το τσουνάμι, διαπίστωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι η ξανθιά «Barbie της πολιτικής» είχε εξελιχθεί σε «δούρειο ίππο» της Νέας Δημοκρατίας στο κόμμα του; Η Καϊλή με την πολιτική συμπεριφορά της έκανε τον Ανδρέα Λοβέρδο να μοιάζει… αντιμητσοτακικός. Τέτοια λατρεία στη Ν.Δ. μόνο ο Αδωνις τις μονές μέρες (τις ζυγές έβριζε τον Μητσοτάκη, αλλά ποιος τα θυμάται τώρα αυτά;)

Βούιζε το σύμπαν ότι η Καϊλή λειτουργούσε, μιλούσε, ενεργούσε πιότερο σαν «κομμάτι» της Ν.Δ. παρά του ΠΑΣΟΚ, αλλά ο Νίκος Ανδρουλάκης -που τη θεωρούσε, όπως είπε, από τον Σεπτέμβριο «ξένο σώμα- δεν τόλμησε να τη διαγράψει. Μετά το ντου από τη βελγική αστυνομία ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Έχει μεγάλη πλάκα όμως και η κυβέρνηση. Να «τα χώνει» στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τα περί «δούρειου ίππου», επειδή η Εύα πιάστηκε με… 600.000 γίδες στην πλάτη, είναι επιλεκτική αμνησία. Δεν έχουν γίνει ούτε τα «τρίμηνα» της υπόθεσης Πάτση, οπότε στο «κόμμα του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Μην τρελαθούμε κιόλας. Δεν μπορεί ο Οικονόμου και κάθε Οικονόμου του συγκεκριμένου κυβερνώντος κόμματος να χρησιμοποιούν «ηθικό πλεονέκτημα» όταν η μισή Ελλάδα παρακολουθείται, αλλά το κακόμοιρο το Μαξίμου δεν ήξερε τίποτα!

Η περίπτωση Καϊλή είναι ακόμα μία απόδειξη ότι ο Ελληνας, όταν πηγαίνει μπροστά στην κάλπη, ψηφίζει «ό,τι να ’ναι». Και μετά αναρωτιέται «γιατί» και «πώς» πάτησε την πεπονόφλουδα.

Τούτη την ώρα σε όλο τον πλανήτη είναι πρώτο θέμα «Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, μέλος εγκληματικής οργάνωσης». Είναι πρώτο θέμα τα 600.000 ευρώ που βρέθηκαν σε σακούλες στο σπίτι όπου διέμενε με τον Ιταλό σύντροφό της, είναι πρώτο θέμα «Ο χρηματισμός για να προωθεί τις θέσεις του Κατάρ, η διαφθορά, το ξέπλυμα χρήματος». Και προφανώς διόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι Αμερικανοί έχουν τον πρώτο λόγο στις αποκαλύψεις.

Οι Καταριανοί αρνήθηκαν με επίσημη τοποθέτησή τους κάθε κατηγορία, η δε Εύα κάτι… ψέλλισε, αλλά τόσο χαμηλόφωνα που δεν την άκουσαν ούτε οι σακούλες της!

Μιλάμε για παγκόσμιο σκάνδαλο, το οποίο προφανέστατα θα ανοίξει ξανά τη συζήτηση και τις έρευνες για τις καταγγελίες που είχαν γίνει «περί χρηματισμού μελών της FIFA για να δοθεί η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ».

Την ίδια ώρα στη χώρα μας το πραγματικό θέμα συζήτησης δεν είναι η Καϊλή, αλλά οι βελγικές Αρχές, αστυνομία και Δικαιοσύνη. Για τον ακαριαίο και αποτελεσματικό τρόπο εξιχνίασης της υπόθεσης. Υπάρχει ένα πάντρεμα πικρού χιούμορ και μελαγχολίας σε ατάκες του στιλ «Στην Ελλάδα η Εύα θα είχε περάσει τρεις νύχτες όχι στο κελί αλλά σε σουίτα στη Μύκονο». Εχουν άδικο; Μάλλον όχι, αν δείτε ποιοι κυκλοφορούν έξω ελεύθεροι κι ωραίοι, κουνώντας το δάχτυλο και παραδίδοντας μαθήματα «πολιτικής ηθικής».

Το «Κατάρ, κελί και Εύα Καϊλή» είναι για άλλες κοινωνίες. Εδώ, δυστυχώς, ισχύει το «Με τα λεφτά μου και… την κυρά μου»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ και το μπάχαλο με τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα

Τα τρία πέναλτι που έπιασε ο... Μέγας Κωνσταντίνος Τζολάκης στην Κωνσταντινούπουλη στον αγώνα με τη Φενερμπαχτσέ μπορεί να δίνουν...

More Articles Like This