Ανασφάλεια δικαίου!

Must Read

Τα αντανακλαστικά της Ελλάδας διά τα εθνικά σκάνδαλα, πολλώ δε μάλλον διά τα διεθνή με Ελλαδίτες εμπλεκομένους, καθίστανται απονεκρωμένα, σε κάθε όμως περίπτωση ωχριούν ενώπιον αυτών της Ευρώπης, όπου παρά την και εκεί εκτεταμένη σήψη υπάρχουν αδιάφθορες εισαγγελικές Αρχές και αδέκαστοι δικαστές, οι οποίοι επιβάλλουν τη νομιμότητα ανεξαιρέτως οιασδήποτε πολιτικής επιρροής.

  • Του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Β. ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑ*

Είναι πρόδηλο, λοιπόν, ότι η Ελλάδα όχι μόνον πάσχει ως προς τη λειτουργική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, παρεκτός ελαχίστων προσωπικών εξαιρέσεων, αλλά τουναντίον εντέλλονται άνωθεν, διά τη συγκάλυψη υποθέσεων, εις τις οποίες εμπλέκονται ως φυσικοί αυτουργοί έκνομων πράξεων οι ίδιοι οι πολιτικοί ή επιχειρηματίες διά τους οποίους ένιοι εκ των δικαστών, ανακριτών εισαγγελέων, εθελοτυφλούν ή κωφεύουν περί της κατάδηλης μη σύννομης δράσης τους.

Περαιτέρω, λοιπόν, η εκάστοτε κρατική εξουσία αυθαιρετεί ως προς την επιβολή των προϊσταμένων των εκασταχού δικαστηρίων, διορίζοντας τους προέδρους και τους αντιπροέδρους, προκειμένου να ελέγχουν τη ροή των ενδίκων βοηθημάτων, ορισμένα να επισπεύδονται (μηνύσεις) και άλλες να καρκινοβατούν επιδεικτικά εις τα όρια καταστρατηγήσεως παντός ψήγματος νομιμότητας, καταλύοντας ανενδοίαστα το θεμελιώδες δικαίωμα παροχής εννόμου προστασίας κατά το άρθρο 20, παρ. 1 του Συντάγματος των πολιτών, διότι θίγουν παράνομες πράξεις των πολιτικών.

Το αυτό συμβαίνει με τον έτερο πυλώνα της καθημαγμένης δημοκρατίας μας, ήτο τον καθολικώς και πλήρως ελεγχόμενο Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, ο οποίος διαμορφώνει κατά το δοκούν και κατά τη ροή των κεφαλαίων που τον συντηρούν την όποια υποκειμενική πραγματικότητα εγκαθιδρύει ως κρατούσα, χειραγωγώντας αναλόγως και παντί προσφόρω τρόπω τις μάζες. Στην Ελλάδα οι θεσμοί έχουν υποκατασταθεί καθ’ ολοκληρίαν από την αλληλεγγύη ως προς την παρανομία, μεταξύ των συμμοριών που λυμαίνονται τους ελληνικούς θεσμούς και τα κοινοβουλευτικά κόμματα, δημιουργώντας εύλογα τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών.

Εν κατακλείδι, ήδη έχουν παρέλθει 11 μήνες εκ της υποβληθείσης εμπεριστατωμένης μηνύσεώς μου, διά την έκθεση της δημόσιας υγείας των Ελλήνων πολιτών, όπου το κράτος διά της Ελλάς παραβίασε το άρθρο 285 του Π.Κ. αλλά και την οικεία τότε, την 31/12/2021 υπουργική απόφαση που το ίδιο ψήφισε περί μη συνωστισμού, επιτρέποντας στην πολυπληθή συγκέντρωση αλλοδαπών περί πέντε ώρες στο Σύνταγμα και ενώ έχουν αλλάξει δύο εισαγγελείς Αθηνών, ουδείς διά ακατάληπτους εις εμέ λόγους δεν έχει ασκήσει στοιχειωδώς και πρσχηματικώς προκαταρκτική εξέταση, αποδεικνύοντας την έλλειψη κράτους δικαίου.

Η χώρα εάλω εν πλήρη ανασφάλεια δικαίου!

*Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων στην Ημαθία – Κατηγορείται για ασέλγεια σε μαθήτριες

Αναβολή για να δικαστεί την Δευτέρα έλαβε ο ιδιοκτήτης στάβλου με άλογα στην Ημαθία, ο οποίος καταγγέλθηκε από μαθήτριες...

More Articles Like This