Το φλουρί για το 2023

Must Read

Η θέρμη των εορτών σηματοδοτεί μία κρίσιμη περίοδο, πολλά προσφερόμενη διά περισυλλογή και ένδον σκέψη, ιδίως την τελευταία τετραετία, διαρκούσης της οποίας η ζωή μας διήλθε υπό «καυδιανά δίκρανα», ένεκεν και συνεπεία της υγειονομικής κρίσεως, της προϊούσης πτωχοποιήσεως της πατρίδας μας, με αποκορύφωμα τον ανενδοίαστο καταιγισμό πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας των πολιτών.

Του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Β. ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑ*

Εκ παραλλήλου, ο απολογισμός της θλίψης δεν έχει τέλος με τον επί σχεδόν συμπληρώσεως ενός έτους μαινόμενο πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, με ό,τι τούτο συνεπάγεται για την εκατέρωθεν απώλεια της ανθρώπινης ζωής, αλλά και την οπισθοδρόμηση της ανθρωπότητας, παρά την έξαρση του πολύφερνου τεχνολογικού πολιτισμού, ο οποίος ωχριά έναντι του ανθρωποκεντρικού πολιτισμού, ο οποίος ελλείπει επί των ημερών μας, αποδεικνύοντας τη φενάκη της φερόμενης ως προόδου και συνακόλουθης δήθεν επί τω βελτίω εξέλιξης του ανθρώπου.

Τα ανθρώπινα πάθη κυριαρχούν και η ανυπέρβλητη δίψα και σπουδή για εξουσία δεν λογαριάζουν ουδένα ηθικό φραγμό ή άλλως δεν καταλείπουν οιοδήποτε περιθώριο διά ευχές και οράματα εδραίωσης της πολυπόθητης ειρήνης ή έστω εξωπολεμική επίλυση και διευθέτηση όποιων διαφορών μέσω των διεθνώς υφιστάμενων θεσμών και μορφωμάτων, δοθέντος ότι κείμεθα εκόντες άκοντες εγγύς ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, καίτοι η ανθρωπότητα έχει βιώσει τη θηριωδία από τις επαχθείς επιπτώσεις των προηγούμενων δύο.

Τα ας ως άνω γεγονότα συνιστούν σε αδρές γραμμές τη βιούμενη πραγματικότητα της εξ αφορμής της αποδρομής του παρελθόντος έτους, αναδρομή ως συνέχεια των προηγούμενων ετών, τα οποία αποδεικνύουν ανυπερθέτως τη γραμμική εξέλιξη της ανθρώπινης πορείας προς τον όλεθρο και την ανίατη διαφθορά, παρά ορισμένα παγκόσμια διαλείμματα ανασασμού, όπως εις τον αθλητισμό, στις τέχνες ή στην ατομική ζωή του καθενός εξ ημών, γεγονότα τα οποία δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα εξ ου και τα επισημαίνω ως αντίβαρο και φωτεινό θνησιγενές διάλειμμα των ως άνω ιδιαζόντως δυσμενών οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων παγκοσμίως.

Εφέτος, λοιπόν, εν όψει της συμβατικής ημερολογιακής καμπής κατά τον ως άνω απολογισμό του απελθόντος έτος, εν όψει της Χρυσής Αυγής, το έτος 2023 θα το αφιέρωνα στα ανήλικα παιδιά τα οποία δοκιμάζονται υπό αντίξοες συνθήκες, λόγω των πολέμων, τόσο ενίοτε συνοδευόμενα, και άλλοτε μη συνοδευόμενα, τα οποία καθίστανται αντικείμενο πάσης φύσεως στυγνής εκμεταλλεύσεως από ορισμένα ανθρωπόμορφα τέρατα τα οποία συμβιούν ανάμεσά μας.

Καλή και ευλογημένη χρονιά.

*Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λάρισα: Eπεισόδια έξω από το Δημοτικό Ωδείο

Επεισόδια προκάλεσαν πριν από λίγη ώρα πολίτες που πρόσκεινται στο ΚΚΕ με αστυνομικές δυνάμεις, έξω από το Δημοτικό Ωδείο...

More Articles Like This