Δόμνα και ανήλικοι

Must Read

Έχουμε συγκινηθεί πάρα πολύ από το πρόσφατο ενδιαφέρον της κυρίας Μιχαηλίδου για τις οργανώσεις που φιλοξενούν και μεγαλώνουν ανήλικα παιδιά, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται σε αυτές με εισαγγελική εντολή.

  • Της Δρ. Ελένης Παπαδοπούλου*

Η κυρία Μιχαηλίδου τελευταίως επιδίδεται σε ανελέητο κυνηγητό ανθρώπων και οργανισμών που μέχρι σήμερα όχι μόνο έχαιραν της εμπιστοσύνης του ίδιου του υπουργείου και της κυρίας Δόμνας που τα επόπτευε χωρίς να έχει διαπιστώσει κάτι μεμπτό εδώ και τέσσερα χρόνια, αλλά χαίρουν και της εμπιστοσύνης της ίδιας της κοινωνίας.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν τι μύγα την τσίμπησε και ξάφνου στέλνει εισαγγελείς και ελεγκτικές υπηρεσίες να ερευνήσουν «ανώνυμες» καταγγελίες που έφτασαν στο γραφείο της για οργανώσεις που φροντίζουν επί σειρά ετών παιδιά με χίλια προβλήματα. Ειδικά όταν όλες οι ουρανοκατέβατες ΜΚΟ που ασχολούνται με λαθρομεταναστόπουλα είναι στο απυρόβλητο.

Αυτές δεν τις έχει επισκεφθεί ελεγκτικός μηχανισμός, δεν έχουν κληθεί από τον εισαγγελέα, παρά το γεγονός ότι πολλοί εκεί μέσα δεν είναι ανήλικοι, δεν πηγαίνουν σχολείο ως όφειλαν ή οι δομές δεν λειτουργούν όπως πρέπει. Ενώ για τις δομές με αλλοδαπούς υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες, η κυρία Δόμνα προτίμησε να ασχοληθεί με τις ανώνυμες καταγγελίες για οργανισμούς με έργο.

Η λάσπη που πετά στον ανεμιστήρα τον τελευταίο καιρό αφήνοντας υπονοούμενα για σπατάλες εκατομμυρίων σε ένα συμπέρασμα οδηγεί: η κυρία Δόμνα θεωρεί ότι τα παιδιά μεγαλώνουν με αέρα κοπανιστό. Για την κυρία Δόμνα τα σπίτια στα οποία διαμένουν οι ανήλικοι δεν έχουν έξοδα, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτά είναι κάποιοι πλούσιοι αργόσχολοι που δεν χρειάζονται χρήματα, ενώ διαθέτουν και άπειρο χρόνο για να φροντίζουν παιδιά. Οπότε, τι να τις κάνουν τις δωρεές, σύμφωνα με το σκεπτικό της.

Η κυρία Δόμνα ως γνωστόν σε νεότατη ηλικία φυτεύτηκε στη θέση του υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Δεν ήταν υποψήφια στις εκλογές και δεν αποτελεί επιλογή της κοινωνίας, αλλά προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος παρέκαμψε άλλους εκλεγμένους για να διορίσει την κυρία Μιχαηλίδου υφυπουργό. Πολύ δημοκρατικό, δεν λέω. Η κυρία είναι προφανώς άπειρη, γιατί οι χειρισμοί της τής γυρίζουν μπούμερανγκ. Ηδη το «Χαμόγελο» απάντησε τεκμηριωμένα στις καταγγελίες της και την εξευτέλισε. Η κοινή γνώμη στρέφεται εναντίον της. Αυτά δεν νομίζω ότι θα αρέσουν πολύ στο κόμμα της εν όψει εκλογών.

*Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Sorbonne Nouvelle – Paris III

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στιγμή που ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των ΜΑΤ έξω από το «Μελίνα Μερκούρη»

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει την στιγμή κατά την οποία ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ έξω...

More Articles Like This