ΚΚΕ υπεράνω του νόμου

Κάποτε βρισκόταν στην παρανομία. Τώρα απλώς βρίσκεται πάνω και πέρα από τον νόμο, διότι του το επιτρέπουν όσοι κυβερνούν

Must Read

Το «Κόμμα του λαού», τα κεντρικά γραφεία του οποίου στεγάζονται σ’ ένα τεράστιο και υπερλούξ κτίριο στον Περισσό (είναι απορίας άξιον με τι είδους κεφάλαια συντηρείται), ανακοίνωσε για τις κυβερνητικές ρυθμίσεις σχετικά με τους όρους συμμετοχής κομμάτων στις εκλογές:

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δεχτεί ρυθμίσεις που προχωρούν σε επικίνδυνες γενικεύσεις, αφήνοντας χώρο και για την απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων, που εξισώνει τη φασιστική με την κομμουνιστική ιδεολογία και δράση. Ούτε, φυσικά, θα συμφωνήσει να ελέγχεται σε κάθε εκλογική μάχη από τον Αρειο Πάγο η λειτουργία και η δράση του, και να εξαρτάται από αυτόν τον έλεγχο η συμμετοχή του στις εκλογές. Αυτοί οι επικίνδυνοι δρόμοι ανοίγονται με την επίσημη πολιτική και το θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε., που αξιοποιείται ήδη για να απαγορευτούν σε μια σειρά χώρες κομμουνιστικά κόμματα και νεολαίες, κομμουνιστικά σύμβολα κ.λπ.».

Το ΚΚΕ, πιστό στη γραμμή του να εφαρμόζει όποιους νόμους γουστάρει, είχε ανακοινώσει (και το έπραξε) ότι δεν θα εφάρμοζε τη νομοθεσία για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο σχετικό νομοσχέδιο με τα ακόλουθα: «Αυτό που δεν πρόκειται να δεχτεί το ΚΚΕ, με όποιες συνέπειες προβλέπει το νομοσχέδιο (π.χ., διακοπή κρατικής χρηματοδότησης), είναι να δίνει σε τράπεζες ή κρατικές υπηρεσίες τα ονόματα και τα προσωπικά στοιχεία των μελών και φίλων του ΚΚΕ, των ανθρώπων που στηρίζουν το Κόμμα από το υστέρημά τους, επειδή εκτιμούν τη δράση και τους αγώνες του, ακόμη κι αν δεν το ψηφίζουν.

Η οικονομική στήριξη του ΚΚΕ από τον λαό δεν είναι ένα στενά οικονομικό θέμα. Αφορά τον ίδιο τον χαρακτήρα του ΚΚΕ, που παλεύει για τα λαϊκά συμφέροντα και αγωνίζεται για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος».

Επειτα από την άρνηση να ελεγχθούν τα οικονομικά του ΚΚΕ, την ευθεία αμφισβήτηση του πολιτεύματος, την υπόσχεση να το ανατρέψουν με τα όπλα, να επιβάλλουν τη δικτατορία του προλεταριάτου, να καταργήσουν τους αστικούς θεσμούς, κάποιοι επιμένουν να συγκαταλέγουν αυτό το πράγμα στο «δημοκρατικό τόξο»…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτή η Ρεάλ δεν… παίζεται – Απέκλεισε στα πέναλτι την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ Σίτι και πάει ημιτελικά με αντίπαλο την Μπάγερν

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε το «κλειδί» για να ανοίξει την πόρτα των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ σε ένα ματς...

More Articles Like This